Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 16 Oktober 2013

Salam Aidiladha #Juadah #Mee Kari

As-Salam (^-^)

Lama menyepi aihhh mentang2 la raya kan... entah ler, takde rasa suasana raya betul tahun ni... arini pon dah keje lagi la tak terasa... sesambil dok layan 'colek' mangga ni, moh update cecepat..

 
Juadah pagi raya semalam... mee kari aje... ni pon berdrama gak pepagi raya... dah tumis sumer bahan, masuk santan alamakkkkk santan basi... haru jap... terus paksa laki gi cari santan kat 7e... kalo beli santan fresh memang menduga betol..

 
zoom lagi sekeping..

Malam raya tu, aku dah rebus nasi impit segera tu siap2... sempat gak wat puding oreo ngan kek coklat... kalo ku tahu santan tu nak kebasian, malam tu jugak aku kerjakan kuah kari tau... tapi tu la, takde rejeki kan... pasrah :(  hukhukhuk..


Rendang tu pon, pagi raya jugak baru buat... sib baik la ada santan walaupon yang kotak tu kan... itupon sampai gi jajah tiga 7e baru ado..

Jemput anak beranak yang dekat jerk pon makan pas semayang raya tu... so takde rasa sunyi sangat la kan walau tak dapat balik kampung sebab ada gak family member kat sini..

 
Lorrr baru aku teringat... takde sekeping pon gambar we'olls sefamily... kalo raya puasa, pas semayang dah berkumpul dah nak bergambar ini??? yilekkkk... lupa terus..

 

 

Cadangnya nak kuar beraya plak tapi ade member aku nak datang umah... sementara dok nunggu tu, lepak2 dulu... makan selagi boleh... dalam kol 12 camtu baru gerak..

 

Memang takde nak tengok orang wat ibadah korban pon... kalo kat kampung, kompem dok melapah daging lembu time tu... huhuhuuu..

Hero2 tu pon, memula bising gak raya tak balik kampung... explain ler sekolah tak cuti, then along pon ada periksa akhir tahun nanti next week, baru ler okey skit... mak tok ngan tok ayah pn nak datang sini minggu depan... so takde rasa sangat dah... pagi tadi dok niq dah cakap... arini taknak gi umah mak (pengasuh)... ahahaahaaa... booo layan ler jawabnya..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

15 ulasan:

Nafira usof berkata...

meriah jugak juadah raya kat umah Zee.
sonok gak bila sedara mara datang berkampung kat rumah kan.
hilang sket rasa sedih x dapat balik raya tuh.

terliur plak tengok kek coklat Zee tuh.
sedapnye~

Masya berkata...

yg penting dapat merasai kemeriahannya walaupun x blk kg kan..

Farah Waheda Wahid berkata...

salam aidiladha zee, wah sedapnya...

Umi Qi berkata...

Sedap yer mee kari...weeeeeee meriah betul aidiladha sambutannya...cantik warna dinding...pinky :)

lia berkata...

huamang aihhhh seksa la kalau santan bole basi ni...

Kisah Si Dairy berkata...

sedapnya mee kari tu zee...rugi kan takde gambar family..akak pun tak sempat nak snap

LydSunshine berkata...

Meriahnya makanan. Presentation pun cantik sangat. Jeles i...

ummuaidan berkata...

salam aidul adha zee,
takperlah kurang meriah pun, janji mee kari tuh ttp menggoda..ehehe..
sy kalo santan fresh biasa simpan dlm deep freezer, tahan lama jgk...

Kakzakie berkata...

Nasib baik jumpa jug santan tu kalau tak jadilah kuah tak bersantan - kurang sikit kolesterol Zee:)
Anak-anak janji ada makan sedap dah seronok Zee..

aTieYusof Family berkata...

wah! sedap2 makanan..walau pun terduga di pagi raya..hehe...
kami pun beli santan awal tpi letak dlm deep freezer mmg tak basi....:)

Maria Firdz berkata...

sedapnya mee kari... huhu...lama x mkn...
salam aidiladha...

Ibu Lala berkata...

Ry hj pun ada org drg ka. Meriahnya mskkkk

hainom OKje berkata...

Rajinnya Zee masak bagai.....yelah ada org nak datang kan....takkan hidang biskut kering je hehe

Budak Kampung berkata...

salam aidiladha kak..nyum3 lapa la

nik ros berkata...

meriah..mcm2 jenis juadah ada :)