Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 27 Mei 2013

Sampai pon Taman Saujana Hijau, Presint 11

Salam (^-^)

Tersampai jugak we'olls kat Taman Saujana Hijau Presint 11... kesahnya tujuan asal petang tu nak ke karnival belia tapi tau je lah, sangattt sesak ngan lautan manusia... we'olls baru sipi-sipi je nak terjah dah terpaksa u-turn... tak sanggup rasanya ngan panas lagi ken plus dia punya aktiviti tu berterabur... bukan 'allocate' kat satu tempat je... sempat la aku menyinggah jap kat gerai tepi jalan beli air ngan ayam goreng tuk makan kat taman..

Tengs ye Lieya bagi direction... nak sampai sini pon berpusing jugak la sebab line internet problem, takleh nak baca direction jalan yang Lieya kasik, so terjah buta-buta jer... yang syoknya tak tahu nak masuk, elok terlepas signboard besor ngan balai polis tu terus buat u-turn kat tangki air padahal boleh je masuk susur tangki tu... lagi dekat kan nak ke tandas... maka bertapak la we'olls dari bawah bukit nun... penat giler aku rasa... 

 
alahai si adik ni tak nak berjalan la pulok... kes dera ni tau... ibunya dah la kurus... lagi pi pakai skirt pulok... hukhuk

 
nasib masa naik tangga dia nak jalan.. 

Baru panjat bukit si angah pulok nak melabur kat tandas... berpeluh ketiak cari tandas... nasib baik tak terburai kat jalan... kehkehkeh... fobia wey sebab ari khamis lepas dah ada kejadian si angah ni terburai kat pasaraya... betul-betul kat kaunter cashier pulok tu... hahaha... nasib ngan ayah dia, kalo ngan aku sumpahhh aku tak gi dah pasaraya tu... malu besar weyyyy..

 
konon jogging la tu... semput aku nak mengejor dorang ni.. 

 lompat la korang sampai lobam..

Penat giler nak meround satu taman ni... mau lumpuh jap kaki aku sebab menapak naik bukit... turun laju je tang nak naik tu yang seksa... sini ada 3 taman... english  eropah dan oriental... we'olls tak sempat pon nak ke taman ala eropah... mesti cantik kat situ..

And hari tu ada 5 pasangan pengantin yang buat outdoor photoshot *betol ke ejaan ni*... aku agak yang kawin mega pagi tadi kat karnival belia... ada 20 pasangan tak salah aku yang join perkahwinan tu... perghh untung ler skang ni leh amik gambo cantik2... nape time aku kawin dulu takde erkkk???

 Okey... pas si angah melabur ,we'olls lepak2 makan2 jap and lepas tu mula la sesi bergambar... bukan sesi bersantai... ahaha... skang ni asal pi mana-mana je nak bergambar... dulu2 masa takde blog takde pulok nak beria bergambar..


 
  okey letak 2 keping je cukup...tak mau over expose... ahaha

 Sayangnya masa pi ni pon dah lewat so takleh nak dok lama2 sangat... plan lepas tu nak pi makan, menyinggah la kat foodcourt presint 8... sampai je hujan gerimis la pulok... beli air je lah jawabnya... sejak2 dah jumpa coolblog ni, asyik nak minum air tu jerk... plus masing2 pon dah kering tekak sebab melompat sana sini tadi... bukan ape, takde lak makanan yang menambat selera aku kat situ...

Gatal and jakunnya aku, ajak mr.hubby solat maghrib kat masjid putra... huhhh saja carik nahas dengan hujannya, jammed lagi tapi nak jugak tu aku men'demand'... pestime ni, so layan je lah dia ngan perangai aku ni... tadi kat presint 8 pon ada masjid... elok dah dia pi parking aku lak yang mengada... terjadilah insiden tayar masuk longkang... kahkahkah.. nasib takde ape-ape...

Balik singgah makan kat kawasan rumah jer... nak tengok bunga api pon tak jadik sebab dah hujan... anddd yang penting sempat tengok bola... yeayyy 4-1 u'olls... gomo kelate gomo... hahaha tetiba... takde kena mengena pon sebenarnya... peace yooo ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

10 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

seronok diaorang ek... *_^

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..
Sampi jgk kesana ye..walau bukan ke karnival tu..cma ingat nk pegi..tp memikirkan panas terik & sesak dgn org,terus batal niat..

fuhhh...mesti berpeluh ketiak panjat tangga tu uolsss.. hehe..sekali sekala laratla kan..

seronok tgk anak2 k.zee happy gitu :)

Nafira usof berkata...

uih~ tengok gambar naik tangga tu, zura plak yang rasa mengah.. hahahaha. memang x kuasa betol nak menapak jauh2 kan~

nadia farahida berkata...

wahhhh kat mana nii,
nadia tak pernah sampai ponnnn T___T

~Liya Sufiah~ berkata...

Salam kenalan Zee,
(tak pasti umur berape so tak se la pangil kak...^_^). Seronoknyer tgk budok-2 tuh main kan... liya kalu gi putrajaya biasanya lepak kat dataran or area sekitarnya jer... bawa anak gi main basikal atau sepak bola kat depan masjid tu. Cantik taman tu lepas ni kena pegi jugak ni.

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

tenang...hijau jer :)

Falsya berkata...

kalau falsya nie baru jalan 10 tapak dh sakit pinggang..propa x?...ahahaha..

ayooomakkk..nasib baik xterburaiiiii..kalau idok jenuh jugak..hehehe

Nory Zoulkefle berkata...

nory baru taw pasal tmpat ni....cantekk jugak view dia kan...bolehlah fotoshoot kat sini nnt.hee

QasehnyaRania berkata...

tak pernah sampai tempat ni
masjid puta selalu

Masya berkata...

tak pernah sampai .. kalau canik .. mesti ramai nak buat photoshoot kat sini kan