Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 22 April 2014

Citer balik kampung @ Kelate

As-Salam (^-^)

Weekend 2,3 ari lepas dapat gak balik kampung... kalo ikutkan laki jerk balik ngan along angah and ada lagi dua orang anak buah ngan BIL lagi sorang, tinggal i ngan dik niq kat umah tapi dah last minit nak balik jugak la... bosan kot kena tinggal berdua jer ngan dik niq... dah alang2 muat keter sebab BIL tak jadik balik, ikut ajer la... balik pon sebab nak nengok FIL yang tak berapa sihat... ikutkan aku memang malas... penat nak balik kelate ni kalo cuti pendek... tak puas rasa... paling tak suka dok dalam kete tuh... waduhh tak 8 jam perjalanan tak sah... kematu vontot takyah cakap la... tu blom lagi jantung dok dup dap dup dap takut... risau jerk nak membuta kot laki wat aksi drift... lori lagi la, kemain banyak kalo waktu malam tau... tiap kali nak potong lori tiap kali tu la berderau darah dibuatnya..

 
bertolak dari rumah lebih kurang kol 8.30mlm...sampai kampung kol 4.30pagi... pftttt semput... singgah sini sat tuk solat isyak..

      
mau tak kematu vontot kalo dah kena hempap dua2 hero sekaligus...peha sebelah kiri si angah dok parking... sebelah kanan plak dik niq.. nak kalih2 sikit pon payah..

 
kat kampung ada kucing la pulak... suka sungguh hero2 tu haa... asik dok kendong kucing... kucing tu lari kang dorang pi kejar... ibu ni risau kot jadi cam anak ayam aritu jer... tau2 dah kojol kena hempuk ngan tempurung kelapa dek si angah..

 
ni along siap bagi nama ristina... hahahaha... ada lagi dua ekor... sekor nama ajiboy... lagi sekor fatah amin.... kahkahkahkah... kot ye pon agak2 la long... minat sungguh aihhh dier ngan citer PISA..
 
 
dik niq tu penakut tapi nak gak bergambar ngan meow tu yang muka semacam... paksa gak soh dier pegang... okey kaki pon boleh la..

 
lepas bekpes terus kuar gi jumpa myAbah and myMa... jumpa sekejap pon jadi la wat pelepas rindu... huhuhu... kalo ikutkan memang tak puas langsung... sampai pagi sabtu, petang ahad dah nak balik puchong tapi ape boleh buat... kalo takde aral melintang, tunggu raya la baru jumpa lagi..

 
sambil tunggu myAbah dok gunting rambut customer tu moh ler menyoping jajan dulu... memang kalo balik kampung sini la port aku menyoping kudapan bebudak ni... selang 2 kedai dari kedai myAbah... yang lebih2 rambang mata opkos la aku... hahahaha..

 
ntah ape la tu dik niq tak puas hati..

 
mana yang nostalgia zaman budak2 dulu, yang payah nak jumpa kat kl ni aku grab... tak dapek la sumer nak cekau... kang sendat plak nak sumbat dalam kete... mameee tu pon payah tau nak jumpa kat sini... kadang2 kalo nasib baik ada la jumpa kat mydin..

 
tewas gak la dalam tiga plastik... syok hero2 tu haaa stok kudapan dorang banyak..

 
belom ape2 dah rasmikan kat situ jugak haaa... lama benor dok tunggu tokbah 'bojeng' orang... sebelum we'olls sampai, 5 orang dok Q tu yang buat lambat... takpe la, tu rezeki tokbah... kami tunggu jer la... pastu ajak kuar lunch skali... abis makan terus bye bye... nak gi tengok adik baby pon tak sompek..

 
budak yang dok buat perangai kat kampung... nak berkepit ngan ibu, tak nak pulak dengan ayahnya tu... ibu nak masuk toilet melabur pon susah... terbantut terus kalo dah dengar dok meraung-raung panggil ibu...hadoiiii... semalam saje aku amik cuti... dok umah jer pon sebab dah tau mesti penatnya aku nak masuk keje... sampai dari kampung dah awal pagi kol 2 lebih... masa ayah ngan angah nak kuar antar along gi skool petang tu dier tak nak ikut... nak dok umah ngan ibu katenya... ntah ape la mimpi dier erkkkk... selalu kalo ayah nak kuar kemain laju lagi ngikut..

** Doakan myFIL cepat sembuh yer**



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

macam seronok jer zee, lama dah tak long distance cenggini....

Falsya berkata...

Kite penah gie kelantan time kecik2 dulu..smp menangis sbb la sgt dlm kete..heheh..

Wahhh byknye shopping smp 3 beg..kat kl ssh gile nak crk jajan time kecik2..rindu gile nak makan..

UmmuAidan-Arissa berkata...

semoga FIL zee cepat sembuh yer inshaallah..
comey jer dikniq pakai spek ibu sampai sepet mata2,..heheh..
kalu dok situ bukan kebiasaan zee drive tengoh male..siang hari jah..demo tok travel long distance after 12..tok mace tpt kito..

Fiza Rahman berkata...

Kena bertabahlah klo balik pantai timur. Comelnya kucing tu.

Kakzakie berkata...

Bila dah dpt erita kata tak sihat kalau tak balik hati pun tak senang Zee. Bila dah lihat depan mata kan puas. Tinggal doakan sama moga FIL Zee cepat sembuh...

Anak-anak mestilah syok dpt balik kg.

Mar Mansor berkata...

8 jam perjalanan dah macam office hour pulak..he3..semua hero2 ye,,,

Nafira usof berkata...

Zura pon dah lama x balik kampung. cadangnye hujung bulan 5 nih baru balik.
balik kampung sekejap memang x best!
penat jer yang lebih kan~
tapi kalo dh x de ruang lain nak balik.. redah jer lah.

seronok lah anak2 borong jajan yer.
banyak jugak hasil borongan tuh.. sampai 3 plastik hah!

lieyalatif berkata...

bestnye zee balik kg...tapi bak kate zee laa kalo balik kg jauh2 ni elok cuti lame kan...baru syok..badan pun tak penat...tapi takpe laaa, at least balik kali dpt jenguk fil yg tak sihat...same2 kite doa kesejahteraan dan kesihatan fil zee agah sihat2 selalu...amin...

lieya kalo balik melaka, kg hubby pun ade satu kedai jual jajan2 borong gini..wajib beli buat stop kudap2 budak2 ni eheheheeheh

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
hihi..menyelam sambil minum air..
sekali sekala jln jejauh..cma sendiri tak sampai kelantan lagi tauu..jelesss ai..
anak2 bahagia la dpt mkn kudapan tu..
alahai dik nik..takot jeles ke ibu dok rapat dgn sepupu2 tu.. :p

insyallah..mudahan MIL akak kembali sihat dpt sedia kala

QasehnyaRania berkata...

tak pernah pergi klantan.lama juga 8jam tu.
mmg kematu la kan.dgn jalannya lgi.mncabar gayanya kan

in shaaAllah smga semuanya baik2 belaka

mama maman aka yana berkata...

zee.. akak dok putra perdana.. rasa cam betul la awk pg tadi kot.. hahaha

hainom OKje berkata...

betul tu Zee Kelantan tu bukannya dekat jauh...kalau ye tak ye mmg malas nak balik yek...
Cantikya warna kucing tu kelabu asap... Moga FIL cepat sembuh