Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 17 Julai 2013

WW # Asam Pedas Daging

Salam (^-^)

 
Asam Pedas Daging Batang Pinang

Halluuuu... bulan posa ni tak tau nak up entri ape dah... alang2 dah masak, leh share je la kat sini... semalam menu daging jugak lagi... jauh tau daging ni menapak ke puchong... from kelate mari ni... alhamdulillah merasa gak daging batang pinang... kalo nak harap pi cari kat pasar borong entah bila la gamaknya... mesti tak dapat2 kan... laris cam pisang goreng..

Sempat gak masak semalam walau gopoh skit... ingat nak beli jer kat bazar tapi pikir balik kot tercirit lagi sekali terus tak jadik... sampai umah pon dah pukol 6.15pm, pastu siapkan dulu si kecik... prepare bahan2 masak sumer dah kol 6.30pm... panaskan nasik lebihan sahur pagi tu, goreng ayam ngan ikan masin... dah siap... kesian plak dekat si along nak sosej roll, menggulung plak lagi... dapatla 4 ketol tuk dia... puas hati dia dapat makan..

Dah kata hantu mee kan, sahur tadi buatkan tuk dia mee sup bodoh... laju skit la dia makan dari nasik... esok lusa tak tau la plak camner tu... so far takde lagi ponteng puasa..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

18 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

sedapnya..lama tak makan dagingn ie

syawalsimpsons berkata...

sue suke makan daging batang pinang..lembut kan..tp tu la mahai..

Kakzakie berkata...

Bagus cara Zee membuat along bersemangat nak puasa. Ala... buat utk dia sorang kan. Besa ganjaan pun ye jugak kan..

- AZIE - berkata...

xpernah cuba lg asam pedas daging..mesti sedap

lieyalatif berkata...

betul tu zee....kalo pi pasar mmg cepat part batang pinang ni habis....frust kekadang...ye laa nak masak part lain takut liat...lagi2 lieya yg tak reti masak ni hah hhehheeheh...lieya plak semalam asam pedas ayam...kalo dok bejiran ni leh kite tukar2 lauk kan ekekekekeek

budak2 mmg suke makan sosej kan...mcm2 anak lieya laa..kdg2 kuih tak mo mkn, tapi cube goreng nugget, sosej ke bebola ikan ke laju die org makan hah heheheeh

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..
asam pedas daging?? x pernah lagi cuba..
ade respi tak? share buleh? cma mati kutu nk masak ape utk berbuka ramadhan ni..huhu..

alhamdulillah..tahniah..semoga puasa penuh ye along :)

Riedaffya ibrahim berkata...

wah...best nampak lauk ni kak...lame x masuk blog akak ni..busy skit

Nafira usof berkata...

sedap pulak tengok daging tuh.. hehehe..

anis setakat nih sahur memang makan nasi jer.. tapi nampak x berselera sgt.. sian dia..:)

Mila@Rimbun berkata...

nyumnyum... teringin plak nak amsak daging lagi, tp kat rumah tuh semuanya x berapa suka ngan daging. Arituh beli daging batang pinang n kat Azzain, tp rasanya mungkin mahal skit dari pasar kut eks,.. kalau tak silap 500gm RM15

~cik atin~ berkata...

haaa. boleh try nih.. wat juadah berbuka puasa :)

Masya berkata...

seyes x ernah masak asm pedas daging ... hihihihihi ... daging saya suka masak kicap jer.. atau kari .. ni kira lain dr yg lain ni.. masak asam pedas...

aTieYusof Family berkata...

sedap plak nampak...
jarang masak asam pedas daging ni..:)

Cik Nurul Siezuka berkata...

Waaaa nampak sedap.. :)

aTieYusof Family berkata...

salam singgah Jumaat:)

Ibu Lala berkata...

sejak asben kena heart attack, akk dah x beli daging pun.

hainom OKje berkata...

Sejak puasa ni okje tak masak asam pedas lagi... Sedap jugak tu ... Boleh try!

Adlin Mohamad berkata...

alahaii sedapnya ...
nak try la ahad ni hehhee

mama aryan berkata...

sedap tu..tp x penah lg akak masak asam pedas daging nih