Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 10 April 2014

JJCM Kuala Selangor | Bukit Melawati yang tersohor

As-Salam (^-^)

Masih lagi citer kuala selangor ni haa... i'olls rasa masa banyak terbuang dok nunggu makanan jer... patutnya singgah makan cendol dulu sebab si kenit dah bising tapi laki ajak pi bukit melawati... tengok jam dah nak pukol 5ptg... dok risau kot dorang tutup kol 6ptg so kensel lagi sekali mencendol... terus zassss ke bukit melawati dulu... jom anak2 kita tengok monyet beruk segala... hheheehe... alang2 dah sampai kan harusla singgah..

 
yeehaaaa... akhirnya tersampai jugak ke sini... selagi tak sampai selagi tu la dok berangan tak sudah..

 
first sekali turun kete mesti la nak tengok menatang nih... hihihi muka tengah tension ke ape tu... hero2 sumer dok kerabat ibu ayah takott... janji tak pegang makanan, takde ape nak takott ye anak2... tapi i'olls risau gak kot tetiba datang terkam kang camaner??

 
yang ni eksyen... dier dok ralit makan kuaci... sekali i'olls pi belakang soh laki snap gambar... baru bilang sampai dua, dier toleh belakang tengok i'olls terus jual mahal.... hahahhaa... cecepat lari pi sebelah... 2kali percubaan aku nak bergambar ngan beruk gagal :(

 
geram tengok anaknya warna oren... spesis lontong ke ape ni tak tau la... yang anak2 tu sumer mak dok kendong... takde sekor pon yang berkeliaran sendirian... risau kot kena culik kottt..

 
okeh perjalanan bermula... pada sesapa yang nak joging boleh jer naik bukit tu jalan kaki... elok tuk laki aku ni... cepat skit kurus... aku memang takde la kesanggupan gitu... nak heret badan pon susah ni kan pulak nak heret hero2 bertiga tu... bebudak ni suka la naik tram, aku pon suka...hihihi... angin dok belai2 pipi yang tak gebu ni... tambang dewasa rm3, kanak2 rm2... sekali perjalanan yerk tapi aku tengok ada jer yang naik tak turun sampai 2,3 kali... meround abis ler tu..

 
cantik jugak atas ni..

 
ingatkan tram tu jalan seround abis tak benti... sekali dier benti depan meriam ni zaasss turun la ape lagi... moh kita bergambar yokk... kenangan harus la ade :)

 
tak sporting la korang ni..

 
takde kudrat aku nak jenjalan... kat depan tu ada muzium sejarah jom kita serbu situ sudah... keluar nanti kang ada tram naik, kita boleh naik terus turun bukit... no lama2 yerk... ari pon dah makin lewat petang..

 
lega sat dapat bernapas dalam aircond... tu pon cuaca aritu takde la panas terik cam biasa... suram2 redup jerk tapi kepanasan tu still terasa... nikmatnya dapat teguk mineral sejuk..

      
hero2 ni biasa la ligat... berlari sana berlari sini... paling aktif sekali si pak ngah... memacam benda dier nak pegang... pastu soh amik gambar dier... muka gaya tak leh blah memasing tu haaa..

 
overall just okey la... nama pon nak jenjalan bagi bebudak hepi... asalkan dorang enjoy aku rasa okey la tu... takde la best sangat tapi takde la sampai langsung tak best... banyak peninggalan sejarah yang boleh kita tengok kat puncak tu..

Ramai yang datang sini pon sebab nak beramah mesra ngan monyet kan?? hehehehe, ke i'olls je yang jakun nih?? suka la tengok monyet2 ni makan... pantang hulur mesti ada yang menyambut... kalo tak bawak makan pon takpe... kat atas tu ada jer orang jual atas motor... yang aku perasan kacang panjang... selain dari tu kena bawak sendiri la ye..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

14 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

akak yang tinggal dekat tu punnn tak pernah nak naik lagi...hik hik hik... harus naik nanti ni... makan angin dan santai2... tapi kalau ada beruk tu agak takut jugaklah...

lieyalatif berkata...

menarik juga kat sini yeak zee...siap ade muzium hah....mmg syok gak jalan2 kat sini....lieya mmg takpenah sampai sini lagi...tapi dah byk kali bace cite dari blogger....one fine day nanti nak bawak budak2 jalan2 sini lah....

uihh berani zee amik gambar dekat2 ngan ituuu monkey....kite takutttt wooo hahahahaha takut kene terkam kekdahnye hahaahahhaha

lia berkata...

wahhhh untung nyer dpt bergambar atas meriam tu.... teringin dari kecik nak wat aksi gitu tp x pernah mendapat ekekekee

Kakzakie berkata...

Seronok kakak tengok hero-hero Zee tapi yg paling kakak suka tengok adiklah. Ikut aje rentak dua abang dia buat..

Falsya berkata...

ramai gak lately nie yg post entry gie bukit melawati..tp tuh laaaa, i'olls very the sgt takut ngan lotong..

UmmuAidan-Arissa berkata...

kaknor pernah pegi jgk sini berzaman dl ms buje...bw mok..best tgk kmonyet kunig..rs cam nak culik jer...hehe

Nafira usof berkata...

Tak pernah jugak sampai sana.
tapi selalu lah baca kt blog2.
memang monkey banyak eh kat sana?
dia kacau orang x?
risau jugak kalo bawa anak2 nih. takut monkey tu mengacau jer. hehehe

aTieYusof Family berkata...

Nasib baik saya dah pernah naik Bukit Melawati ni Zee... dolu2 masa zaman study ikut member org Kuala Selangor... hehe..

Lieya Von Jay berkata...

monyet tu tak garang ye kak. kalo kat umah sy la memang kena kejor la. huhuhu... :)

aTieYusof Family berkata...

Salam Jumaat Zee :)

::EIDA:: berkata...

hehehehe.................. bestt kann ida sukaa main ngan lotong.. andi lagi sukaa kemainn HEHE

Cho Zila berkata...

akak yang selalu lalulalang kuala selangorni tak sampai2 lagi atastu.. penah sampai masa takder anakler.. ingat nak bawak anak2 bergmbar... anak akak yang sulungtu suka kan tempat berserjarah...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.Zee..

best jgk tempat ni.. dulu selalu ulang alik sabak bernam ada nampak bukit ni.. heee..
seronok tgk heroes tu..
kuikuikui..jgn kate akak, cma tgk beruk pun, beruk tgk cma balik..kui2.. :p

hainom OKje berkata...

Zee tak pernah samapi sini....weyh anak lotong tu nape warna oren kenan besi tu ke haha