Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 29 Julai 2013

Selamat Hari Lahir Angahhh..a.k.a Adib Raiyan

Salam (^-^)

Hoyehhh hari ni genap si angah 5 tahun... wahhh dah besar dah anak ibu... tak terasa pon yang dia dah membesar dengan sihat cam gini... cuma bila dah besar ni makin mencabar... ada jer yang perangai dia yang menguji kesabaran ibu...



 Ni kira 'advance celebration' masa buka puasa kat umah BIL last week... ramai sangat yang besday bulan julai so boleh la join sekali... itupon kek tak habis sebab sumer dah kenyang makan nasik... akhirnya masuk bekas bawak balik umah... time ni si angah cam blur2... booo layan jer nak potong kek... ibu ni yang lebih2 sebab nak amik gambar... ahaha

Dalam tiga hero aku, si angah la yang memang anak jati selangor... yang lagi 2 aku bersalin kat kelate tapi dia kat hospital kajang... sebolehnya aku takkkknakkk bersalin kat sini sebab doktor campor laki pompuan kan... terkena gak kat serdang masa checking... sebab katil dah penoh so transfer ke kajang... nasib baik bersalin ngan bidan perempuan... 

Masa terasa sakit nak bersalin tu aku masih lagi kat ofis tengah keje... dahh nangis2 dah aku tahan contraction... huwaaa,kalo di ingat balik cam malu pon ader... menangis bagai kat ofis ape kes?? so mengantor la ofismate aku sampai ke umah... nasib dorang tolong drive kan sekali keter aku... pastu pi check klinik dah bukak 2cm... walawei tak menyempat-nyempat nak kuar... ahahaha

Dah 5 tahun ni, dia la yang paling banyak ragam... manja tak yah cakap la... nakal pon dia... pendek kate sumer dia 'konker'... kalo ibu marah ni, selamba jer dia menjawap... pastu siap jeling2 lagi... bijik mata berputar-putar atas bawah atas bawah tau... kehkehkeh... asyik meyakat abang ngan adik jerk kerjanya... pastu bila kena balik wahhh kemain lagi dia terpekik terlolong..

Percakapan masih pelat lagi... aku suka sangat dok ajuk dia... kelakar okey kalo dengar dia bercakap, kalau menyanyi lagi la... kadang2 dia dok baca doa yang teacher ajar kat tadika... fuhhhhh laju jer kuar, satu ape pon aku tak dapat tangkap... ahaha

Ni bulan2 puasa ni kannn dia tak puasa... bila aku suh puasa, selamba jer dia jawap yang dia tak tahan lapar... pastu kan time petang, kalo aku gi menyinggah bazar cari kuih, dia yang paling sibuk nak itu ini... dah dapat terus ngapppp jerk dalam mulut... non stop okey... tunggu la kang dah nak azan maghrib baru dia slow2 skit... aku tau dah pesen dia... sajer jer nak mengugat ketahanan si along... mencabar betol along kalo bulan puasa ni... siap cakap 'mmm dapnya mir... dappppnya'... tak boleh blah :)

Dah jadi kebiasaan aku kalo besday mesti nak ada kek... slice kek pon takpe, takat nak buat syarat ajer... bukan nak beria sangat pon... nak kasi ceria skit kannn... kira kenangan manis buat hero2 aku bila dorang dah besar panjang nanti... so semalam kebetulan plak cuti weekend, terus berdesup masuk dapur buat kek... pestime ni nak buat kek karamel coklat moist... selalo beli jer kek dekat king's tapi memandangkan bahan2 sumer ade kat umah ni, jommm la kita buat sendiri... hihi

 

HAPPY BIRTHDAY ANGAH
MOGA MEMBESAR DENGAN SIHAT DAN MENJADI KEBANGGAAN IBU, AYAH, ALONG DAN ADIK ANIQ...
SAYANG ANGAH SANGAT-SANGAT TAU...MUAHHH :)



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

8 ulasan:

lia berkata...

alololooooo last pic tu ala2 tacing sgt tau....

hepi belated besday, Adib Raiyan...

Masya berkata...

seronoklah dia yer.. 2 kali potong kek

Siti Rohaida Yusof berkata...

wah...sukanya dia...dapt 2 kek...hehe.suka pic last tu

lieyalatif berkata...

alahai...sweet...suke pic angah kene kiss tu heheeheh....terliur tgk kek caramel coklat tu....gebus nampaknyer...

selamat hari lahir angah...moga jadi anak yg bijak, sihat dan terang hatinyer...jadi insan yg berjaya dunia dan akhirat yeak....gembira kan hati ibu n bapa key...

Kakzakie berkata...

Happy birthday anakanda Adib Rayyan sayang...
Jgn nakal-nakal tau. Moga jadi anak yg paling terbaik:)

Walau dah 5 tahun tapi kalau dah anak ni Zee kita tetap rasa mereka semuanya perlukan pemantauan kita..

aTieYusof Family berkata...

Happy birthday angah.. moga membesar dengan sihat & soleh..
tak sedar kan anak2 dah besor..tak lama lg bujang dah..:)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

Alhamdulillah...
sanah helwah Adib Raiyan.. :)

kejap je dah besar... ensem!

Fiza Rahman berkata...

Selamat hari lahit Adib Raiyan. Semoga membesar sebagai anak yg soleh.