Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 31 Mei 2013

Nak sangattt Big Apple Donut

Salam (^-^)
Peace yoo
 

Halluuuu... saya suka makan donut... bukan saya je tau, abang2 saya pon sama, suka makan tapi nak yang sedap2 jer... and opkos bila sedap harganya pon mahal... kekeke..

Ekceli bukan dorang, aku yang lebih sebenarnya... dah kalah orang mngandung yang mengidam tau... tekak ni dok la nak makan Big Apple punya donut... yang jual kat gerai 3 singgit tu taknak... perghhh mengada-ngada kan?? aku suka sebab donutnya lembut... sesekali boleh la layan... kalo selalu mau kena potong gak kaki aku nanti... manis giler kottt..

Punya lama nak makan tapi sampai sekarang tak dapat2 lagi... masa ngundi aritu ade la pi Alamanda cari Big Apple tapi takdo... yang ado cuma Dunkin Donuts... beli gak cumanya tak berapa sedap pada tekak aku... rasa cam keras skit ler... harga lebih kurang jer..

MC aritu aku pi la IOI Mall... wahh dah la MC, siap boleh gi jalan2 lagi ni... hihi... kalo terserempak ngan boss aku, habessss... mesti dia ingat aku ni pura2 sakit... huhu... sampai sana pon sebab nak bayor hutang benarnya... maklum je la, dah ujung bulan kan... dapat duit je terus kena keluar balik... tak sempat duit tu nak berkampung kat dalam akaun bank aku... hurmmm pasrah je la..

Dah alang2 sampai sini, cari je la donut skali... sob sob sob :( takde pon..
ikutkan kat tesco ada Big Apple cumanya takde keperluan nak gi tesco... malas la nak u-turn 2 3 kali semata-mata untuk donut... lain la kalo mengidam aku tu dah sampai tahap kritikal... mau nangis guling2 aku kalo tak dapat... ngeh ngeh ngeh

 sebab masih awal pagi, kedai pon lom banyak yang bukak so kita pusing2 tengok ikan dulu..

 
asal boleh jer si angah ni nak bergambar... pantang nampak awek

Big Apple takde, yang ade J&Co Donut & Coffee... first time nak beli ni kat sini, aku was2 sebab takde tanda halal... nak beli ngan taknak beli tu sama banyak... yo lah, skang ni nak beli ape2 pon kena hati-hati... banyak je restoran/kopitiam yang letak tanda halal tipu... takat nak bagi kita nampak ade jerr... bukan dorang pedulik pon kita punya sensitiviti...

Dalam dok konpius depan kedai tu, tetiba nampak pekerja malay kat situ... apelagi, terus je aku ajak mr.hubby masuk... hero2 ni sume dah melompat dah... pada aku time tu, dah pekerja dia malay maka halal la kannn..

 
ni je yang sempat di snap oleh phone aku... baby donut

Masuk kete, bukak  je berdezup anak-anak burung aku makan... hahaha... aku nak snap pic comey2 pon tak sempat... cam tak pernah jumpa donut... tak yah cakap anak la, yang ibu pon sama naik gak... siyes sedap, lembut dan gebu je donutnya cuma masih tak dapat lawan ngidam aku kat Big Apple... ngeh ngeh ngeh..

 
tengok la betapa comotnya saya makan...

Yang buat aku tertanya skang ni, nape tak nampak sijil halal?? walaupon dia punya pekerja malay tapi aku masih was2 ni... hukhuk... dah search google pon, still tak nampak status... :(

Please share kalo korang tau... halal ke tidak??? mana tau ngidam aku datang balik kang... kalo tau status lega la sikit... makan pon sonang hati..
;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

6 ulasan:

Masya berkata...

saya tak pernah makan lg j & co ni .. kalau sedapp ok jugakkan.. x halal ker?? sy pun xtau.. camnoo nak nolong

lieyalatif berkata...

eh zee kat alamanda ade laa big apple donat...kat area2 starbuck tu....laa siannye...kalo tak dah leh pi tapau hah.....

j co pun lieya suke jugak....in sha Allah dijamin halal rasenye.....alaahh terus lieya tingin donat plak bile tgk entry zee ni heheheeheh

Sue-Rya Qistina berkata...

baby donut mmg best kan. x muak :)
lama x p ioi mall

Farah Waheda Wahid berkata...

wah bukan main peluknya ek si kecik tu... ekekekeke....

Aku Penghibur berkata...

acik suka j & c0 sedap... isyaAllah halal.. dah bertahun makan

elyna mirsada berkata...

sdpnye..yummy2