Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 30 April 2014

Tadika Islam NurHaziq | Angah's Sport Day

As-Salam (^-^)

Ahad lepas ada sukaneka tuk tadika si angah... risau gak kot2 dier buat hal cam tahun lepas tapi alhamdulillah takde langsung... hehehe... dah matang pon anak ibu kan walaupon dier la yang paling banyak buat hal kat umah... takpe, tu lain citer... janji gud gud kat sekolah dah cukup puas hati..

Sepatutnya start kol 2.45ptg tapi we'olls gerak dari umah pon dah 2.45ptg... nasib dekat jer tempatnya... elok sampai hujan turun... tapi dorang ni main kat dewan futsal so takde la sangkut ngan hujan... kalo kat padang buatnya memang kansel dah sukan aritu..

Gambar ni sumer kredit kat tuan empunya gambar... aku bawak jer kamera... snap sana snap sini kemahin banyak lagi tapi satu pon tak cantik... nape ntah kamera tu... tetiba sumer gambar blur... nasib la ada yang baik hati share kat FB tadika... so boleh la aku tepek sini..

 
tahun ni cam teratur skit... lagi fun dari tahun lepas..

anak2 sila beratur dulu yer..

 
siap ada perbarisan... yang kelakar part memula nak jalan tu... ketua kontinjen dah jauh ke depan, dorang ni tak bergerak-gerak jugak lagi..

 

 
ape-apepon, sebelom bermula kita baca doa dulu... part doa ibu bapa, kemain semangat lagi dorang baca... siap adik niq pon boleh menjoin sekali.. .dah biasa sangat dengar angah baca kat umah kan..

 
sukan pertama tuk bebudak umur 6 tahun, tarik bola dalam gelung..

 
pencabar dari caw.putra perdana nih..

halamakkkk angah, sangkut kat kusi la pulak... that's y la kalah... kahkahkah... dapat no.3 pon boleh la... dah 3 pasukan jer ada pon..

 acara ke-2 pusing dalam gelung... ni angah tak main... terlebih pemain kan so bagi chance orang lain plak..
 
 
dah menang cikgu yang eksited terlebih nih... hihihi

 
yang ni acara last, bawak bola ping pong dalam sudu..

 
yeayyy menang jugak... kemain kembang dier dapat adiah juara..

 
posing ala2 juara... hahahaha... sporting bebudak ni..

 
dalam banyak2 sukan rasanya rebut gula2 ni la paling best... syiok ni isi masuk plastik... yang ni tuk bebudak umur 4tahun jer la... tu pon rasanya banyak cikgu yang tolong isikan... pemenang ni tak silap dapat kutip 100++ gula2... waaaa hebat..

Settle acara budak2, mak pak budak punya acara pulak... untuk suka2 jer pon... yang bapak main pecah belon... mak main gelung berirama... pastu ada gak la acara pasangan, musang berjanggut..

 
sok laki i masuk tapi kan belon dier la yang pertama sekali kena pijak... hahahaha... kena kelentong ngan brader baju putih tu... syok sangat borak sampai wisel start pon tak dengar.. tau2 jer belon pecah... kahkah kena kencing namanya tu..
 
 
tapi serius cakap penat giler main ni... memasing nampak semput gak ler... bila makin sikit pemain makin sukar nak pijak belon tuh... sukan ni dah masuk dalam list sukan tuk family day nanti... hehehe... jaga kaum kerabat yew... sila-silakan practise dengan pasangan anda dirumah :)

 
yang mak main gelung nih... ala2 rebut kerusi la gayanya... kemain lagi lagunya gangnam style..

 
part pasangag ni, aihhhh ada ke patut laki i pi taruk nama kat situ... hadoiii segan ler... nasib tak susah mana... nak kena pejam mata dengar muzik... pastu biler muzik stop terus cari laki masing2 berlari pi kat pengadil... hua hua hua... i'olls rasa ada yang tak tutup mata ni... kan kan?? akak yang baru merah tu kesian ler... dier peknan... camaner nak berlarinya tu..

 
nombor last pon boleh la janji menang... keh keh keh... ni pon masuk dalam list sukan we'olls jugak... waaa cam tak sabar plak nunggu bulan disember... hope FIL cepat sembuh... moga dapat both (FIL and MIL) buat umrah bulan ramadhan nanti dan dapat jugak la buat family day lagi tuk tahun ni dan tahun2 seterusnya... insya'allah..

And lasttttttt sekali, acara paling dok tunggu2... cabutan bertuah yooo... last year langsung tak dapat ape kan... this year cam teratur skit... hadiah cam biasa, banyak..

 
dari awal lagi dik niq dok usha basikal... jangan mimpi ler dik... tunggu next year turn awak plak yer... mana tau kot2 sangkut..

 
mak pon tak nak kalah jugak dok mengusha oven... dah nak raya ni... kalo dapat mau bertungkus lumus aku raya tahun ni buat kueh... hurmmm dapat BBQ grill tu pon best jugak... kahkahkah... ek eleh, angah rileks jer kot... yang mak berlebih ni apehal??

      
alhamdulillah (angah kata)... dua2 tak dapat... yang angah nak dapat... hehehe... beria dier pikul dier punya hamper tuh... takmo orang pegang... ye la, last year tak dapat kot... tu masuk kete siap cakap ngan si along... hamper ni dier punya sorang jer... orang lain tak leh makan..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

Mia Kassim berkata...

Seronok kemain dia angkat hamper tu...muka berpeluh2...hehe

Lieya Von Jay berkata...

wah dapat hamper besar,,,, best nya teringat pulak zaman tadika dulu2 :)

dalila berkata...

wahh..tahniah angah..game utk makayah pun ade..happeningnye..
tahniah jgk kak..menang la tu..hihi

Kakzakie berkata...

Kakak suka kalau pergi sukan anak-anak tadika Zee. Meriah sangat sebab budak-budak comel semuanya. Mereka pun tak ada rasa marah ke apa kalau kalah. Semuanya boleh ketawa sama-sama.

Abang ngah juga yg untung nak hamper dapat hamper. Besar dan banyak juga tu Zee. Puas mereka makan bertiga:)

Nafira usof berkata...

Waaahhh.. meriah skali yer~
bagus jugak buat indoor.. lebih selamat.. hujan pon suka tetap boleh di teruskan~

acara untuk ibubapa pon ade yer.. siap dpat hadiah lagi.
bagus kan! dapat jugak lah mak ayah lepaskan giant nak bersukan jugak.. hehehehe

Waahhh.. bertuah lah angah.. siap dapat hamper besar lagiii..
dah sama besar dengan tuan dah hamper nye.
habes ke kalo makan sorang tu?

UmmuAidan-Arissa berkata...

semangat angoh pikul hamper..besar hamper pade tue...hhehehe..besar jgk napok tadika nurhaziq nie dok..ok lah jgk tgk nge pelbagai aktiviti lagi tuh..:)

Tihara berkata...

alhamdulillah meriah,
tahniah yer
seronok dia dapat hamper tu :)

aTieYusof Family berkata...

seronok nya tgk budak2 ni bersukaneka... amboii angah! semangat dapat hamper...hehe

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
hihi..spotingnya..meriah2..
tahniah angah.. seronok le teww bwk balik hamper..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
hihi..spotingnya..meriah2..
tahniah angah.. seronok le teww bwk balik hamper..

nurbijen berkata...

meriahnya sport day tu… budak2 tu pula bukan main sporting berposing… chomel semuanya :)
Pernah juga main pecah belon tu.. mmg enjoy kan?
Tahniah buat angah… murah rezeki dia :)