Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 29 Oktober 2013

Picnic time, sekali lagi ke Bagan Lalang

As-Salam (^-^)

Semalam tanpa entri, jadi arini try ler up entri... nak taip ape pon tak tau dah... ahahaa... kepala otak dah blur... as usual la, kite citer pasal weekend jer erkkk..

Last week gi terjah bagan lalang lagi and kali ni meriah skit... we'olls gi picnic sebabkan myMIL and FIL ada turun kl last thursday... so amik kesempatan berjimba ler ape lagi... kol 5pagi aku dah jaga okey!!! wah cam eksited sangat kannnn tapi takde la eksited cuma peel aku memang cam gitu... sebabnya dah set nak masak nasi pagi tu... tu yang tido pon tak berapa nak lena sebab takut terbabas... kang nganga plak takde nasi... ekekekeee padahal tak sabar... mengalahkan budak2 tau mak budak ni..

 
3 ketol burger abang burn... ingatkan nak wat alas perot la kan a.k.a bekpes tapi seketol jer sempat ngap... hero2 dah eksited nak kuar jalan, mana nak layan dah makan2 ni..

 
lupa plak kol brape we'olls sampai... takde la pagi sangat pon... and lucky jugak ler sebab tak brape nak pack lagi time ni... ada 2,3 port jugak yang dok buat family day..

 
ni nak picnic ke nak dok bermalam terus... tak hagak2 sampai 3 periuk nasi uuu... seperiuk nasi kerabu.... yang dua lagi nasi putih... naik risau plak aku tengok banyak nasi2 tu... MyLaki punya arrangment la ni..

 
pakngah ni biasa arrr... melawa saje... tengok la tu dengan beg sangkutnya... and dah sah2 ada jer henpon yang dirembat... kalo ibu ngan ayah punya dier takde la brani sangat nak mintak... ni mesti owang lain punya..

 


 
memasing turun rumah tak bekpes, so time ni memang bergelodak dah lapor... ahahaa... ulam tuk nasi kerabu pon baru nak hiris... oppssss ni my biras yang buat... aku just masak nasik putih jer seperiuk... takde la rajin nak wat bagai2 camni... nama pon picnic kan... memasing bawak lain2 jenis..


sesambil santap tuh moh ler bakar daging... memula ingat nak wat lauk nasi kerabu tapi sebab dah lapor sesangat tak dan nak tunggu daging masak dah ngap dulu... daging ni pon lambat sampai kottt... pembawa daging dah termakan langsat banyak sangat kat jalanan... so daging ni ratah cam gitu jer la... ohh import from kelate ni, daging korban oittt... MIL ni tiap korban mesti ingat kat anak menantu cucu yang jauh dimata... camner pon selalu mesti tak miss nak bagi daging korban tuk we'olls kat sini..

 
tak cukop korum lagi ni... ada family yang tak dapat menjoin..

Fenat gak ler... dah kumpul ramai2 gini tak sedar cepat jer masa berlalu... tengok2 dah kol 3petang... mula la nak kemas2 tuk berangkat balik... dalam kol 4 gak baru tinggalkan sini... memang takde nak tunggu makan seafood pon... sumer dah kenyang... makanan berlambak-lambak... plan asal nak membakor seafood pon terbantut dek makanan yang tak bleh nak prabih tapi alhamdulillah takde la sampai membazir... datang bawak makanan, balik pon penuh gak tapau makanan... muahhaahaa untung tak yah masak :)

Nak tempek bebanyak gambar kot bosan plak baca kan... kalo mood rajin datang kang, aku update aktiviti we'olls kat situ plak... buu byeee
 


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

17 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

seronok nie dapat pi picnic ramai-ramai zee..waktu nie lah boleh hilangkan tension bekerja

syawalsimpsons berkata...

seronoknyer ramai2 gini ye..dengan angin sepo2 bahasa kan

ummuaidan berkata...

Banyakkan makanan tuh zee..mcm nie baru best piknik lapar2 terus makan tepi pantai..gambar dikniq takder plak kali nie yer..heheh nie peminat dikniq..:)

hainom OKje berkata...

Rajinnya zee..... berpiknik....okje tak pernah berpiknik reramai macam ni...
mungkin bila sesekali datang tu yang jadi seronokkan ...boleh berkumpul sambil layan air laut...hehe

aTieYusof Family berkata...

wahh! seronoknya berpiknik.. sesekali mmg best...budak2 mesti teruja kan?? :)

Lieya Von Jay berkata...

hamboi picnik makan nasik kerabu.. bes nya... ramai plak tu kaum kerabat ^_^

Myra Jay berkata...

Seronok kalau piknik ada aktiviti bakar membakar ni kan :D

Riedaffya ibrahim berkata...

wah..nasi kerabu tu menggoda la kak zee...kalo da ramai cami confirm nasi blh habis kan...

Fiza Rahman berkata...

Bestnya dapat picnic ramai2 macam ni. Meriah ☺☺

Nasi kerabu tu, sedapnya.

Nafira usof berkata...

meriahnye gi piknik ramai2 cam tuh.
ala2 famili gathering jer.
bakar2 tuh yang best tuh. kena plak tepi pantai.
syok habes~

budak2 mandi sakan lah yer~

Kakzakie berkata...

Ohhh... pergi ramai-ramai mestilah 3 periuk nasi. Kakak ingatkan dgn 3 hero aje. Memang betullah hubby Zee buat arrangement kena ada 3 periuk sebab ramai siapa ada bbq boleh lawan dgn nasi. Bestnya:)

izan mama mia berkata...

akak pun pergi ctu laaa last weekend... mmg port ni...penuh...akak ddk kat bangunan tinjau tuu...hihih..

nea lopah berkata...

Ala...jelesnye...best sgt kan???

Cho Zila berkata...

amboi berpiknik gitu.. akakler tak penah lagi piknik gini bawak anak2.. dulu masa kecik emak ngan bapak akak selalu ler bawak kami piknik gini.. ala rindu sudah ngan zaman2tu..

Masya berkata...

ramainya.. meriah sungguh berkumpul reramai mcm ni.. siap bbq lagi...

aTieYusof Family berkata...

salam singgah rabu:)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee
Cma tak pernah sampai bagan lalang lagi.. bet tak picnic kat situ? Bleh mandi ke kak?
Ohooo nasi kerabu..cma sukaaaaa makan nasi kerabu.. sedappp..
Meriahnye family akak..gathering mcm ni mmg best... menu mknn byk2 yg x menahan tuuuu..