Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 11 Julai 2013

Citer Weekend Lepas Sebelum Ramadhan

Salam Ramadhan (^-^)

Sejukkkk pagi ni... terasa sampai ke tulang sumsum dah ni haa... pastu tengok pulok gambar makanan memang mengugat laa keimanan... hukhukhuk

Flashback semula pasal hari sabtu lepas... dah nak dekat puasa kannn, moh ler pi menyoping barang2 dapor... port biasa cari barang semestinya Mydin Mall Subang... pergi ni pon dengan harapan nak beli karipap telur yang sedap tuu... dapat gak la melepas selera tekak ni walaupon karipap tu dah kureng kickkkk dari memula beli hari tu..

 
Nasib si along jugak kot, ada jelajah Nespray InnoRia & Belajar kat mydin mall haritu... sebelum ni dah terlepas kann, so kali ni amik peluang menjoin sekali... bagi ceria skit hero2 ni... sesambil tu dapat minum susu... hehe tapi takde maknanya minum... semua pon jenis tak suka susu tepung... sejak2 dah stop susu untuk along ngan angah, memang dorang tak layan sungguh2 formula milk..

 
Lepas dah abis meround segala sudut yang yang ade, jommm pi golek2 vontot kat pentas... haha, part ni ada yang lawak... memula elok jer soh budak2 menari follow staff nespray ngan lagu temanya... pastu bila sampai masa nak soh menari sendiri tanpa instructor, zuppppp terus keluar lagu Oppa Gangnam Style... 
Otomatik ler berbudak ni menari kuda... yang tak tahan si budak baju putih tu... siap menari kuda kaki sebelah weyyyy... excited kemain..


Aritu si kecik demam tapi ibu ni gedik, nak jugok kuar nyoping... kalo sihat, harus joget kuda jugok hero sorang ni... nasib baik dia behave jerk, asal boleh jalan memang tak banyak ragam walaupon tak sihat... sebelum kuar dah bagi ubat dan pi klinik sekali, risau kot melarat.. ibu ni paling risau kot denggi jerk... dok dalam umah pon dah macam dok dalam hutan kekdahya... banyak giler nyamuk..


Angah plak cam biase... depan orang memang akan jadi baekkk giler... malu2 miow jerk walaupon hati tu dok terlonjak-lonjak nak join... kahkahkah... malas aku nak paksa, takot terjadi babak airmata pulok... so angah, sila pandang-pandang jeling-jeling ajo..

Tu jer nak citer... skang nak mengugel menu tuk buka pulok (cehhh cam rajin sangat nak masak)... semalam along bedal nasik sampai dua pinggan ngan telur dadar ngan sotong masak kicap... perghhh penangan ABC saus manis... lama dah dia dok soh beli tapi semalam baru terbeli... tu pon lepas tengok cik puan lieya masak ayam kicap... hehe... selera sama ngan mia dah hero bujang tu... ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

19 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

tak sihat pon berjalan ye...takpe, janji happening kan

adrianna syaz berkata...

Hoho..sya pun suka kicap saus manis abc..hehe

nadia farahida berkata...

kakkk, sedap ke goreng ayam guna abc sause maniss?? nadia tak pernah tryy.seriuss sedap dari biasa?

aTieYusof Family berkata...

wah..shopping sakan nampak...:)

lieyalatif berkata...

hahahaha...sedap kan zee kicap tu...manis gule merahnyeeeee (auwww mcm iklan tuuu hahaahah) tapi kalo kite nak makan rase tak lalu gak sbb tak pedas kan....mcm lieya, lieya tenyeh gak cili api atau tumis ngan cili boh sikit...bagi rase sikit pedas2nyer heheheehehe

alahai kesian budak demam tu....takpe laa tak dpt main pun dpt jalan2 amik angin luar kan....

lieya pun suke kalo gi mall pastu ade promotion mcm tu...harus join main game nak adiah punye pasal kui kui kui

Zee Suhaini berkata...

rasa lain skit dari kicap biasa nadia..mmg manisss..try ler..

Kakzakie berkata...

Ohh... dah tak suka minum susu tepung ye - jimat betullah zee.

Anak-anak memang suka masak kicap Zee. Tapi rumah kakak guna kicap kipas udang yg merah (manis juga).

Liza Razak berkata...

sedap ke kicap ABS saus manis tu sis? x pernah rasa :)

Liza Razak berkata...

sedap ke kicap ABC saus manis tu sis? x pernah rasa lagi :)

lia berkata...

angah tu malu2 tp mahu yer Zee he3

Masya berkata...

angah pemalu mcm sapalah tu hihihi.... lah demam pun nak berjalan jugak...

izan mama mia berkata...

wah, masak kicap, xmau try rempah home made ker,, ehe

aTieYusof Family berkata...

salam...Singgah Jumaat:)

::EIDA:: berkata...

sos ABC tu yg iklan syanie tu ehh??

Nory Zoulkefle berkata...

aritu pon nory shopping kat mydin mall dengan mak...saje jalan2 je sebenarnya...hehe

Lynn Munir berkata...

Pegi nyoping dengan jejalan memang semua orang syok, tak usah anak-anak, mak budak dan bapak budak pun suka. Apa-apa pun kicap ABC memang sedap terutaman kalau dicampur dengan bakso. Yess... lazat dan nyaman di tekak gitu.

Mimi Azirah berkata...

Hahaha...seronok budak2 ye joget oppa gangnam style

mama aryan berkata...

dapat berjalan2 tak sihat pun xpe ye...angah takkan jeling je kot,mesti nak joget gangnam gak tu,tp malu ye..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

hihi..berani ye diorg join aktiviti pentas mcm ni..klu seri..jgn harap la..
sedap ye sos kicap tu kak? tak leh jadi... nk kene try gak ni.. :p