Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 2 Mei 2013

Picnic at Sungai Gabai,Hulu Langat

Salam (^-^)

Ramai yang sambung cuti hari ni kan??ramai gak yang mood ke laut, aku punya mood ke pulau dah ni... bowinkkk, nak kata takde keje tak jugak... berlambak nak kena settle ni... 

Dah lama tak gi berkelah, so semalam grab la cuti tuk berkelah, pegi sungai gabai kat hulu langat... gigih bangun pepagi lagi masak nasi lemak tuk bekal bekpes we'olls... nak kena turun pagi... maklum ler cuti ni kan, lambat kang takde parking plok... tempat takpe,rembat je mana-mana kan... kali ni tak BBQ pon,we'olls tak ramai,5 beranak jew..

 

Sampai sini dalam kol 9 lebih... perot aku dah lapar giler sebab nak bekpes kat sini punya pasal, sampai je terus cari 'pot'... nasib baik dapat parking dekat-dekat situ..

 

Santap dulu bekal yang tak seberapa... time ni si angah masih 'cool', baru nak start demam, muka dah lain macam skit..

Elok abis makan jer, cuaca dah gelap... hari mau hujan woo... perghhh timing tak kena ni... payung takde,khemah plok lupa nak bawak... nasib ler..

 

Sementara dorang mandi, aku kemas balik barang-barang... senang nanti bila hujan turun terus grab dan nyah jer dari situ... baru 5 minit aku join skali masuk dalam air, hujan pun turun... ape tunggu lagi, cabut ler cepat-cepat..

 

Cantik air terjun ni kan?? nak kena repeat lagi nanti... cam tak berbaloi je semalam pegi sebab kejap sangat... malas aku nak tunggu hujan berhenti... sedang elok we'olls tukar baju nak blah, elok pulak cuaca... dah tak hujan... we'olls nekad gak nak balik, baik jugak aku balik sebab masa tu si angah dah merengek dah tapi aku tak syak pon dia demam masa ni... ingat sebab dia mengatuk, maklum la pagi-pagi lagi dah bangun.. :p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

Ibu Lala berkata...

Akk dah lama x berkelah ni. Nak berkelah pun takut sbb anak2 x kuat smgt. Klw masuk je tmpt2 cam ni ada je yg dmm.

syawalsimpsons berkata...

alahai lama betoi x dtg sini..last dtg 2008...zaman becinto ngan en asbeen...dah kawen x g langsung

Farah Waheda Wahid berkata...

nasik lemak tu mengiurkan... cam best jer...he he he...

lama x berkelah kat hulu langat... sg gabai tu dekat dengan rumah mak long saya... ^_^

Falsya berkata...

bestnye mandi sungai..kene plak ade nasi lemakkkkkk...nyum nyummmmm....

Mimie Najib berkata...

bestnya kak pegi picnik..heheh

tapi sekarang ni kena hati2 kalau tetiba hujan kat kawasan camtu..bhya..

lia berkata...

pernah masuk dgn baju kerja kat cni sbb x tahan tgk air he3... basah kereta d buatnyer...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Kak..
sg gabai & sg congkak pun tmpt lepak kami sefamily..
uuuu.. bestnye mandi manda & berpicnic.. nasik lemak tu yg x menahan :)

mama aryan berkata...

tak pernah sampai sini,mcm best pulak tempatnya

QasehnyaRania berkata...

alahai bestnya.tp skrg musim hujan.

best kan bawa anak2 berkelah

Deqla Manjew berkata...

amboiii syoknye... ni kalo dah ke sana mmg ssh nk blk.. punye la seronok..rasa nk berendam je lelama..kehkeh...

QA's ~ mamapapa berkata...

Blm pernah jgk picnic kt sni..nti nk tryla..mcm narik je :)