Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 31 Oktober 2013

Hero-heroku Meloncat Gumbira

As-Salam (^-^)

Entahla nak cakap camner, minggu ni lemau semacam jer rasa... nak ngadap blog ni pon cam malas... paksakan jugak hapdet walaupon takde la citer best mana... nak jugak keep memory ngan family... lagi dok tangguh lagi malas..

Cuaca aritu sangat sangat la baik... redup jer... tak panas dan tak la mendung nak ujan... angin pon lembut jer lalu kot muka... takde la sampai senget benget tudung aku kena hembus.. petang skit baru syok wooo tapi tu la takkan nak nunggu sampai petang... penat ler... esok ada program lagi..

 
 bebudak ni dah tak sabar nak mandi sebenarnya tapi sebab baru2 lagi sampai soh enjoy dulu kat darat... main bola la dulu yer... bagi peloh2 jantan tu kuar skit... sementara tu, we'olls yang dewasa ni dok layan nasi kerabu..




 

 
entah ape yang budak ni dok geli sampai camtu sekali mencebik..

 
budak berdua ni sambil masuk mulut sambil dok bagi kucing makan... mewah giler ngan kopok sampai 3 tong besar dorang bawak... kopok sotong ada, kopok ikan ada... sib baik la aku ni malas nak goreng kopok malam tu... kalu ikutkan MyLaki dah sound soh goreng tapi 'M' aku mengatasi segalanya... wakakaka, bakar kek oren aku rajin plak... dik niq tu propa jer lebih tapi takut nak sentuh kucing... takat dok sipi2 tu boleh la..

Time ni la dok planning nak wat family day... insya'allah kalo jadi bulan 12 ni... takde la jauh mana pon nak pegi... PD jer kot... tu jer yang paling dekat ngan we'olls yang dok luar kelate ni... yang turun dari kelate jauh la sikit perjalanan dorang... minggu depan tu pulak, aku nak gi bukit gambang... adoyaiiii dok pening kepala nak set bajet... ahahhaaa... walaupon dekat kan tapi still kena wat belanjawan kannn... sumer benda naik harga skang ni... hope kencang la skit rezeki we'olls nanti... skang ni, masuk toilet nak tencing pon dah 30posen... ohohoohoho.. 

okey sambung lagi..

 
dik niq ni sibokkk jer nak tium baby... geram sungguh dier..

 
walaupon tak panas, tetap jugak berkerut muka budak ni... parut di muka still tak hilang... asyik lupe jer aku nak sapu ubat... haippppp nak kena set alarm ni..

 
baru nak warm-up main air..

 
menyelit lagi sorang..

 
haaa kemain lagi pose..


 
four of us..





 
memula main dekat2 jer... sekejapan lagi nengok air dah surut... terus hilang hero2 aku tu haa nunnnn jauh di tengah lautan... ibu ni dok cuak jer kat darat kot la berlaku sesuatu... sampai ke tengah tu dorang pi berendam... sejam jugak wei dok tengah2 tu... naik darat sume dah 'hite kelik' ore kelate kato... maksudnya dah legam la... syok kan cuaca panas dok berendam dalam air... yang pompuan sume tak mandi... datang begitu balik pon begitu la... tambah skit bau masyam... ahahhaaa

 
sementara dorang dok berendam, main wau dulu... jual wau pun boleh untung ape... kalo dekat ngan umah ni, mau gak aku wat part-time jual wau... ekekekee..

 
alololololo... lama sangat berendam kan, tengok la tahap kebulur memasing... walaupon gitu, takde la licin nasik 3 periuk tu... yang dalam tupperware tu bukan eskrim tapi durian... pon import gak tu dari kelate.. 


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

comelnya anak zee...sungguh gembira ye mereka..

Farah Waheda Wahid berkata...

anak2 zee memang comel geram aunty tengok, apa lagi diaorang dah sibuk nak timm baby tu, tambah lagi sorang zee...he he he...

syawalsimpsons berkata...

amboi seronoknya main tak hengat..siap susun kerang lagi

ummuaidan berkata...

best kan berkumpul ramai2 camni ngan anak2..makan2..budak2 memanglah suka dapat main air laut kan..dikniq wpun kena panas tapi maintan lagi tuh kulitnya putih bersih gitu..:)

Falsya berkata...

seronok tgk budak2 main kat pantai..;)

pinky berkata...

eh... komen hilang... hehehe... pemandangan cantik betul...pandai cari view yg sgt osemm... =)

pinky berkata...

aduyai... ni komen ke3 tau Zee... hahaha tak tau apa mslh pc ni... apa2 pun gmbr2 smua cantek...=)

Kakzakie berkata...

Picnic kalau dua-tiga keluarga dan ramai seronok. Hero-hero Zee pun boleh tahan tu. Mesti berendam sampai biru kaki-tangan..

lia berkata...

iskkkk da lama gler rasa x berendam dlm air ni... gigil2 rasa kaki nak berendam he3

Nafira usof berkata...

lamanye tak mandi laut.
rindu plak nak gi piknik jugak.
anak2 kalo dpt mandi mmg x hengat makan dah kan~

hainom OKje berkata...

Ni yang berkelah reramai tu yeh Zee.....Betullah lama tak mandia laut teringinlah nak gi PD....Tapi yg malasnya sunburn tu kalau gi laut hehe

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.zee...
Meriah nye planning nk g cuti2 ..seronok ade family day cenggini..
Cma harap family day pon kat opis ni jer.. huhuhu..
Jeleshhh ai.. cma dah lama nk pegi pantai.. tp cuaca asik x mengizinkan..maka memerap ajer dirumah dulu.. seronoknye tgk heroes2 tu ‘bergelumang’ dlm air laut..jelesssss... hihi..