Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 7 April 2014

JJCM Kuala Selangor | Karipap Gergasi, Mee Udang Banjir

As-Salam (^-^)

Unplanned trip... memang tak merancang pon nak kemana semalam... elok laki cakap semalam off day jer terus ligat kepala otak nak berjalan... terus putar2 mentol kat kepala otak aku ni haaa... hehehehe... sebab lama giler teringin nak jenjalan ke kuala selangor jadiknya jom la kita... amik kesempatan kononnya... nak dapat cuti ari minggu ni bukan senang :) satu jer tujuan ke sinun... nak jalan jalan cari makan a.k.a mencekik..

Gerak dari rumah kol 10.30pagi... dalam kol 12.30tghari gitu dah masuk area kuala selangor... boleh tahan jauh jugak la... time tu perot aku pon dah berlagu keroncong... nak plak masa bekpes tadi ngap sandwich 2 keping jerk... bebudak tu langsung tak makan... memang la gitu kalo nak jenjalan... eksited lebih... tapi nasib baik jugak, at least takde yang nak membuang... area sana air kena catu... toilet petrol station memang close!

 
first jjcm, karipap gergasi... sendal perot ngan karipap jap... agak mahal, seketol rm3.50... masa memula masuk jjcm tu tak silap aku rm2.50 kot... hurmmm... kat sebelah dier ada jual pulut panggang... seketol rm2.00... mahal and langsung tak sedap... along suka karipap ni... maybe perot tengah lapar... siap cakap karipap gulai daging... hahahaha... sebab inti dalam memang rasa cam gulai... basah2 gitu... makan panas2 memang meleleh syiok... but for me, yang kat mydin letak telur separuh tu lagi sedap... hehehe

 
main sumbat jer karipap panas dalam mulut pastu request nak cendol... uittt memang peberet dier skarang cendol... takpe dik, nanti kita cari cendol mabeles yerk..

 
memula cadang nak lunch kat restoran dinding gelas besar... dok menahan perot tup tup tutup... sob sob sob... memang banyak kedai makan yang tutup... ari ahad mungkin... jalan ke depan lagi nampak mee udang banjir... terus serbu jerk... lapar tahap gigil dah aku rasa rasa... kol 1.15ptg baru dapat order makan... baru order tau belom boleh makan..

 
masa we'olls sampai memang tak ramai orang pon lagi... ingatkan cepat sikit la boleh makan... tunggu punya tunggu, dari meja banyak kosong hingga penuh ngan orang, makanan tak sampai2 jugak... lebih setengah jam okey... menyirap jer darah orang tengah lapar ni... paling geram, boleh pulak dapat makanan sama2 ngan orang yang baru datang... and meja aku la paling last dapat makanan... huhuhuhu... sabar jer la :(

mee bandung my laki punya... siyes memang sedap... telur sebijik jer... nampak dua bijik kuning tu sebab kena campak dari pinggan lain... rm4.50 sepinggan..

along punya mee udang banjir... ada 3 ekor udang besar dalam tu... hurmmm aku lebih prefer yang bandung lagi sebab yang ni kuahnya rasa manis... i don't like... lagipon aku ni kureng skit nak makan mee berkuah gini... sepinggan rm8... laki cakap yang kat foodcourt sungai ramal lagi best... udang galah besar2, harga pon sama jugak 8hengget..

 
bab mengopek kulit mulit ni serah kat laki... ibunya memang tak suka sejak azali lagi... hehehhee... tu yang kalo masak ketam kat umah aku pikir 2,3 kali dulu... laki ada baru kuarkan bagi anak makan... kalo takde simpan dendiam dulu dalam periuk... hehehehe

 
pelik benar muka dik niq tuh... along si hantu mee tak mampu nak perabih mangkuk besar tuh... maybe tak kena ngan selera tekak dier jugak kot..

 
nasi goreng udang ni dah tentu la aku yang punya... perot tengah lapar memang tak boleh aku tak pekena nasi... dik niq ngan angah pon lebih prefer nasik dari mee... okey la ni sedap jugak... udang besar ada 2ketol... rm6.00 sepinggan... hurmmm tak cukup mengenyangkan perot aku... hahahahaaa lapar giler..

Sebelah kedai ada masjid... perot dah kenyang solat zohor dulu... pastu baru sambung balik jjcm..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

18 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

sedapnya mee udang zee,akak pulak terliur tengok..

Falsya berkata...

Arghhhhh sedapnyeeeee..bile tgh lapo tgk makanan lg la jd lapooooo..

Fiza Rahman berkata...

Sedap plak tgk mee bandung tu.

syawalsimpsons berkata...

mee bandung tu nampak menarik tu

Cho Zila berkata...

akak kalau balik kampung tak ikut lebuh raya memang lalu jalanni.. selalu singgah beli karipap gergasini.. memang dah mahal sikit.. tapi rasa bolehler.. tapi tuler akakpun suka kalau der telur lagi...
kalau suka soto der satu kedaitu sedap sesangat...

hainom OKje berkata...

Mak ai....jauhnya jalan jalan cari makan sampai Kuala Selangor....cer cite apa yg best sangat tu Zee...
Baru baru ni ingat nak gi Bagan lalang...kes terliur tengok entri awaklah kot haha...
Tapi bila pikir pikir malas pulak makan apa yg ada kat sini jelah hehe

Zee Suhaini berkata...

kedai nama ape kak?? mana tau len kali boleh try..

Zee Suhaini berkata...

hehehe.. tu la kak...kadang terliur lebih..ni pon pengaruh terliur la nih..

Kakzakie berkata...

Satu yg penting masakan yg guna udang kena pastikan udang kena betul-betul fresh baru sedap Zee. Kalau tak memang akan jadi kurang kicknya... Tapi kakak tengok mee udang tu sedap betullah Zee.

UmmuAidan-Arissa berkata...

Kalu rm3.50 seketol zee baik lagi makan nasik atau order mee terus ..lagi berbaloi kang..heheh..seketul share 2 orng blh ler kot...:)

::EIDA:: berkata...

betul ah! gergasi sangatt okay si karipap tu,.. makan seketul kompem kenyang! bak seketul kekkeke

Nastyna berkata...

Slurpppp terliur weh. Gambar dalma keta tu ingatkan u buang tebiat pakai mekap eyeshadow hijau ang ang ang hahahaha. Terkejut kawe.

Miss Boo berkata...

terliur nampak semua makanan di atas ne... hehehe

diana berkata...

sedapnya mee bandung..heheh..
saya ni penggemar mee bandung..
sebab tu saya gumuk..heheheh

dalila berkata...

wahh..sedapnyeee..udang bsr plak tu..meleleh dah ailio ni..

aTieYusof Family berkata...

aduhhhh terliurrr tengok mee bandung tu zee... lamanya tak pekena mee bandung..sini susah tau nak jumpa...uwaaaa

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..

alahai udang..asik nampak udang jer hari ni.. sedap btl nengoknyer...

nurbijen berkata...

tak cukup makan nasi goreng sepinggan? mmg lapar sgt la tu… alahai, sedapnya nampak mee bandung tu… kat sini, kena masak sendiri la kalau nak merasa mee bandung… mee tu pulak, ganti dgn spagheti aje… huhuhu