Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 22 Julai 2013

Adik nak balik kampung... yeehaa

Salam (^-^)

Alahaiiii mengantuk giler pagi ni... rasa nak tongkat jer bijik mata ngan batang lidi... ahaha... cuti weekend rasa cam pendek sangat... dah sabtu tu kena kerja tu yang tak puasss cuti... semalam non stop buat keje umah dari bangun sahur sampai lepas buka... sakit belakang2... takpe sabor2... nak raya punya pasal... sempat la buat tart nenas ngan cornflakes cookies... tu pon se-round satu... azab rasanya nak perabih gulung doh tart..

Banyak sangat nak citer sebenarnya tapi kannnn kiter lupa plak nak bawak cable kamera... kalo nak citer tanpa gambar ni rasa cam tak beshhh... 

Pejam celik pejam celik dah 13 Ramadhan pon... haihhh sekejapan jer kan?? mesti sumer eksited ni nak raya ;p.. lagu raya tak kedengaran lagi ni... kalo dengar sure nangis2 nak balik kampung... hahaha

 

Pagi tadi masa nak antar gi umah pengasuh, si kecik cinonet ni tanya ,

Adik : Bu, la nak lik pong ??... hahaha korang faham tak?? (Ibu, bila nak balik kampung)

Ibu : Hmmm nanti la, lagi 2 minggu... kita balik nak raya... adik nak raya, adik puasa tak??

Adik : Cerr (puasa)... , oh tetiba ngaku wei dia puasa

Ibu : Biler nya adik puasa ??

Adik : Der... ai tu... gi mah yah cu tu (ada hari tu,masa gi rumah ayah su tu)

Ohh rupanya dia ingat dia puasa la sebab ari sabtu lepas ada majlis buka puasa kat rumah adik ipar.... kemain kan ngaku dia posa sebab nak balik kampung... dah petang baru pi, tadah perot jerk pon dah boleh claim dia puasa...

Ni baru adik yang tanya... belum lagi si angah tanya... yang tu kalo dah start tanya, haaa tadah la telinga tu hari2... kejap2 kang dia tanya... sampai2 balik kampong la baru stop...


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

7 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

semangat adik nak raya yee

Fiza Rahman berkata...

Adik tak sabar nak balik kampung yer. Kejap jer dah pertengahan ramadhan kan.

Nory Zoulkefle berkata...

semangatt nya dia nak raya kat kampung....
puasa cukup tak tu??hehe

lia berkata...

iyer.... sama la yg kat umah tu... sat2 tnya biler nak blk kg... lg semangat sbb dia puasa, bajet tok/tokwan dia nk bg adiah la tu he3

Kakzakie berkata...

Betullah kalau adik berbuka puasa ramai-ramai rumah ayah su tu tanda adik puasalah hihi...
Cerdik dia Zee. Dah tak sabar nak jumpa keluarga di kampunglah tu.

Falsya berkata...

heheh comel je..bdk2 kalau tanye pose ke idok mesti ckp pose..geram je...;D

mama aryan berkata...

semangat adik tu nak balik raya kat kg ye