Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 27 Mei 2013

JJCM | Bekpes Roti Kosong Telur Tampal Goyang

Salam (^-^)
Happy monday yoo..

Suka makan roti canai??? aku sukeeee sangat cuma mamak punya dah kurenggg berselero dah, terkeluar dari list la kununya tapi kalo dah takde choice sangat aku bedal jugak... bukan ape, kekadang raso geli... nak nak lagi kalo pernah nampak kejadian yang tak diingini depan mata kan...

Port biasa we'olls kalo nak bekpes roti canai dekat medan selera taman putra perdana... melayu yang jual... sedap, lembut dan gebus je dia punya roti... layan jap bekpes we'olls semalam... hehehe

 
roti kosong telur tampal goyang...

 
hero aku yang suka sangat bergaya... sekali tengok dah macam penjual tisu dahh cuma tongkat je takde.. ahaha

 
sayangnya tak habis sekeping roti tu si along makan... selalo licin jerk

 
sume makan roti, yang si adik ni pulak dok kutip makan carrot... aptb

Perot kenyang hati pon sonang so terus je pi pasar beli barang dapur... excited lorr nak masak, selalu makan kedai pon dah naik muak aku rasa plus cuti ni kan... nak ke pasar borong selangor cam jauh pulok nak melencong... nak dibeli pon ala kadar je, takde la banyak mana... kang kalo mood malas nak masak aku datang, berkurun la jawabnya lauk pauk kat dalam peti ais...hihihi

Kalo dah sampai pasar borong, memang tak sah kalo tak borong banyok kan?? sebabnya geram wei tengok lauk pauk yang fresh... harga pon berpatutan... tu yang aku surrender awal-awal..

Jadinya pi terjah pasar segar pak lang jer kat puchong permai... terjumpa benda alah ni 'kupang'... tak pernah makan dan tak pernah beli pon sebelom ni... selalo aku jumpa yang dah siap dibuang kulit... yang sejuk beku punya la senang kate, memang takde keinginan nak mencuba merasa tapi ntah ape kena ntah ngan aku semalam, tengok yang fresh berkulit cam ni rasa nak try pulok...

Entah murah entah mahal sebab tak pernah beli kan... ni yang dah siap dipek, entah sampai sekilo ke tak, aku tak sure... harganya RM7 sepeket.. yang pasti masa aku beli tu takdo lah sebersih ini ye...

Apa nak masak?? camaner nak cuci?? nanti aku share kemudian... so semalam dah selamat pon we'olls kenduri kupang buat pertama kalinya... kahkahkah... cam jakun pulok aku rasa..

p/s : ape cerita cuti korang??? blogwalking lambat skit ye... banyak payment nak kena buat hari ni... ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

16 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

alamak lapar la

Farah Waheda Wahid berkata...

wah.... nama tak menghingat...roti telur tampal goyang...mesti besh tu... *_^ salam monday dear... windu pulak akak kat awak...

Falsya berkata...

kite pagi2 kalau makan roti canai mesti xabis..xtau asal..hehehe...dh lamanye xmakan kupang..

Sue-Rya Qistina berkata...

roti canai melayu mmg sedap. cuma diorg failed tang kuahnya. hehehe. tapi kalau mamak, sue suka kt area seksyen 13, shah alam.

cuti aritu bwk anak2 g jln2 je pun. nnt saya up story k :)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Kak Zee..
Roti tampal goyang tu roti ape? ade sayurke dlm tuh? jakun kejap.. haha.. :p
kupang ni nk msk ape ye....xpernah beli..dan pernah sekali je mkn.. hihi

Nafira usof berkata...

zura pon suka roti canai.. selalunye oder roti canai telur lawan plak ngan teh tarik~ mabeles!

zura x pernah masak sendirik kupang nih.. oder kat kedai jer rajin.. ahaks~

Kakzakie berkata...

Hero comel dah pandai bergaya mama janganlah jeles kan dik:)

Kalau kakak kan Zee kupang tu rebus aje. Makan cecah dgn sambal kicap perahkan limau kasturi. Sedap. Lepas cuci buang jangut dan teritip masuk terus dlm kuali, jgn letak air. Potong bawang merah/bawangutih/halia/cili kering 3-4 tangkai/daun kunyit. Lebur sekali. Bila dah masak air dari kupang keluar sendiri. Bila dah terbuka tu masaklah...

Zee Suhaini berkata...

hihi...tergoda erkkk

Zee Suhaini berkata...

tu la kak..goyang inul..kejap goyang gerudi..haha

Zee Suhaini berkata...

same le kite..kekadang je abis..waktu btoi2 kebulur..

Zee Suhaini berkata...

tapi yang ni kuah dal dia sodap sue..tu yang si kecik dok makan carrot..

Zee Suhaini berkata...

sama cam roti telur cuma yang ni telur dok kat atas..
kupang tu akak masak lemak cili api jer..

Zee Suhaini berkata...

menu wajib bekpes tu..teh tarik kurengg manis..hihi
ni pon pestime masak kupang..

Zee Suhaini berkata...

tengs kak..
kecur liur jap..hahaha tapi dah selamat masak lomak cili api..dok pk gak masak ape yang sedap,cam kurengg je rasa masak lomak tu..tak kick..

~Liya Sufiah~ berkata...

Salam,
roti tampal ni Liya pun suka. Kat area rumah liya di seri putra pun ada jugak roti melayu yg sedap. kuah dia pun sodap.
Kupang ni kalau masak goreng sambal lagi sedap. (ni pun pandai makan sebab cik abe ore mersing, jadi makanan laut ni mmg dio berehi lah terutama kupang ni).

QasehnyaRania berkata...

sepeket RM7 mahei jugak la.tp area kl kan.
masa sy dok jb dulu 3 kilo sepuluh..isi mmg fresh

oo,,area puchong ye