Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 14 April 2014

Santai | Art, The Atmosphere Seri Kembangan

As-Salam (^-^)

Melepak pagi ahad kat seri kembangan... cakap jer melepak tapi tak ye... tujuan asal cam biasa la pegi pasar, borong segala lauk pauk... tengok jam still awal pagi sangat sangat sangat lagi jadiknya ajak laki menyinggah sat plus bebudak tu pon hepi semacam bila ajak kuar memula tadi... sekali tengok beg plastik pasar terus cebik... "hurmmmm gi beli ikan jew?? ingatkan nak jenjalan"... hehehe

Pendam lama dah benarnya nak kesini... selalu dok ulang alik pi pasar borong tu aku usha jer dari jauh... asyik kesuntukan masa nak singgah... semalam sebab aku paksa laki kuar awal jadi sempat gak la... and semalam jugak la baru ku tahu petting zoo, farm in the city pon dok area situ2 jugak... 

Pernah sekali waktu malam aku meround sebab nak gi downtown putra permai tu tapiiii kosong, gelap gulita... langsung takde bayang orang... yang ada kanopi peniaga jer... ntah wujud ke tidak tu... konpius jap..

 
memula tau dulu masa tengok MummyAsh apdet... pastu last week nampak kat blog KakFilla pulak... pepagi sampai sini memang best... lengang... orang tak berapa nak ada lagi... ehhh bukan tak berapa nak ada memang takde... we'olls konker abis... hehehehe... syurrrrga jer nak main snap shoot pon... takyah nak malu2 kucing, tak perlu berebut dan takyah nak menunggu turn :)

Biar gambar berbicara lah... malas plak nak taip caption..



 







 
ni pon art jugak nih... ibu dan hero hero heronya.. -___________-

    




    




    




 sekadar lakonan... hahahha... rasanya aku tido takde ayu camni kot..

 

Siyesss memang aku teruja giler tengok hasil seni dorang nih... maklum la sendiri tak berseni... dari sekolah dulu pon aku failed kalo kena melukis... takyah cakap lukis la, mewarna pon aku tak terer... senget bengat selalunya... tak idup langsung kertas warna aku... markah asyik C manjang... hehehe..
 
Korang kalo nak terjah dipersilakan... opsss masuk sini art dier merata-rata okeh... aku memula imagine dalam bangunan (ala2 pameran lukisan) tuh... rupanya silap..

landmark : belakang giant seri kembangan

 

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

21 ulasan:

Falsya berkata...

wahhh serious best gile..ini bukan takat budak2 je sonok nie..org tua pun boleh naik syeh..hehehe

lia berkata...

haaaa haritu da tgk kat fb kawan Mr Fallah.... tp x la p lagi... kena gak paksa mamat tu bawak kami mai ni ekekeee... nmpk happening sungguh...

Masya berkata...

wahhh... sy pun teruja lg hebat dr yg kat icity tu eh.. seyes lukisan dia bebtul timbullah.. pandai pulak tu zee possing dgn anak²

dalila berkata...

dah ramai blogger yg gi sini..kite ni xdpt2 pegi lagi..slalu lalu gi giant je..

::EIDA:: berkata...

ok nanti ida pergi! hehehhehehe

Nafira usof berkata...

Waaahhh.. menariknye Zee.
zura plak yang teruja tengok gambar2 Zee nih.
boleh lah try terjah ke sana juga nanti.
pergi untuk bergambar.. hehehe

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

waa cantik tempat nih...seronok tengok wall art yang super creative,,,,nak pi juga sini...

Kakzakie berkata...

Kakak asyik tengok dari paparan kawan-kawan blogger ajelah Zee.
Memang menujakan sebab nampak hidup lukisannya..

aTieYusof Family berkata...

wahh...betul2 art lah Zee.... cantik sangat... klu sy pun sama, tangan keras bila melukis...haha..

diana berkata...

wow..kagum la..

Sue Bee berkata...

betul2 seni la orang yang buat ni,tambah lagi ada aktor nya kat situ..mmg cantik...

Cho Zila berkata...

akak dah tau tempatni tak sempatjer nak singgah.. padahal lalu lalang sebab sekarangni asyik gi putrajaya...
nanti kena pergi gak jeles tengok gambar2ni semuanyer...
lebih baik gi sini sebab kalau trick art museum kat i -city kena bayar....

Petak Bunga berkata...

Wah 3,4 kali kita naik turun tgok gmbr semua cantik2 belaka..mcm real..fuh.

❤Kamsiah❤ berkata...

mak budak pun tumpang seronok ya..:)

aTieYusof Family berkata...

Salam singgah pagi Rabu:)

Budak Kampung berkata...

iman rasa mcm trickart museum la kak.cuma yng kat icity 2 gelap ckit.berapa yuram msuk kak

Fiza Rahman berkata...

CAntik lah tempat ni.

Zee Suhaini berkata...

ICT akak tak pernah masuk iman..
yang ni FOC jer la..merata dinding ada..hehe

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..
cantiknya..!!
oo..kat sini pun ade ke,,? ingatkan kat dlm ict tu..
bp hengget tiket masuk kedlm tu kak..?

pandai heroes2 dan mak skali buat aksi dan gaya 3D..ngam! hihi..

hainom OKje berkata...

Walaupun selalu gak gi Seri Kembangan ni sebab tengok MIL tapi tak tau pun ada benda ni....bolehlah gak posing anak beranak nanti hehe

Nurul berkata...

Waa... memang hidup art ni semua... nampak cam betul2 je... ^__^