Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 23 Julai 2013

Ramadhan 11 | Berbuka ngan family hubby

Salam (^-^)

Tarik nafas jap... hembusss...haha amik mood jap nak update pagi2 ni... lemau lagi ehhh..
cam biasa la, asal isnin jer nak citer pasal weekend kannn tapi semalam lupa nak bawak cable, so terpaksa delay ke arini... citer biasa jer pon tapi bajet cam citer hot sesangat... kahkah... nak bergambar bagai kan..

Sabtu lepas dapur umah tak berasap... dah memang aku pon malas dah nak masak... buntu nak pikir menu ape... kang tak kena selera hero2 kat umah tu susah pulak... makanya hari tu dapat la aku lompat bintang jap... heee... balik keje buat la puding jagung, takkan nak gi tangan kosong kan... siap masak, membuta jap... dalam kol 6ptg baru gerak pi KL... melenggang kankung gi tadah perot... fuhhh bahagia sangatttt... ahaha... dorang pon bukan masak berjemaah, mengorder gak..

Telinga aku ngan hubby ni dok azab dari jumaat lagi ngan 3 hero bujang tu ha... asyik la dok ulang tanya bila nak pegi umah ayah su... rasanya cair dah kot taik telinga... yang kecik tu pon punya la tahan bijik mata hari sabtu tu tak tidor... pastu kan kat dalam kete dok tersengguk-sengguk... aku nak riba takmo... takut dah sampai kang aku tinggal la tu... yang lain2 dok la ketawa nengok gelagat dia, ngan mata lalok... hishhh lupa pulak aku nak amik video..

 

We'olls sampai jer makanan sumer dah terhidang... nampak tak berapa kali aku boleh lompat bintang??? haha... kalo nak kira, adik badik mr.hubby yang dok kat KL ni 5 orang termasuk hubby... campur anak2 sumer memang gamat satu rumah, nasib tak bergegar... aku jer yang dok sebatang kara kat sini :(

Okey, jom intai juadah berbuka we'olls hari sabtu tu... dah gaya cam open house pulak aku rasa... hoiii raya blom lagi la... hihi


 
Acar Timun

 
Ayam Masak Merah

 
ni yang paling menambat selera aku... Ikan Pekasam... si kecik boleh ratah jer... 

 
Pajeri Nenas

Daging Masak Hitam kot...adehh aku lupaaa
 
  
 Roti Jala cicah ngan kuah kari ayam

 
Popia 

 
Samosa

Banyak lagi yang ado tapi tu jer la nak tayang... yang tak sempat nak makan pon ado sebab terlampau sangat... kalo semua nak bergabung tak pasal2 meletop kang... hehe, korang jangan marah erkk dok tayang2 makanan ni... saje aku nak abadikan kat blog ni... 

 berbuka makan yang simple2... solat maghrib dulu baru boleh jamah nasik... tu pon wat bufet senang... kusi semua tolak ke tepi... dah amik pegi dok jauh2... kalo berbuka jer terus gi serbu nasik memang haru la nak nunggu sorang2 siap makan...maghrib pon singkat kan..

 
aku punya plate biasa2 jer... takde nak gunung ganang ehh... hahaha tolong la korang jangan percaya... ni baru first round... blom tengok aku punya second round lagi..

Tapi kannn yang sodihhh sekali puding jagung aku tak menjadikkk... huwaaa malu okeyyy... pestime aku buat puding jagung dah failedddd... rupa dah cantik, rasa dah tip top tapi kan bila aku nak potong jer lembikkkkk cam aiskrim yang dah nak cair... nape erk?? 

 ni la dua orang budak yang claim dia puasa... kahkah... puasa la kann sebab makan sesama time berbuka, the whole day memang dorang tak jamah nasik kat umah..

Kiranya ni kali ke-2 la aku buka puasa ramai2 pada tahun ni... pastu cam biasa la, buka berdua jer ngan along... huhu... ni baru 4,5 kerat berkumpul... kalo balik kampung mau gamat satu rumah... tu yang hero-hero ni dah tak sabar nak balik kampung... rambut memasing pon dah panjang tapi we'olls taknak potong... tunggu balik kampung potong ngan tok abah... baru ada feel skit nak raya... kehkeh ;p

Hari sabtu tu baru tergerak hati nak cuba baju melayu kat si kecik... alamakkkk senteng la pulak kat depan... masa beli tu ukur badan cam okey dah... adehhhh camner ni... nak tukar dah tak boleh... tangan labuh skit tapi takpe la boleh jahit... try jer la cover ngan sampin... harap nampak comel la bila dia pakai pagi raya nanti... huhu... pengajarannya, lain kali ukur tu terus sarung kat badan, jangan main agak2..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

14 ulasan:

aTieYusof Family berkata...

wah meriahnya majlis Iftar..
macam2 menu ada kan?..hehe

Kakzakie berkata...

Wow!!... makan macam ini lagi best dari buffet ramadhan di hotel Zee. Kakak suka macam ini. Tengok lauk pun ikut selera keluarg best:) Lepas iftar boleh solat jemaah, lepas tu sambung lagi dan lagi dan lagi hihi...

Zee Suhaini berkata...

sesekali berkumpul suka la atie..

Zee Suhaini berkata...

tu la kak..asyik dok ulang makan..
siap dapat bekal tuk sahur lagi..

lieyalatif berkata...

fuh..meriah tu zee...tergode tgk ayam masak merah dgn daging masak hitam tu.....kalo lieya mmg ratah sesaje tuuu....hihihihi....

sonok dpt berbuke ramai2 gini kan zee....borak2 n makan2.....lagi2 menu penuh semeja....tu waktu balik sure ade adengan menapau2 tu kan ehehehehe....lieya tgk bygkan keramaian satu umah tu...ye laa 5 family gitu...

sempat lagi zee nak pi tukar kot...try le pi kedai tu balik...

Falsya berkata...

wooowiieeee..mmg sgt meriah..ayam merah tuh nmpk sgt3 menarikkkkk..

syawalsimpsons berkata...

alamak teringin nak makan pajeri nenas pulok

Nafira usof berkata...

fulammakkkkk... bermacam2 jenis makanan ade.. kalah open house raya nih~

lia berkata...

sy rasa tergugat lak tgk ikan pekasam tu... pembuka selera tu...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.zEE..

Wahh seronoknye berbuka ramai2 mcm ni..meriah tgk pic2 tu..

hainom OKje berkata...

Seronok kalau berkumpul ipar duai ni... ditambah tambah lagi tak yah masak hehe...

Masya berkata...

tu dia.. buka reramai mmg meriah.. lah kene beli baju barulah dah senteng kikikiki

mama aryan berkata...

wah best nye berbuka ramai2..menu pun meriah2 tu

Sayangku Zie berkata...

waw meriahnya best best