Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 14 Mei 2013

JJCM | The Grato, melepas kempunan orang yang tak mengandung ini...

Salam (^-^)


Nak sangat makan lasagna kan?? dapatlah merasa semalam... first time tau merasa ni... walaupon dah jauh ketinggalan dari orang lain, ADA AKU KESAH?? ni semua pengaruh JJCM ler... hari ahad je, aku dah get ready... kol doblas mesti dok tercongok depan TV... perghhh syok tengok makan-makan ni... tak cukup hari ahad,time lunch kat ofis aku dok ulang tayang lagi tengok kat tonton... mana tak meleleh air liur... kadang-kadang HO CHAK pun aku dok tengok... nasib tak gila nak gi try... kahkahkah... psiko betol...

 
Homemada Beef Lasagna @ RM 11.90

Boleh tahan sedap rasanya... 3/4 aku makan,yang belen tu mr.hubby tolong perabih... dah last-last part tu aku rasa muak pulok..

Punya la susah cari tempat semata-mata nak makan benda alah ni... perot dah krukk krakk krukk krakk, yang paling tak sabornya aku la... sampai membebel-bebel... fuhh nasib mr.hubby dah faham ngan perangai aku  yang memang tak penyabar ni... hero's aku yang lapor pon tak bising cam aku... megalahkan orang mengandung tau...

 
Ini along yang punya... Chicken Chop with Pasta @ RM 7.90

Tengok macam ni,aku memang sure seratos peratos yang aku tak mampu nak habiskan tapi percayalah yang si along boleh... sekejap je pinggan dia dah licin... hohoho

 
Tengok tu... dah tersandar kekenyangan

Untuk memastikan yang si along ni betoi2 kenyang, aku stanby lagi satu spageti... kot kot la kan tak cukup sepinggan, haa mau naya ni nak order dan tunggu lagi... ramai hokey orang... memang tak putus-putus yang datang and aku sure kalo weekend lagi sesak, maklum la baru kuar TV... jauh pon sanggup datang nak makan... samalah cam kes aku ni..

Marinara Pasta with Prawn @ RM 7.90 
(hope namanya betul..haha..da lupa sebenarnya)

Okay la jugak tapi tak kena pada tekak aku tapiii yang bestnya udang banyak weiii... fresh lagi... sebab along dah kenyang,aku makan sikit then si angah makan skit... sikit je pon, masih takde selera... demam tak kebah-kebah lagi... aku pon dah naik risau ni... yang belen cam biasa la,mr.hubby dok perabih... sayang woo membazir..

Lamb Chop with Pasta @ RM 12.90
Mr.hubby yang punya... lamb dia boleh tahan besar..

Ehhh makanan jer??takde air??
ada tapi biasa jer... air kosong... hahaha nak kena letak jugak ke?? cam biasa la hero's aku ni,mana-mana pi pon mesti tak lepas ngan milo ais... memang addicted giler ngan milo... pastu angah dok mintak air masak sejuk... so memang tak la aku nak order air sedap2... mr.hubby je mintak laici blend,share together gether gitew..

 
Cute jer RV cup cake ni kan?? recomend ni,sedap... RM 1 je okay... aku tapau 3 bijik makan dalam kete..
Belom pon sampai kat rumah, aku dah merungut lapor... hahaha... dasar tekak melayu kan,tak lepas dari nasi jugak... kejap je dah lapor balik perot aku... benda-benda cam gini aku makan sikit2 je... takat nak lepas kempunan... rasa cam takleh nak sumbat banyak2 tapi keinginan nak makan tinggi... aku cakap awal2, memang kerugian la siapa yang nak belanja aku makan selain dari makanan melayu,maksud aku nasi... nak nak kalo gi makan steamboat, lagi rugi woo sebab kira per person kan... 
aku jenis yang makan sikit2 tapi kerap.. :p 

Overall bagi aku ok ok jer... tak tahulah pulok pada tekak korang... harga setanding la ngan kuantiti makanan, tang kualiti dan rasa korang tentukan sendiri.. :p

 Nak terjah?? pi cari The Grato, Seksyen 3 Bandar Baru Bangi..
 

Pssttt... dah rasmikan blaus dari hero's aku semalam... haha... suka suka suka

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

7 ulasan:

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Kak Zee..
Heee.. cma pun suka tgk citer bab2 makanan ni..malkumle..kuat makang jugak..
mabeles tgk chicken chop ngan pasta tu la.. nyum3.. ^^

Falsya berkata...

alamakkkk jauh la pulak kat bangi..JJCM mmg suke wat org terliur kan...;D

Kakzakie berkata...

Betul Zee bila dah masuk JJCM pasti penuhlah restro dia. Macam nak buat lasagna pulak bila Zee dah cakap-cakap ni. Kakak punya tu dekat 2 minggu tak terbuat. Konon ahad lepas nak buat dah beli daging cincang tapi terus beku lagi dlm freezer lagi..

syawalsimpsons berkata...

sedapnyyer nak try la kat sin nnt

lieyalatif berkata...

Wahhh dah pegi ye!!! Lieya pun terliur2 mase tgk qi makan...dengor plak kat bangi mmg nak sgt pegi sbb dah dekat kan...tp memandangkan baru2 noo kuar tv org pun sure ramai nak terjah lieya tgu dulu laaa...tgu redaaa dulu heheheheheh

Nafira usof berkata...

uih~ sedapnye.. rugi lah makan sikit jer.. kalo zura mmg settle jer sepinggan~ keh keh keh keh.

AyueJean AJ berkata...

Tak mahal sangat pun harga dia...
ALaaaa.. Kat Bangi ke..
Tak rajinnya nakpegi sampai ke sana...