Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 1 April 2014

Karnival Rasul In My Heart

As-Salam (^-^)

Pagi ni pegi bank in cek tuk supplier... sekalinya boleh tak perasan cek tak bersign lagi... adoiii dok tengah dup dap dup dap ni... kita takot kena marahhhh... hahahaha... bawak tiga keping cek... nasib sekeping baru kena telan so sempat selamatkan lagi dua keping tuh... oh myyyy...forget it, pasrah dan redha jer la... sob sob sob :(

Ni citer sabtu lepas, balik keje terus menonong gi makan kenduri... balik amik hero2ku kat rumah dulu baru boleh gi isi perut... dah la tengah hari buta panas terik giler... kalo kat dewan, sejuk... syok ler sikit... ni dok bawah khemah melecek ketiak aku... hahahaha

Petang skit tengok bebudak ni dah cam kebosanan... kesian plak nengoknya... paksa jugak la diri walaupon malas giler aku nak keluar... laki plak takde lagi la aku ni malas... teringat ada karnival kat masjid terapung puchong perdana... lepas asar baru keluar... nasib baik ada anak buah dok dekat2 sini... boleh ajak wat teman... senang skit aku nak handle bebudak ni..

 
karnival rasul in my heart... karnival islamik gitu... malam sebelum tu ada semanis kurma... kalo nak gi malam memang tak pegi la aku... petang punya aktiviti pon okay dah..

 
antara panel dan selebriti yang ada..

 
elok sampai dorang tengah kasi hadiah untuk pertandingan hafazan ngan tilawah tak silap aku..

 
baru nak warm up jenjalan dah gerimis... berteduh dalam masjid dulu... risau kot hujan makin melebat..

 
masalah aku bila nampak kudap2 ni sumer pon rasa nak... sekali beli tak berusik pon biskut2 tu... bebudak ni pon sama naik jugak ngan ibunya... sumer nak... tak beli kang muncunggg jer mulut..

 
dah kendong kopok tu tetap gak dok memilih yang lain..

 
bising bebudak ni nak naik kuda... sori la nak... tak boleh... ayah takde malas ibu nak melayan..

 
jom kita tengok arnab je la... tengok kot luar sudah... nak masuk kena bayar... bebudak ni nak pegang tapi aku tengok dalam tu basah2 jer tanah dier baik tak payah... arnab pon cam kotor dah sikit..

 
tetiba rasa nak bela arnab... pikirkan taik2 dier nak kena urus terus tak jadik... hahahha... malas aku nak handle lagipon payah dok umah tingkat nih... tunggu la ada umah sendiri nanti... aku nak umah yang landed... hahahaha berangan tak abis2..

 
yang ni comel... siap pakai baju superman lagi..

 
tetiba angah mengadu dier penat dah jalan2... hahahahha... tu la, sape soh aktif sangat... berlari sana sini tak henggat... reti pon penat... paksa dierpi dok situ makan kudapan... dok kejap dah berlari-lari balik..

Pegi pon dah lewat tak boleh nak jenjalan lama sangat... ponnn bahaya gak datang sini sebabnya mata aku ni asyik la dok kedip2... geram tengok baju2 muslimah ngan tudung... murah pon murah, cantik pon cantik... makin lama makin kempis poket aku gini... elok masuk kete hujan melebat... dah jom balik... takmo menyinggah lagi dah..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

9 ulasan:

Petak Bunga berkata...

jd fenomena sekarang zikir ni..
alhamdulillah.

Nafira usof berkata...

Hahahahaha... bab poket kempis tu yang x tahan tuh.
kita neh memang x boleh tgk org jual baju tudung kan!
semua lah geram nak merembat. hahaha.

Kakzakie berkata...

Seronoknya kakak tengok pun teruja. Banyak yg boleh dipilih. Rambang mata.
Kalau auntie pun nak beli macam-macam adik niq:)

Masya berkata...

angah²... kesian dia.. kalau pg mcm ni bwk anak² tanpa suami mmg penat sikit.. untung² mereka mkn pujuk bila x boleh masuk itu ini hihihihi

lieyalatif berkata...

menarik la zee...mcm2 ade..dpt jalan2 santaikan...

ishh lieya pun suke biskut timbangg2 kati gitu...lagi2 yg biskut jem pineapple tu...peberet tuuuu...lieya suke beli sikit2 tapi semua jenis...so dpt rase semua sekali hahahahah dasar tamak kan....

tu la lieya tgk siap ade kuda...arnab semua...meriah jugak la penganjuran die zee..

Lieya Von Jay berkata...

sama lah saya kalo nampak benda2 jenis kunyah2 ni memang jadi nak beliiii ja.. hehe.. best gak nampak karnival ni

dalila berkata...

wahhh..comelnye arnab yg pakai bj superman tu..hihi..

Cho Zila berkata...

bsetnyer.... kalau dekat akakpun nak gi gak..
mcam2 xtvt yang adakan..
memang bahaya sebabnyer tangan gatal nak mebelikan..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
bestnya seronok la heroes2 tu g karnival ni..sempat lagi menyoping sebarang dua tu.. hehe..
pernah bele arnab..tp hilang..:p