Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 5 Julai 2013

Kenalkan cucu pertama we'olls...

Salam Jumaat (^_^)

Kejap jerk dah jumaat pon arini... memula tadi ingat nak MC, tak larat la kononnya... tetiba semalam demam... tekak dah 2,3 hari dah sakit, menelan airliur pon cam telan pasir je rasanya... hidung pon pedih semacam ni haa... pastu pikir2 balik datang jer la keje, ada yang nak kena settle... eceeceeee macam pekerja terbaik dah gamaknya walhal malasssss giler kot..

Aku kan dah dapat cucu last month, jadi hari ni moh ler layan cucu pertama aku ngan mr.hubby... 
oppssss bukan cucu betol yer, cucu saudara... kang heran plak camner cepat sangat dapat ni... yang sulong aku pon baru darjah satu... blom cukup umur okey, sunat pon blom lagi... kehkehkeh

 
haaa ni la dia kak ton yang comeyyyy... rambut tu kemain lagi lebat 

 

 Tengok si kecik tu punya gelagat... sibuk jer tau... memanjang nak cium baby

Bebudak ni suka benor ler kalo jumpa baby... semua pon berebut-rebut nak pelok cium, aku plak yang naik risau kekadang tu... ni kalo nak tambah anak memang takde hal, ramai sangat yang nak jadi pengasuh..

 

Bila tengok baby ni cam gerammm jer, nak2 lagi kalo yang gegurl kennn tapi bila pikir 3 hero aku tu terus terbantut..ahaha... kang kalo kuar lagi boboi tak ke tambah haru... skang pon umah aku tiap hari gegar, nasib tak runtuh jer lagi... ada jer peel memasing... kalo ikut aku ler kan, nak tambah satu lagi kuota... nak cukupkan empat... ceewahhh memang target nak empat tapi mr.hubby nak berapa tu aku tak tau la pulok... kalo dapat lebih pon terima ajer, rezeki kannn takkan nak tolak...

So far, dalam bab jaga anak memang takde problem... mr.hubby banyak bantu aku dari umur anak sehari sampai skang pon... part mandi anak waktu pagi memang aku lepas tangan terus, kekadang jer time bebudak tu demand manjerrr aku kena mandikan... kalo tak memang mr.hubby jer yang siapkan dorang :)

Okey, selamat berhujung minggu yer u'olls... esok plan gi mane?? esok last kot we'olls gi jenjalan sesambil cari barang dapor tuk persiapan puasa... dah puasa memang takde keluar lagi dah... aku yang lemau terlebih dari si along time puasa tau, lembik cam kain buruk dah rupenya... 
ahad plak si angah ada tournament futsal kat taman tasik cyberjaya... patutnya last 2 week tapi time tu jerebu kan so tukar tarikh... chaiyok chaiyok angah... nanti ibu gi jadi pom pom girl yer... kahkahkah.. ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

16 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

udah ada cucu yeee

lia berkata...

sy pon demam tp boleh kerja lagi...

Ya Allah... sungguh la comey baby tu... tang mulut tu rasa nak geget2 jer...

izan mama mia berkata...

chomel baby baru, mesti wangi

lieyalatif berkata...

alahai..tu tanda2 demam tu zee...mkn panadol siap2 key heheheeheh

comellllnyeeee.....suke tgk rambut die...lebat sangat2.....ngan putih melepaknye....cukup sempurna...tu lakan zee bile tgk baby rase mcm nak jugak....tapi pikir baru legaa ade anak kecik terus terbantut ekekeekek...nanti2 laa planning tu....heheheehehe

hihihi zee mcm lieya gak laaa...kalo puase tu mmg nak melepek jek....ngalahkan kain buruk heheeheheh....tapi tu laa senang kan kalo dah settle awal2 kat dapur tu...tinggal masak jek ...so takde laa nak keluar2 nie.....lagi syok rehat2 lepak2 kat umah sebenarnye....

Fiza Rahman berkata...

Comelnya cucu.

Sue-Rya Qistina berkata...

alolololo..cutenya!! rambut lebat sgt. dah jadi nenek la zee ye. hehehe

Kakzakie berkata...

Kakak dah lama jadi nenek sebab anak saudara kakak ramai yg dah ada anak Zee.

Kalau kakak jadi Zee tambah aje. tengoklah hero kecik Zee tu nampak suka betul kalau dpat adik sendiri mesti laaagi mereka semua suka. Tak kisahlah lelaki perempuan... lagi ramai lagi best:)

Nory Zoulkefle berkata...

comeyynya...
wahhh mudanya nenek..
hehe

Nafira usof berkata...

waaahhh.. dah dapat cucu.. nenek masih gojes~ bertuah~

zura pon suka bau bb.. tapi masih x de kekuatan nak tambah bb lagi.. haahahha. kalo tanya hubby zura nak anak bape? boleh pitam zura dengar jawapan dia.. sebab tuh tak berani nak tanya. hahahahaha

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

hihi..awai dah timang cucu..dah jadi opah le ni yer..
cucu saudara pun okay.. :)
tahniah tau..
chaiyok2 utk angah!

cma tgk kumpoi resepi utk sebulan menu berpuasa.. hari2 nk masak jenuhhh

::EIDA:: berkata...

mudanya nenekkk.. kikiki~ ida suka bau babyyyyyy................ ;))

are_lin@yu berkata...

alahai cmelnya baby..suka bau baby..wangi ja..

adzairdawati makdara berkata...

Alololo tomeynyerrrrrrrrrrrr

cik dah faridah berkata...

kita pun sama dah bercucu gak..tp cucu sedara la......

eita berkata...

ita plok tahun ni dah masuk 4 orang cucu..hehehhe

mama aryan berkata...

dah bercucu ye..comey cucunya tahniah zee