Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 16 April 2014

WW # Lepak Mamak

As-Salam (^-^)

Tepek gambar melepak kat mamak dah ler... memang lama dah aku tak melepak mamak disebabkan kes2 tertentu... tapiiii sebabkan hero2 dah merungut haus lepas makpak paksa soh posing kat dinding art tuh makanya takde choice... kena la layan... situ memang kedai mamak seketoi jer yang bukak pon..

      
sorang mata terbeliak... yang sorang lagi kembang idung dah kenapa ni??

      
dik niq yang tamak... air 2 gelas sekali dier sebat... gambar kanan tu satu tangan pegang straw, lagi sebelah pegang sudu nak korek milo... ibu dapat gigit ais pon jadi la..

 
selalu kalo nak makan roti canai aku gi kedai melayu... kat area umah tu ada melayu jual kat food court... memang sedap... roti dier lembut,gebu pastu kuah dhal pon tip top... ni order tuk dorang jer... i'olls still tetttttt tak leh layan mamak... minum okay la jarang2..

 
bebudak ni pi intai longkang plak dah... pastu komplen bau busuk... dah pegi kat situ memang ler busuk... tapi giler2 busuknya... kat tempat parking pon busuk kot... bauan sampai ke dalam kete... tu la sebab utama aku tak menjejak mamak..

dah la dik, jom pi pasar... ikan dok melambai-lambai sisik dah tu... lambat kang tak dapat plak yang fresh debom... lagipon aku kejar masa nak balik masak... tengahari tu ada tetamu nak datang umah..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

17 ulasan:

dalila berkata...

dah jarang jgk mkn mamak atas sebab2 tertentu..hihi..

syawalsimpsons berkata...

seronok dorang makan kat mamak yee..sue pon suke gak lepak mamak ni

Falsya berkata...

hehe...sama laaa..dh lama xlepak mamak..selalu tapau jer..;)

Farah Waheda Wahid berkata...

amboi pandai nak lepak mamak ek? ekekekeke...ash kecik lagi tak boleh join abang2 lagi...nanti dah boleh mummy roger2 aunty zee ek? ekekekeke...

UmmuAidan-Arissa berkata...

dekat rea umoh putra perdana tuh ingat ado byk jgk keda mamak..kak nor pun gi keda mamak cumo tuk make roti canai jah..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

Hehehee..awatnya tak suka lepak mamak..? mesti ade story disebalik kejadian..
cma suka lepak mamal..tp tgk jeneh kedai mamak jgk.pekerja bersih,tandas bersih,dapoq dia besih kita layann..

hihi..mcm2 memek muka ada,,dik niq tu mesti layan milo denasor kan kan kan.. :p

Kakzakie berkata...

Tempat kakak pun ada restoran Melayu tebar roti canai yg sedap tapi kakak ni seminggu sekali pun payah pergi. Biasa kalau teringin suruh abang beli bungkus aje Zee.

Tengok longkang busuk hihi.... dah tu membebel ye.

Nafira usof berkata...

kemain lah Angah ngan along tu.
dah gaya orang besar lepak kat kedai mamak jer. ahahaha.

Zee, kat opis zura nih pon seketul jer kedai mamak.. lain2 semua restoran cina.
dah naik jemu dh tengok makanan yg sama.
last2, tapau jer lah dari rumah.

Lieya Von Jay berkata...

ai kak xkeja ke hari ni... ? sonok la melayan karenah hero2 comel ni kan

Mrs Velentine berkata...

amboi2 makan sakan noh..hihi adik minum sampai 2 air ye..ibu sabo jelah

diana berkata...

sama la..tak boleh masuk makanan kat mamak nih..

hainom OKje berkata...

Banyak jugak dengar cite pasal mamak tapi bedal aje hehe...
Tengok roti canai teringin pulak weyh Zee....padahal semalam baru makan yg segera punya tapi masak sendiri le....tu yg teringin hari ni tu...nak suh mamak masakkan haha

LydSunshine berkata...

Zee, sama le pesen. Cannot go la mamak food. Tapi kalo lepak mamak tetibe boleh order megi goreng mamak. Dah tu cane. Milo tabur tu sape punyer actually? Adik sampai 2 air dia hadap.

Nurul berkata...

Nrl pun jarang2 lepak mamak... ^__^

aTieYusof Family berkata...

Jarang ke kedai mamak ni zee...klu pegi pun dok pulun roti canai je... itulah je yg berkenan...hehe

::EIDA:: berkata...

ida lame tak g mamak. cannot mamak. penternak lemak tu. no no nooo hihihihi

Cho Zila berkata...

harapnyer ramai ler yang tak suka gi mamak.. tapi mamakni ada kategori gak.. kalau kat kampung dulu2 memang mamak jenis sembahyang punya... tapi yang der kat sini banyak kedai mamak tapi tak tau Islam ker idak...