Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 1 Julai 2013

Floria Putrajaya 2013, akhirnya sampai jugok

Salam (^_^)

Sebelum start kerja yang dah bersusun, nak up story mory dulu... warm up ler katekan... hehe 

 

Akhirnya setelah 5 kali terlepas floria, semalam dapat jugak la pegi tengok bunga-bunga yang mekar di taman... hihihi... aku memang jenis yang tak suka nak pegi tempat yang sesak ngan orang ramai... lelah nak mengawal hero's, tu la salah satu alasan... semalam cam kesian pulok kat dorang... yang si along pepagi lagi dah cakap nak gi jalan2... so pikir2 balik gi jer lah floria... memang nak kuar pon gi cari barang skit kat AeonBig, so alang2 bolehlah terus singgah Alamanda pastu..

Kol 9.30pagi dah terpacak kat sana... alhamdulillah sebab cuaca pon baik, redup2 gitu... orang pon tak berapa ramai lagi... dapat la we'olls jenjalan ngan tenang kan..

 

Lalu kat area jualan ni memang geramm jer nak membeli... kang kalo aku beli dah sah2 membazir sebab takkan hidup pokok2 tu nanti... mau seminggu dah mati kering... pasrah jer lah kenn sambil pejam mata... paling geram aku nengok pokok cili yang merimbun lebat giler... siap pokok kelapa pon ada jual hokey... kalo kat kampung, FIL kutip buang jer, tak de nilai pon..

 

 
Bebudak ni yang paling teruja pon... 


 
Lupa daa ape ke nama terowong ni... yang si kecik punya la takut ngan patung ni... kalo gi mall pon,nampak jer patong yang display baju tu mesti dia dah bergayut kat ibu ayah... yang si ayah plak suka benor dok menyakat..


 
ni area negeri pulau pinang punya pameran... ada naga 3 ekor tak silap aku... hero's ni suka la nak panjat2 naga tu... maunya jatuh gedebuk jugok, dah sah2 bunga kan... lagi yang buat aku risau si angah tu, asyik berlari la nak gi tepi tasik... dup dap dup dap jer jantung aku... mana tau kot tergelincir ke... bahaya tu, takde pagar pon..

 
si kecik ni pon sama, tak larat nak mengejar... lari sana sini, meriah ler bagi dia kan... sesekali bebas berlari... dalam kol 10am gitu orang dah mula ramai, aku risau kot2 terselit ngan orangjer, tak jumpa carik nanti... maunya ibu melalak kat situ terus..



 
banyak negeri yang kreatip dorang punya deco... ada yang ala kadar jer, tengok pon cam eeee tak cantiknya, langsung taknak masuk... hoho... sebab tema tahun ni orkid,so macam2 jenis la boleh tengok tapi sayangnya tak berbau... kalo la tema ros, mesti semerbak kan bau dia... boleh feeling cam dok oversea gitu ;p




 
kalo datang waktu malam ni mesti cantik kannn... dapat tengok cahaya warna warni, kalah rasanya ICT... memula ingat nak tengok kete berhias waktu malam tapi pikir pulok hero's ni sekolah, terus kansel... memang ler dorang seronok, kita yang penat nanti... bercinta nak kejut bangun pagi dah satu hal... lagipon dah tentu2 bersesak, nak2 pulok semalam dah last day...

 
yeayyyy dapat belon...


 
berangan dok genting jap... sengaja tau lalu kot bawah semburan air ni..

 
hero's yang jakun... ahaha... tak pernah merasa jenjalan naik tram kan, so dapat amik gambor pon jadi la dari takde..

 
perempuan sihir in da house..

Dah la, tak tau pon nak citer ape pasal Floria ni... we'olls pusing pon tak habis... banyak jugok tempat yang tak sempat singgah sebab hero's dah bising lapor... bekpes pon belom tau... singgah makan dulu spukol kat food area, so bila kekenyangan dah sumer pon malas nak sambung balik jalan...takpe, tahun depan kalo ade lagi harus terjah semula ;p

Yeayyyy gomo kelate gomo julang piala FA lagi sekali... kembang jap lubang idung jadi anok kelate... hahaha, walaupon takde kena mengena... semangat tau anok branok mr.hubby gi stadium... nasib meney, kalu kaloh tok meraso nok gi floria ni, kompem mr.hubby qada tido sebab perahhh... kahkahkah
 *penyokong JDT jangan marah yooo*


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

lia berkata...

Alhmdlh jerebu da abes... dpt la p floria kan...

Haryati Faizal berkata...

cantiknya kaler bunga orkid dia....

Kakzakie berkata...

Kakak tak marah tapi kuciwaaaa hahaha... memang malam tu TRW nampak menyerlah tak boleh nafikan dia boleh tewakan JDT. Tunggu next FA :)

Kakak suka bunga orkid Zee cantik-catiklah.

lieyalatif berkata...

hahaahah suke komen kak zakie .....takpe2 next FA terai lagi..ape2 pun team trw mmg hebat....

rajin zee kesini...lieya ni org putrajaya tak pergi2 sampai sudah hahhahah....tgk bunga api jek laa waktu malam...tu pun tgk dari kejauhan....cantik2 rupenye kan....lieya tumpang tgk dari blog org yg pergi je laaa heheheheeh.....

betul tu zee, kalo nak pi mane2 budak2 ni selalu nye kene isi perut kenyang2 baru dieorg diam kan...kalo tak ade ajek yg dieorg minta...abis laa program kite heheeheheh

Zee Suhaini berkata...

tu la..syukur alhamdulillah

Zee Suhaini berkata...

cantik..geram tengok

Zee Suhaini berkata...

hihi..zee tengok separuh jalan jer pon..
kalo JDT menang,agak2 sape yang dapat audi kak??

Zee Suhaini berkata...

yup lieya..mungkin blom rezeki JDT..

okey gak dapat tengok bunga api walau dari jauh..zee nak tengok kete berhias jer kalo boleh tapi tak kesampaian jugok..

Nafira usof berkata...

cantek lah gambar2 yg ade bunga orkid berwarna warni tuh~
sesape yang suka posing mmg sesuai sgt ke sini kan~

::EIDA:: berkata...

erkkkkkkkk.. tak tahu pun ade flora flora kat ptrajaya ni... adehhh. melepas lagiii

Masya berkata...

kita org pg khamis minggu lepas, malam lg meriah rupanya...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

aaaa...manyakne munge.. jeles ai.. cma tak dan nk g floria ni.. huhu.
giler geli tgk bunga mcm berbulu tu.. huk hukhuk..
seronok la hero2 tu berjalan sakan yek.. :)

hainom OKje berkata...

Tak pergi punnn