Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 8 Mei 2013

Aktiviti Weekend | Berjimba di Putrajaya lagi dan lagi dan lagi

Salam Rabu (^-^)

Dah abis dah part PRU, aku yang tak mengundi ni memang takde ape yang citer... weekend pon tak gi mana-mana... petang ahad je pi putrajaya jap... memula nak gi cari Taman Saujana Hijau yang kat presint 11, tapi pusing punya pusing tak jugak jumpa... huhuhu :( .. (Lieyalatif, please bagi direction ye... nampak cam best... hihi) and last ke Alamanda je..

Weekend last 2 weeks, kengkonon nak berbasikal kat Botani... punya la semangat pepagi lagi kuar,bekpes pon tak sempat... nasib la anak-anak pon sepesen... laju je kalo nak berjalan, makan minum kemudian kira... kahkahkah


Sampai je trus pi kaunter sewa basikal... mak bapak pon nak berbasikal jugak... punya la lama beratur,ade la setengah jam sebab kaunter bukak kol 9... Q kemain lagi panjang, cilok mencilok dapat la baris no.3... mana tau baru 2 orang depan sewa, sampai part we'olls je, basikal dah yilek... sob sob sob :(  ... geram je rasa tau... dah nampak orang ramai dok berbaris, cakap la awal-awal yang basikal tu limited... ada ke patut 10 buah je yang disediakan... huhh memang tak patot..

 
sementara menunggu tu,layan hero berdua ni naik tram... pakat dok sibuk nak pandu..

Frust punya pasal, perot teros jadik lapor... hahaha... tak jadi la berbasikal kat sini... pi tapau kat taman warisan then terus tukar port ke pullman lakeside,presint 5...

 
Happening hari tu sebab ada aktivit lumba basikal.. dari mana tak tau la pulok..

 
Hero's yang dah tak sabar berbasikal... mulut dok pot pet pot pet sebab tadi tak jadi main kat botani... dorang ni kalo dah janji then tak jadi mula la dok menuntut..


 
Si kecik yang 'frust' sebab basikal dia tak bawak.. plan asal nak menyewa basikal kan, kalo bawak bagi dia kayuh sendiri confirm la dia kena tinggal nanti.. kayuh basikal cam kura-kura, lambat.. ngantuk pon ade sebenarnya..

Lepak dalam setengah jam then balik umah... menqada balik tido tapi aku sorang je la... hero's sume sambung badminton pulok... tak habis-habis tau, si kecik yang ngantuk pon tak nak dok umah... nak jugak ikut... hishhh geram... heaven jugak takde yang kacau tido aku... kahkahkah :p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

Nieyl berkata...

hihihi~nieyl pun mase memula nak ke taman saujana hijau tu mmg x jumpe..kali ke-2 baru jumpe...hehe~

syawalsimpsons berkata...

sue yang duduk putrajaya pon tak penah sampai lagi, taman saujana hijau , presint 11

Zee Suhaini berkata...

kat mana nieyl??tak nampak pon signboard..

Zee Suhaini berkata...

hihi..orang putrajaya tak excited..orang puchong je lelebih..

Nafira usof berkata...

memang tak patut~
ade ke sedia 10 basikal jer..

takpe.. sonok jugak lepak kat tepi tasik~
sambil makan2 plak tuh.. memang layan~

salam kenal.. folo awak jugak~ :)

lieyalatif berkata...

Lieya dal lame x pi pullman...situ pun cantik...ade pantai buatan kan....

Ooo taman saujana hijau tu...kene alert nampak balai polis...lepas tu tangki air...masuk selekoh tu...kene alert tanda2 ni sbb taman tu tesorok sikit....

nea lopah berkata...

best jugak yer kat sini. Bila agaknya lepas ke sini.

Kakzakie berkata...

Betullah patutnya pasang signboard yg basikalnya limited - cakap aje cuma ada 10 so bila nampak ramai di depan org belakang tak payah beratur lagi.. Kesian anak-anak, org dewasa tak apalah..

Mujur dpt ke tempat yg mereka suka dan boleh enjoy,.

Deqla Manjew berkata...

syoknye beriadah di putrajaya.. deqla ni keje je putrajaya tp x penah jenjln sini..kahkah.. deqla kat presint 2... ;)

nadia farahida berkata...

wahhh bestnyaaaaa bersuka riaaa :)

QA's ~ mamapapa berkata...

Syoknya jln2 putrajaya :))