Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 2 April 2014

Habiskan saki baki cuti sekolah

As-Salam (^-^)

Last day cuti  sekolah ahad lepas, tetiba masa balik kenduri laki cakap esoknya dia cuti... saja apply sebab nak bawak bebudak ni gi jenjalan... aku okey jer takde hal tapi bila dah last minit gitu planning pastu soh pikir plak nak kemana terus otak jadi blank... hahahha... selalunya pon kalo nak kemana-mana memang aku yang usulkan dulu, laki ngikut aje... pikir2 idea takmo datang pulak dah so kita berserah..

Malam tu dok syok tido perot plak buat hal... dah sudah... rasa nak kensel jer jenjalan risau kot terbuat hal kat jalanan mau naya aku nak carik toilet... huhuuhu... tapi jangan diharap la dapat kensel yer... anak2 burung aku tu dah get ready awal2... eksited sumer bangun pepagi tak payah dikejut... semangat waja gitu..

 
at last tersampai la sekali lagi ke sungai congkak... dok kat 'port' yang sama... orang yang sama dan aku masih dok up gambar pakai baju tuuuu jer kan??.... dah takde baju lain ke nak pakai??

      
time ni cuaca redup jer sebab baru lepas hujan... mengigil jugak la aku mula2 nak cecah kaki dalam air... dah macam kena kejutan letrik..

 
yang dorang ni memang tak reti sejuk langsung..

 
angah tu dah kenapa entah... ada la yang tak kenanya... asyik bercakaran jerk keje korang nih... tension sungguh..

 
aku memang statik jer la dok kat celah batu tu... tak sanggup nak celop kepala dalam air sejuk gitu... elok plak pas hujan memang airnya keroh la sikit..

 
dua bradik kat belakang tu dah start gigil... ajak naik still takmo... gasak la korang, mandi puas2... nak datang me'repeat' lagi kang tak tau pulak bila... bebudak ni dapat kawan baru... siap cakap lagi muka kawannya sebijik sama ngan muka adam, sepupu dorang kat kampung nun..

 
paksaan namanya ni... si dik niq time nih dah angkat bendera merah tinggi2... ekekekeee tak tahan sejuk hoiii... rasa nak beku dok dalam tu... nasib air kat bilik mandi panas... senang aku nak membilas badan..

 
 selagi tak dicungkil selagi tu la korang dok berendam... sekali pikir nak ke PD tapi laki malas plak nak mandi pantai... panas katenya... nanti sunburn... hahahaha... risau benar kot itam..

 
see ??? mandi la yer... dik niq makan lagi best... lepas mandi mengunyap jerk keje budak nih... lapar la tu... soh bekpes dulu tadi takmo... tu pon tetiba dier mintak nasi... alamak, dah abis la dik... pegi dengan tak planning camni memang aku tak masak bekal apepon... korek jer ape stok bekalan yang ada kat umah tu pastu tapau nasi kat kedai... belom terjun dalam air dah balun nasi kasi licin dulu... heheheeee... takpe, nanti kita cari makan :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

lama dah tak menjejakkan kaki ke sungai congkak, tunggu Ash besarlah baru bawak...he he he, kecik2 ni bahaya...

Amanda Suria berkata...

Sungai Congkak...cantik ya...SA x pernah sampai sini lagi la.....

lia berkata...

haaaaa mujur jadi... kot x mau hero2 tu wat amukan ablasa he3

Falsya berkata...

bestnye mandi sungai..kite lg prefer mandi sungai dr pantai..pantai tuh kalau berjalan2 digigi pantai koya2 mcm retis yg tgh belakon frust2 dlm drama, itu mmg feveret..hehehe..

Petak Bunga berkata...

dah x ingt sgt musim cuti..sb x de kaitan lg..ha

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail berkata...

encem anak sis.hehe.sy tak penah sampai sungai congkak.air terjun gunung ledang penah sb dekat ngan umah.hihi

UmmuAidan-Arissa berkata...

bestnya mandi sungai..dikniq tak tahan sejuk yer..siannya, makan lagi best kan dikniq...:)

Nafira usof berkata...

waahhhh.. mandi sungaiiii!
elok jugak.. musim2 panas + air kena catu neh.. boleh lah berendam sampai lebam. kat rumah mandi sikit2 sudah.. jimat air.. hahaha

Fiza Rahman berkata...

Bestnya dpt mandi sungai. Last gi sungai congkak masa jaman skolah dulu.

Masya berkata...

hihihi.. belasahlah janji dapat keluar rumah.. syoknya mandi sungai

Mia Kassim berkata...

Lamanya dah tak mandi sungai...... :D

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
ehehe..anak2 dgn air mmg tak dt dipisahkan..
bestnye mandi sg...

hainom OKje berkata...

Amboi dik nik siap berbedak lagi hehe ..
Zee okje tak pernah sampai congkak ni ...best ke?.... nak salin salin baju senang tak