Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 25 Oktober 2013

Jom Breakfeast @ Gado-gado @ Popia Basah

As-Salam (^-^)

Salam jumaat sumer... arini terrrrsampai awal plak ofis... tercepat sebab gi antar along jer... angah kena amik report card arini kat tadika so suh ayahnya jer pi antar and jumpa teacher... dik niq pon kalo dah angah tak ikut dier pon tak nak ikut la... tak nak gi umah 'mak' katenya... nak ikut ayah... okay jer ibu... lagi suker sebab senang skit keje... tak yah nak berpusing sana sini... ahahaaahaa... dah la tetiba hujan... nasib tak berapa nak lebat sangat lagi so along takde la basah sangat..

Takde ape yang besh pon nak citer... sesambil bekpes ni, aku share sekali ngan u'olls tuk jamu mata... sapa yang posa mintak ampun yer..

 
dua ari berturut-turut beli ni... kata yang jual tu, ni pecal @ gado-gado... tapikan aku rasa lain skit... kalo pecal just sayur2 ngan kuah kacang jer kan??? ni siap ada nasi impit seketul kecik, telur rebus separuh, sayur celur@rebus, tahu goreng and kopok... siram plak ngan kuah kacang... ummmpphhh sedap... RM2.50 ajo sepolistren ni... licin aku ngap sensorang... rasa nak repeat lagi esok tapikan tak leh ler amalkan selalu... risau gak kot bam bam sat gi camner..

 
doublekan plak ngan popia basah ni 5 ketoi... adoiiii tak leh tahan sebab sedap sangat sambal popia ni... tu yang tak hagak2 sampai 5 ketoi bedal... serius tak pernah jumpa lagi sambal sesedap ni..

Lunch nanti kang aku beli lagi nasi... kalu agak terlampau kenyang beli yang ringan2 jer la kot... tapi aku ada masalah gak kalu makan ringan2 time lunch... sebab belom sampai waktu balik, perut dah tak menahan lapar... mesti nak kena cari makan masa tu jugak... kalo tak harus gastrik..

Alhamdulillah, masa bulan posa takde plak kena gastrik... maybe sebab niat kot kan... dan niat nak puasa, jadi hilang rasa lapar..
 


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

15 ulasan:

ummuaidan berkata...

zee peminat pecal yer,kalo ummu kurang sikit ..malah tak pernah beli kecuali makan yg free sahaja..heheh..kalau popia basahtuh feberetlahjugak..

syawalsimpsons berkata...

adoi sedap pulok makanan tu..terliuq sudah

Lieya Von Jay berkata...

weeeee.. sedap nampak nya gado2 tu hehehe :) popia pon.. ala makan sikit tak bam2 la dun woriii hehe

pinky berkata...

aik... buat org terliur jer pepagi ni....hehehe....

- AZIE - berkata...

pecal ada letak kopok sekali ye..xpnh try yg mcm nie...mesti sedap!!

Nafira usof berkata...

terliur tengok popia tuh. kalo makan popia dapat sos sedap mmg sedap lah jadiknye popia tu kan~

Umi Qi berkata...

Makanan berkhasiat lg menyelerakan...ayoyoyoy terliur Umi Qi tgk sedap yer

Masya berkata...

zee kalau bercerita bab makan mg jujur dah ikhlas.. sy x lalu makan pun.. tetiba teringin wuuhuhuuuuu popia yg mengiurkan..

Kakzakie berkata...

Kakak suka popia basah Zee. Kalau tak sira sambal pun dah sedap apa lagi yg bersambal macam tu.. sedapnyaaa...

Puan Kutu berkata...

popia mmg peberet sy..tak kira basah ke goreng..mmg suka la..rojak gado2 tu pun suka..pendek kata dua2 pun sedap.haha

Liza Razak berkata...

berbeza betul pecal sis beli tu..nampak sedap sangat. selalunya ada sayur dan kuah je :)

LYAfrina berkata...

sedapnyer...
febret mama lya..lya kureng sikit

Riedaffya ibrahim berkata...

selamat bekerja kak zee..post2 pic ni buat org lapar je..

LYAfrina berkata...

salam pagi selasa ;-)

hainom OKje berkata...

Tak pe weyh Zee awak makan banyak .... awak tu kurus lagi...tak yah nak risau hehe
Makan selagi boleh....hehe