Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 26 Julai 2013

Salam Nuzul Quran | Cuti tapi tak cuti

Salam (^-^)

Sob sob sob sedihhh dok selangor tapi kena kerja hari ni... huwaaaa... geram tau ngan bos ni... pasrah jer lah kann sebab kita ni kuli... datang opis pon boring giler ni sebab takde keje... lenguih dah kaki aku ni nak bergoyang..

Semalam dah berangan-angan dah kalo cuti nak pulun wat biskut raya tapi hampehhh... takpe2 ada masa lagi... slow2 baking yer... next week ahad atau isnin dah nak berangkat balik kelate... hoooreeee dah tak sabar ni... last balik kelate pon raya haji tahun lepas... hurmmm gini lah kalo dah merantau cari rezeki kan... tambah pulak anak dah sekolah ni susah la sikit nak gerak sana sini... time cuti sekolah, keje plak berlambak... kena set timing leklok baru boleh balik..

Konon tengahari ni nak gi cuci mata jap kat mall nak hilangkan tahap boring aku ni haa tapi baru tingat yang aku dah tak drive... 2 hari dah kena berantar berambik... trauma tu ada lagi... lepas raya kang baru aku start balik drive kotttt... huhu... terpaksa beringat-ingat skarang ni... kat taman perumahan aku tu banyak sangat kes seminggu dua ni... nak tinggalkan rumah balik kampong pon dah rasa risau ni... lagi nak tinggal kereta... camner tu?? letak kat balai polis kang tak boleh la pulak..


Semalam balik sekolah si along demam tapi sempurna jugak puasa dia... masih bertahan sampai ke azan walaupon dah lembik semacam aku tengok... dia dok ngadu sakit kepala... hari ni tak tahu la puasa ke tidak... sahur tadi dia bangun la minum ngan makan ubat tapi aku tak paksa... dah pesan pon suh makan nasi... harap takde la dia dok tahan nak puasa jugak... memang tak diwajibkan pon lagi keatas dia... tapi kalo dia sendiri yang nak dah tak boleh nak cakap ape la kann... 

Lagi satu ni khusus untuk hubby aku, hahaha... ape kes nak tinggal anak sensorang dalam rumah??? hishhh memang aku tak kasi kalo aku tahu... dah along ni tak larat tadi... hubby plak nak kena hantar aku gi kerja... yang lagi 2 hero tu dah siap mandi sumer, stanby dah nak ikot ni tapi along plak taknak ikut... hubby soh dok umah jer tido... huhhh memang tak la aku nak kasi... malang ni kan tak berbau... kalo nak jadi tu sekelip mata jer jadi... dah tinggal kat umah, pintu mesti la kunci kan... pastu budak ni bukan reti sangat pon nak carik kunci bukak pintu... kot2 la *mintak simpang jauh2* ada kebakaran, dah ape jadi ngan budak tu??? aku kalo hilang harta benda takpe tapi jangan hilang anak2... nyawa aku tu... lepas ni my hubby, pleeaseeeee la jangan fikir remeh cam tu lagi okey... walau dekat sejengkal pon, 5 minit ke 5 saat ke kalo dah benda nak jadi memang tak boleh elak tapiiiiii kita boleh cuba beringat... jangan menyesal di kemudian hari ;p 


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

10 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

alahai kesian kena keje..mmm...kiterorg pon putrajaya keje jee

Budak Kampung berkata...

kite pon kena keje gak kak

Nafira usof berkata...

sama lah kita Zee.. duk selangor tapi kena keje.. huhuhu.
anak2 semua papa dorang jaga sebab bbsitter cuti haini.
harap2 baik2 ajer lah dorang ngan papa dorang tuh.

kesian tgk si along tu.. melepek haaa..
kalo dia sendirik yg nak puasa tak pe lah kan~
tak larat nanti pandai lah dia mintak berbuka~

Kakzakie berkata...

Biarlah kita fikir yg negetif dulu demi kebaikan kan Zee. Bukan negetif yg lain tapi hal ini kakak setuju dgn Zee. Tapi kesian juga along sebab tak sihat kan.. harap-harap beransurlah sembuh hari ini.

Umi Qi berkata...

Doa utk along supaya cepat sembuh...amin...sama lah Umi Qi pun keje hehehhe demi utk anak

aTieYusof Family berkata...

Salam Nuzul Quran..
kami pun kerja jugak hr ni.. Moga Along cepat sembuh ye..makan ubat:)

Siti Rohaida Yusof berkata...

kesiannya dia kepenatan...sekarang nie kena lebih berhati hati dalam segala aspek zee...mudah-mudahan tak terkena pada kita kan..insyallah

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam kak zee..
alahai kene kje..takpe. ibadah tu,..

huhu..bahaya tinggal anak sorg2..

Lynn Munir berkata...

Moga Along cepat sembuh dan betul kata Zee, kita kena beringat sebelum kena.
Selamat menanti waktu berbuka :-)

nik ros berkata...

nasib baik cuti. kalau boss suh keje mmg tak kan datang la.haha