Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 8 Oktober 2013

Gud Luck Pak Ngah Ayyan # Exam

As-Salam (^-^)

Marah wei dier kalo aku panggil gitu... 'butan pak nah la ibu, dib ayyan'... pak ngah kan slalu panggilan tuk orang tua tapi ibu ni suka dok panggil gitu... si angah ngan dik niq pon sama gak, jenuh ibu ayah dok panggil along tapi dorang tetap panggil amir... yang along plak bahasakan diri dier abang... pon tak jalan... susah nak lekat padahal dari kecik dok ajar gitu... dik niq bahasakan angah plak ayyan... senang nak sebut kot... hurmmm ape-ape jer la..


Oppssss harini si angah ada exam akhir tahun... eksited plak dier nak exam... entah dier paham ke tidak exam tu ape... semangat tau dari last week lagi... harap dapat jawab ngan elok yer ngah... hahahaaaa baca pon berterabur lagi... 

Kalo part menyanyi no.satu... ntah ape dier sebut pon aku tak paham... skrang asyik dok nyanyi lagu TEGAR tu, Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang... sekali dier buka mulut, memang gelak besar wei sape yang dengar... slang pelik giler... wakakaa

memberi...memberiiiii bla bla bla bla.... memberiiiiii... haaa part yang memberi tu jer yang jelas... yang lain bahasa jeremen..


 
tiap pagi memang gini la, mesti nak salam2 pelok cium dulu... kalo tak dapat memang bising mulut dik niq tu... mendengar la dier dok menuntut nanti... kalo tak dapat bye bye pon bising... kadang tu paksa ibu pusing balik semata-mata nak bye bye... gggrrrr

Tu blom lagi bab bye bye bye bye ngan ayah dier... aku dah separuh turun tangga pon masih dok bye bye... kalo si ayah tak jawab memang haru kejap... berjurai ayak mata wei... asal dengar suara sayup2 pon jadi la... owang tak kenal pon, kalo selisih kat tangga memang wajib dier bye bye... kadang siap salam cium tangan wei... ngan bangla pon jadi... aku nak halang pon cam errmmm biar je la... terlebih peramah ni ;)

Tadi aku pesan kat angah kan... cakap soh buat leklok peksa nanti... baca leklok... sekali dik niq menyampuk ,

'Niq yang ndai, ayyan tak ndai la bu'... korang paham dok???
konon dier la yang pandai, ayyan tak pandai... ahahahaaa... sekolah pon belom dah ngaku dier lagi pandai..

 
'iyau bu iyau' (silauuuu)... tu yang tangan cam gitu... konon nak tutup muka... last2 tangan ibu gak dier wat tutup muka ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

14 ulasan:

hainom OKje berkata...

Haha saja menyakat anak yeh Zee panggil Pak Ngah bagai....
Baguslah kecik kecik dah tanamkan sikap saling menyanyangi.... moga sampai besar sikap tu lekt dalam diri dia...
Alolo encemnya dah yg bawah tu!

Kisah Si Dairy berkata...

harap dia boleh menjawab kertas peperiksaan dengan tenang..good luck/

ummuaidan berkata...

hahaha lwaklah dikniq nie..bagus tuh suka cium tangaN, maknenyer respek tak kira sesaper..
budak2 besar tuhkan mmg suka dengar lagu n nyanyi..aida pun sama..

Kakzakie berkata...

Pada dia kalau pak ngah tu utk org tua Zee:)
Seronok bila dat guaru-gurau dengan anak-anak. Masing-masing tak mahu kalah. Yg adik mesti rasa dia pandai dan yg abang pulak mesti dialah yg pandai.

Bila dah besar semua ini tak ada lagi Zee..

Riedaffya ibrahim berkata...

hhahaa....gud luck angah...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

diq niq ni comel jer cakap pelat...
kemain baik lagi dua beradik ni...moga angah jawab soklan periksa yer...

Lieya Von Jay berkata...

suke dgar budak2 nyanyi lagu tegar, sepupu liya ada gak sorg tu memang cute sangat :)

Fiza Rahman berkata...

Good luck pak ngah ayyan. Anak saya lepas raya haji ni exam. Hari2 tanya bila nak exam. Tak sabar katanya. Dan suka juga nyanyi lagu TEGAR tu.

Nafira usof berkata...

good luck angah.. buat yang terbaik k~

bijak jugak adik Niq yer.. pandai berkata.. hehehe

syawalsimpsons berkata...

alahai sweetnya dier cakap....mmm..yg best part cium pelok tu haa..

lieyalatif berkata...

laahaiii peluk cium tu lieya suke zee...nampak rapat hah...bagus2 camni...kang sampai kebesar rapat n kurang gaduhnyer....

lieyapun same zee, jenuh ajar dayyan panggil mia mija tu kak mia ngan kak mija...nan ado nyer....tetap mia mija jugak hahaahahaha...tak makan saman punye budak....

aTieYusof Family berkata...

good luck angah...hihi..comell je dia...:)

Yumida Huda berkata...

laaa...comeinye
syg betui dia ngan adik dia ni

Puan Kutu berkata...

adik comel sgt,dia sorg je yg pandai ye..utk pakngah,gud luck,jawab elok2 exam tu.hehe mare dia org pnggil pakngah.huhu