Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 18 Oktober 2013

Sesekali melepas ke pantai Bagan Lalang

As-Salam (^-^)

Seminggu sebelum tu dah rancang nak jenjalan ahad lepas sebab MyLaki cuti... yeayyy baru merasa nak gi jalan hari minggu... pantang ada cuti, ada jer agenda aku... planning nak ke bagan lalang jerk pon... tu jerk yang paling dekat dan agak lama gak tak menjejak ke situ..

Pengembaraan bermula lebih kurang kol 3petang... cuaca tengah hot hot lagi masa tu... ikutkan MyLaki lepas asar baru nak gerak tapi i say no okey... kang jem ke ape mana kita tahu... tup tup sampai lewat, bersesak plak ngan orang ramai takmo weiiii... skang ni cakap jer cuti ape... cuti raya ke cuti sekolah ke, jangan harap la orang tak ramai... ingat time raya tak dapat balik kampung lengang la skit nak gi jenjalan sebab orang lain balik kampung... eyyyy takde maknanya... sama jer..

 
Amik masa sejam lebih gak nak sampai ke sinin... sampai dalam kol 4.30petang... sempat hero2 ni terlelap dalam kete... manusia memang ramai... nak cari parking pon susah skit... sampai jer terus buat yang wajib dulu then baru bleh melangkah ngan tenang..

 
Bekal makan satu ape pon aku tak bawak... pagi tu aku goreng meehon... tu jer la bekpes merangkap lunch we'olls... senang citer beli jer la kan... cakap jer nak ape, sumer ada... kudapan ni wajib cari sebab perot pon tengah lapor... sesambil dok layan bebudak main kat pantai, kita ngapp dulu... dorang takpe, kalo dapat main memang tak pandang dah sumer tu..




 

Time ni cuaca masih membahang lagi tapi takde la terik sangat... just nice orang kata kan... ade vitamin ape cuaca gitu... heheheee... agak2 tak cukop vitamin, moh kita gi berjemur nak?? dok lama sikit baru la redup elok..





Aktiviti biasa arr kalo ke pantai... mesti nak main pasir... dik niq siap penuh muka lagi ngan pasir... nak kasi mandi cam malas plak aku nak melayan... basah2 kuyup, berpasir sumer nak masuk kete kang baik tak payah... lepak2 dalam sejam jugak la sementara nunggu masa nak isi perot... dalam kol 5petang tu, aku dah pi booking makan siap2... senang skit... lambat skit kalu memang azab ler nak menunggu... pas makan plak baru gerak nengok sunset... itupon kalo sempat..



 

Senget benget dah tudung aku dituiup dek angin... takde istilah sepoi2 bahasa dah... memang kuat berangin... terkemut-kemut aku nak cover skirt tak kasi terselak tapi syok wooo dok tepi pantai time gitu... tenang jer rasa... hilang jap stress... balik umah plak baru start stress baru... wahahaa



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

tadah ape tu..hehehe..bestkan dpat beriadah sama-sama

lieyalatif berkata...

betul zee better betolak awal...kalo lambat nanti jem satu hal, lagi satu takut budak2 tak puas main dah nak kene balik kan....

suke tgk pic zee berdua ngan en laki tu...kemain mcm pasangan baru kawin tgh honeymoon tau ekekekekeekek

zee, tgk pic zee semua ni tingat makan seafoods kat bagan lalang nun....aduhhh..teringat2 ketam udang freshnyeeee....slurppppppp...

izan mama mia berkata...

cam pernah kulihat view itu..hik...len kali .. jom p lagi...

ummuaidan berkata...

Sedak napok 3 bradikdok maing pata...tok jjerik nok mandi ko..tok sajo tok puah hati tuh..heheh

lia berkata...

wallaaaa selim betol la mama 3 hero ni...

amacam makanan kat sana? makan kedai mana?

Lieya Von Jay berkata...

weee.. best nyerrr.. angin pon kuat ja meniup. syok budak2 main tak pikir dah panas ke x kan.. lma x g pantai ^_^

Fiza Rahman berkata...

Anak2 lah paling seronok klo dapat beriadah mcm ni.

Kakzakie berkata...

Kakak gelihati tengok adik niq konon nak lompat tak sempat:)
Seronok betul kelihatannya mereka.

syawalsimpsons berkata...

seronok kanak2 bermain ye ..kikikiki..teringin nak ajak en asbeen G sini...tp apo kan dayo en asbeen malas nak G jejauh ni

Nafira usof berkata...

sonoknyeeee..
zura tak pernah jejak lagi ke sini.
cantek jugak pantai nih yer.
nanti nak ajak husband ke sana sekali..:)

nik ros berkata...

seronoknya. sebelum pernah ke sini. jln2. ramai giler org..huhu

hainom OKje berkata...

Amboi...gambar berdua tu yang cantik tu hehe...romantik habis.....
Tak pernah gi Bagan lalanglah ....macam ok jugakkan pantai dia

Masya berkata...

seronok betul anak² zee.. dapat bebas kat tepi pantai..