Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Sabtu, 5 April 2014

Sebolehnya nak jaga sendiri | Have Fun -__-

As-Salam (^-^)

Adoiiii nape la ari ni kena keje... boring giler duk kat opis ni... tambah plak keje takde... hahahahaha... jeles ngan hero2 aku dok melingkar tidor kat umah... ehhh tapi tadi masa nak turun keje dorang sumer dah bangun pon... dik niq ngan angah tengah hadap cococrunch ngan susu... hahahhaa... ibu tak sempat nak prepare bekpes pon... kelam kabut dah terbabas tido :(.. syok la sebab sejuk baru lepas hujan..

Masa cuti sekolah last week memang spend banyak masa ngan anak2 tapi aku kan keje... ari minggu baru boleh bawak hero2 jenjalan walaupon sekejap... yang ayahnya keje malam, so siang hari dier jaga la hero2 tu... takmo la antar dorang pi pengasuh... rugi duit takpe, tak kesah... rugi masa ngan hero2 tu yang kesah..

selalunya dalam kol 4 camtu nak turun pi keje baru gi antar umah pengasuh... dalam kol 6 aku dah gi jemput dah... 2jam jer dok situ... bising gak la sebab tak puas main... plak tu dalam masa seminggu, 3 hari jer antar... untung benor tukang jaga..

 
kalo tetiba ada customer order barang terpaksa la turun pi check stok ngan supplier... keje sambil bermain :)

 
sudahnya kena la angkut hero2 ni sekali...ehhh dorang memang suka la datang sini sebab boleh pulun main menan..
 
jual jual jual... sesapa nak order meh order meh... >promote bisnes jap<

Layan gambar jer la... dah blur pulok aku nak letak caption... aku takde time ni sebab koje kan... ni la bisnes laki den sekarang... "pembekal alat bantu mengajar khusus tuk tadika, taska, montessori dan seangkatan dengan-nya"... individu pon boleh jer nak order... lai lai lai -_________-

 nak lagi details boleh tengok kat sidebar aku tu haa..






Sebolehnya aku memang takkk nakkk antar kat pengasuh dorang ni tapi nak buat camaner... nasib la dapat pengasuh yang tak buat kerenah... pepaham la yang jaga anak kita tu orang lain... but so far bebudak ni pon takde mengadu... sekarang dik niq sorang jer la yang full time lagi dok pengasuh... angah dah part time... along pon time school break jer aku tumpangkan..

Dan sebab ni jugak la ayahnya keje part time malam2 (bisnes belom stabil katenya)... huhuuhuu... sibuk camaner pon siang, dier kena antar amik yang berdua tu gi balik sekolah... yang waktu tengahari tu la sebab pagi aku antar, petang aku amik... risau aku nak bagi dorang naik transport sendirian... tunggu la dah besar skit baru boleh bebas..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

10 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

seronok tengok anak-anak membesar depan mata kan zie..

Kakzakie berkata...

Bila menjadi seorg ibu bekerja insya-allah pasti Allah bagi jalan utk memudahkan perjalanan hidup kita Zee. Kakak dulu puas berbelas tahun terpaksa ambil maid. Bayangkan kalau kira duit ambik bibik ni kakak rasa dah boleh beli rumah sebijik dah... tapi bila fikir nak bekerja dan anak selesa kena ada sedikit pengorbanan. Yg penting jgn sampai anak terabai... kasih sayang tak boleh dijual-beli. Duit boleh dicari..

❤Kamsiah❤ berkata...

itulah dilema kebanyakan wanita...antara keluarga dan kerjaya..kalau memilih kerjaya..anak2 terpaksa dijaga org lain..

Nastyna berkata...

eh tent tu I duk ushar lama dah.
Itu la kan... sebolehnya kita nak anak2 depan mata 24 jam, tapi apakan daya kalau keadaan memaksa. Tapi bagus jugak budak2 tu dengan pengasuh, better for their social skills (my very reason hantar JJ ke tadika awal).

Cho Zila berkata...

akakni sekarang sejak mertua takder budak2tu duk sendiri tapi sekejapjerler sekolah agama pagi petang dah sekolah rendah... tapi makan kat rumah sebelah.. nasib dapat jiran baik hati .. akak nak hantar pengasuh betoi2 tak dibaginyer.. tapi tuler risau gak takut lama2 nanti susahkan orangkan... tuler ikut hati nak jaga sendiri tapi tak keje tak bestler pulak.. dilema..
kalau tempat keje gini tentulah anak2 sukakan...

hainom OKje berkata...

Zee OKje belum bukak tadika lagi...Insyaallah kalau bukak Tadika order kata laki Zee ajelah hehe....
Untung sangatlah yek pengasuh tu...Meh bagi Dik Niq biar Okje jaga hehe

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
huhu..itulah pengorbanan ibu bapa.. dgn harapan bila besar nnti anak2 ingat jasa kita ni kan kak..

oo..baru tau psl bisnes hubby akak ni.. hehe..semoga berjaya..

Mia Liana berkata...

wahhh... seronoknya tengok diorang main... semoga business tu berjaya... (^_^)

Nurul Nadiah+Khairil Syazwan berkata...

Salam kak, macam best sangat tempat ni. Nadiah nak borong mainan untuk bebudak ni huhuhu. Kat man ni kak? Kalau tak keberatan boleh share tq tq tq :)

Zee Suhaini berkata...

ohh ini warehouse skali ngan showroom.. open tuk public tapi kena set appointment dulu nurul... ikut opis hour... jualan khas tuk pengusaha tadika, sekolah dah sewaktu dengannya..

in case berminat, leh wasap 0176729297... tq