Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 7 Oktober 2013

Salam Senin | Keje Keje Keje

As-Salam (^-^)

Sejuk plak pepagi ni rasa cam nak sambung tido jer... nikmatnya kan kalo dapat tapi harapan ler... pastu hangin plak... kelam kelibut pagi ni, biler nak kuar kete plak kena block ngan owang lain... adehhhh dah ler gerimis kan tadi... aku ni kalo sensorang nak tolak takde gerak kete tu... ahahaaa terpaksa kerah keringat si along sekali... dah sumer pon menjoin tolak kete... dik niq pon sibok sekaki walhal demam tu... tak ke hangin jiwa raga..

Cooldown skit... tarik napas jap... hembussss..



 
Budak demam yang suka benor melaram... muka tu dah lekat parut ciken pox... camner erkkk nak hilangkan??? semalam heaven wooo dier bantai tido... dari kol 1petang sampai ke kol 6petang... penangan demam kot... lega jap sebab takde nak dengar pergaduhan... kalo tak jangan harap nak aman..

 
Budak ni bikin haru... asal celik mata jer bersiap sedia la sumer... tugas utama dier??? usik adik memanjang... ade je yang dier nak buat member tu bising... semalam pon catat sejarah jugak ini budak... perghhhh dier bantai tido dari kol 5petang sampai ler pagi tadi baru bangun... ntah kol bape ntah dier bangun aku pon tak sure... lagi la bertambah-tambah keamanan ibumu ini... ekekkkeee... saje ibu ni tak nak kejut... lantak kan ajer sebab kalo bangun surenya susah nak sambung mentido balik kan.. 

 
haa yang ni dok menghitung hari cuti nak raya... nak balik kampung benarnya tapikan along, kiter tak balik kampung pon :(.. cuti tak bape nak ada plus sekolah pon cuti 2,3 hari ajer... sib baek la raya haji ni tak terasa sangat... kalo raya puasa, maunya dah nangis ni tak dapat cuti... huwaaaa... semalam kol myMa pon cam sebak dah... dier lagi la kan sedih anak cucu tak balik... alhamdulillah, myMa dah getting better..

Last but not least, tepek pic tuan umah sekali..

 
tengok si godeng tu mencuka..

Wokey, sambung balik keje u'ollsss.... arini short staff derrr, kena warded sebab suspect denggi... sure kelam kabut sat lagi... yang mana sempat terjah kang aku terjah ler... yang tak sempat sori okey... selamat berkerja :))))))


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

15 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

comelnya dia pakai cermin mata tu..kesian kena chicken pox pulak..

lieyalatif berkata...

dont worry zee...nanti parut tu akan hilang sndiri...tu untung kene time kecik ni, parut akan hilang....kalo nak cepat lagi beli laa krim tuk parut kat farmacy....

betul2, tak sabar nak cuti raye ni kan...lieya amik sehari jek...betul kate zee seb baik cuti raye haji so takleh laa terase sgt...kalo raye puase mau menangis bergande2 tak cuti lame kan heheheeheh

syawalsimpsons berkata...

zee cuba letak bio oil...mana tau ok ke...mmm....cumill je dak tecik ni melaram kan...hensem

Farah Waheda Wahid berkata...

semoga budak tecik yang comel yang demam tu cepat sembuh yer...

Dylla Abas berkata...

budak kecik kalau camera addict mmg sgt comel kan..geram je tgk :)

Kakzakie berkata...

Adik... siapa punya cerminmata tu? Pandai pulak dia posing tu Zee. Sementara jgn makan kicap bagi hilang dulu scar dia Zee. Alah... bebudak cepat aje hilang scar bukan macam kita - dik niq pun tetap hensem kan..

Myra Jay berkata...

Kalau hujan mmg syok sambung tdoq kan ;)

Ksian Along tak dpt balik braya di kampung :D

Nafira usof berkata...

parut tuh makin lama makin hilang nanti tuh~
lagi2 Adik Niq kecik lagi.. kulit dia masih aktif nak lawan parut2 tuh.

X balik Raya haji??
zura pernah gak rasa sekali.
Alhamdulillah.. tahun nih balik. walaupon cuti sekejap jer.
jadiklah.. lepaskan rindu nak jumpa mak ayah jer~

Masya berkata...

alahai parut kekal jadinya...

Cho Zila berkata...

ituler pasal kena keje.. keje...
kalau dah takder sorangtu lagiler kena lebih rajin kerjanyer...
ala comeljer muka budak demamtu...

❤Kamsiah❤ berkata...

comelnya berspek..nampak macho...
parut tu dah lama ke masih baru...

Lieya Von Jay berkata...

seronok melaram karenah anak2 kan.. walopon saya xda anak hehe ^_^

ummuaidan berkata...

encem dikniq pakai spek tuh..melaram yer..heheh..,
zee tak balik raya haji yer..takperlah tak rs sangat kalau raya haji , tp seronok gak tgk korban kan...:)

hainom OKje berkata...

Parut tak hilang? org kata gosok ngan kulit pisang...tapi tak pernah cuba pun....hehe maleh lah pulak macam lama je nak tunggu hasilnya hehe
Mama pun tumpang glemer jugaklah hehe

Riedaffya ibrahim berkata...

kalo hari first lepas weekend mmg malas nak keje kan..mood kelaut je..comei dia pakai spek..