Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 21 Oktober 2013

Ke Sungai Congkak Tanpa Dirancang

As-Salam (^-^)

Penat makan tak ilang lagi tapi nak gak kuar... senin tu kan aku amik cuti... pagi tu rasa nak bawak bebudak ni pi main air... kesian plak kat bagan lalang semalam dorang dok tengok aje... ajak MyLaki gi taman rekreasi air yang kat belakang pullman tu... ngan perot lapar nya pegi konon2 nak bekpes terus kat situ, tup tup tutup la... hari senin memang tutup..

Adehhh parah jap...aku dah la kuar ngan tak mandi... yang lenlain sumer dah mandi... acaner ni??? kepala dah mula pusing sebab dah biasa mandi pagi kan... plan plak nak dok kat tasik situ jer senang... pon tak boleh gak sebab under progress... kalo tak progress pon cam segan gak... we'olls jer kot kat situ... sah2 hari keje plak kan... ramai plak mata2 nanti... yang dok photoshoot ada la..

Takleh jadi ni... pusing plak ke Kompleks Kejiranan Presint 11, pon tutup gak... kalo bukak pon takat anak2 jer bleh kasi mandi... aku camner nak mandi... segan weiii orang dok lalu lalang... luar kompleks kot... kang tak pepasal ada gak gambar terpampang kat FB kena kutuk... hukhukhuk

Arhhhh sudah... aku stress dah... ponin pon ya jugak... pikir nak balik mandi jer kat umah... pastu MyLaki ajak terus pi Hulu Langat... balik umah kang kesian plak kat hero2 yang dah mula bising... pusing sana pusing sini, mandinya tak dapat2 gak lagi... dapat gak dik niq balas dendam sekali sebab kena tinggal kan aritu..

 
Akhirnya sampai ke Sungai Congkak... dah tu je yang paling dekat walaupon takde la dekat sangattt... memasing dah tak sabar nak terjun... entah bape kali dok merungut dalam kete lambatnyaaa nak sampai... tang dik niq plak, aku ni lupa nak pakaikan pampers sebab tak pikir nak pegi sejauh ni... plan lain, yang jadi lain plak... sib baik dier bleh tahan... ahahahaaa... tu pon dok kepit2 dalam kete kate nak tencing..

 
Sosej roll ni aku goreng 7 ketoi... sampai sini dah tinggal 2 ketoi... sorang seketoi dah balun dalam kete... lapar weiii turun umah ngan tak bekpes... jadi plak camni mana leh tahan..

 
Memula wat mee goreng basah... dah lama sangat berpusing terus jadi kering... hihihiii... udang tu belen lebih makan semalam..

 
Dua orang ni tak leh nak tahan2 lagi dah... menggelupur nak masuk dalam air..

 
We'olls sewa skali pondok kat situ, RM30 tuk 12 jam tapi takde la sampai 12 jam dok situ... mahal ehhh??? tu arr sebab memula tu tandas dorang tak bukak... nak tak nak kena gak pikir nak salin baju kan... tu yang sewa... lepas pada tu, datang sefamily tanya ngan owner tu tuk sewa tapak jer ngan guna bilik air... tau bape?? RM5 jer beb tuk tapak... bilik air tuk mandi RM1... adoiii la dah rugi kat situ... kalo tau pon sewa tapak jer jimat, tikar sumer dah angkut dari umah.. :( .. pastu cakap ngan MyLaki, takpe arrr, kira duit raya dier... padahal dalam hati dah sentap... ahahaaa

 

Dik Niq yang fobia... tak bleh nak lepas jalan sendiri... masuk air tak sampai 15minit dah gigil2..



 

  
Cuaca redup plak hari tu, cam nak hujan tapi tak jadi... air memang sejuk tapi hero berdua tu tak reti sejuk sungguh... berendam jer kejenya..

 
Dik Niq memang melekat jer..


 
Tu dah mengigil-gigil skit tapi masih mampu bertahan lagi... beberapa saat pastu dah tak boleh dah... naik biru dah bibir..


 
Eksyen sangat nak menyelam tapi pandainya idak..

 



Ehhhh dah sejuk2 pon ada hati gak lagi nak makan eskrim... dah tu dok kring kring kring loceng motor eskrem tu mana bleh tahan... sesambil masuk mulut tu kita tabur2 skit kasi ikan makan..

 
Bersih jugak kawasan dier... memula pi atas skit sebab free, ada toilet sekali tapi tak memuaskan situ... udara tak bape nak fresh... bau busuk menusuk ke hidung... dah la we'olls ni tak makan lagi, nak pi makan... congak2, ajak laki turun bawah skit... yang penting aku nak toilet bersih... bayar takpe janji puas hati... kalo yang kat atas tu bau pon dah busuk, agak2 toilet camaner??? huhuhuuuu seram... sini memang puashati... toilet clean and clear... dun worry :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

alahai lama sungguh tak jejak kaki ke sungai congkak ni..mmmm...last 2007...time zaman bercinto sama en asbeen

ummuaidan berkata...

Best nengok dorang nie akhirnya dapat mandi air jugak..mesti puas ati gilerr kan..sian dik niq tak tahan sejuk yer..hehe..len kali leh pie lagi tuh..:)

lia berkata...

dekat dgn site projek lia ni ;)

Lieya Von Jay berkata...

best nyee,,, jalan sakan yer dua tiga hari nii.. ^_^ jernih sungguh ayaq dia

Kakzakie berkata...

Akhirnya dpat juga adik join abang-abang mandi. Hari itu adik tak sihat kan..
Tapi melekap atas ayah je ye:)

Falsya berkata...

sungai congkak gie dulu time2 remaja gitu...huahuahua...tgh2 mandi sungai pastu layan eskrem mmh sgt best okayh...hehehe,,

hainom OKje berkata...

Jarang pergi mandi kat sini sebab tulah tu nak salin baju bagai...tu yang malas tu......budak2 mmg sukakan Zee jumpa air...

lieyalatif berkata...

uih best2...lieya tgk budak2 ni mandi...lieya yg rase sejuk nyamannye....sonok layan budak2 main air gini...bagi dieorg main puas2 kang dieorg lapo...time suap mkn tu mmg byk abis ...suke tgk heheheeheheh....

oo boleh tahan gak harga die kan...tapi yg penting senang nak tukar baju bagai...ye la anak2 ngan lelaki takpe, kite ni perempuan yg cerewet sikit...tak kisah le melabur lebih sikit yg penting keselesaan tu terjamin.....

diana berkata...

janji anak2 suka..kan??

Myra Jay berkata...

Lepas berendam memang konpem akan lapar balik kan ;)

tp diorang happy kita pun happy kan :D

Masya berkata...

lama x pg.. x ingat kali terakhir bila 2005 kot huhuhuhu ... kene byr skrg yer pondok² tu erm duit².. alahai kalau berbau ni yg putus selera dibuatnya ni..

yana aina berkata...

seronoknya ... dah lama tak berkelah tepi sg mcm nie.