Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 16 Julai 2013

Projek Ramadhan We'olls

Salam (^-^)

Amboiiii kemain lagi hari ni sampai dua entri nak publish... blurrr pon ada ni sebab takde kerja... dok gugel resepi sampai pinar2 bijik mata nak memilih mana satu... kekeke

Baru lepas hujan kat taman mas ni haa... kesejukan la aku... dah la tak hujan pon aku memang sejuk... hujan lagi la bertambah-tambah tapi syukurrr... hujan rahmat... ni panas nak merungut hujan nak merungut (aku ler tu, nak insaf diri skit)

Entri kosong jer ni... saya nak share projek ramadhan we'olls... katenya la kan, bulan ramadhan la rezeki melimpah ruah... bulan boleh buat duit tambahan... salah satunya berniaga... tak kisah la nak meniaga apepon... tapi nak kena berani la tanggung risiko... kadang ada untung... kadang rugi berlambak-lambak... 

 
jelly kelapa

Projek kecik2 jer... mana sempat nak buat kuih bagai ni... balik kerja kang nak bertempur kat dapur lagi... so far memang tak beli kat luar lagi... tak silap aku hari jumaat lepas, makan kuew tiow goreng dari bazaar ramadhan yang mr.hubby wat balik... perghhhh tido malam tu perut memulas-mulas... sakit yang amat tau... aku pulak spesis yang sembelit kaw2 punya... sakit camaner pon nak kena telan ubat lawas gak baru boleh jalan... so sabtu tu memang kerja ulang alik toilet jer la... tu yang semalam lemau, perot betol2 kosong... mujur tak kena gastrik... kalo kena memang gasak la...


puding triffle

Lagi yang aku buat puding roti kukus ngan sos kastard pastu puding karamel gula hangus... ada masa lepas sahur aku buat la puding2 ni... sampai ofis dah jammed mata dok tahan ngantuk... kahkahkah
kalo dua tahun dulu projek kuih raya... skang dah surrender... nak wat makan pon tak tau sempat ke tak ni kan pulak nak menjual... ohhh tidakkk

 
ikan bakar ni mr.hubby punya projek... gulp gulp gulp dapnya kalo dapat ni..

Kalo kat kelate ikan tuka bakar ni memang meletop la time bulan puasa... kat sini ada gak sambutan tapi takde la meriah sangat... meriah lagi ikan pari... antara ikan pari ngan ikan tuka, aku lebih suka tuka... isi dia tak liat sangat cam pari... beza size jer ikan ni... rasa ngan portion sama okey... buat pon skit2..

Selain tuka ni ada lagi pari, talapia ngan keli... cicah ngan air asam... perah skit limau... perghhh godaan... ahaha... hari ni tambah kerang bakar pulak... tengok camner nanti sambutan... takat 7 ramadhan ni just okey2 jer... takde la tak habis sampai rugi teruk..

Haa ni la sebabnya nape aku selalu bukak posa berdua jer ngan si along... sebenarnya berempat tapi lagi dua hero tu penyibuk besor... asal nak berbuka, dia pon sibuk la nak itu ini... dah tau ibu ni garang lagi dok ngada-ngada memang kena la... hohoho... bila pikir semula kesian la pulak... tapi tu la tak makan saman... aku pujuk cium2 kang dia start balik...adusss ibu stressss.. ;p

Korang ada projek jugak ke bila ramadhan??


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

sedapnya ikan pari tu..adoiii

Siti Rohaida Yusof berkata...

pernha buat puding triffle tu..tapi keras pulak..mybe kena keep trying kot

Nafira usof berkata...

jual kat bazar ramadhan ke??
jeli kelapa tuh menggoda betol.. hehehe

x de projek lagi setakat nih.. kalo projek mega tuh rasanye mmg x de.. setakat buah kuih raya jer la sebab zura nih x pernah buat kuih raya sendirik.. selalu beli jer.. hehehehe

Kakzakie berkata...

Yg penting ada kemahuan dan rajin kan Zee.

psst: jgnlah marah comel-comel tu nak iftar sama Zee. Masa iftar ajak aje makan sama kan lagi meriah. Kalau kakak suka. Kesian kan sebab dia pun masih belum faham lagi..

UmmiAbi berkata...

Semuanya sedap dan buat telan air liur dr tadi..hehe. Rajin zee..:)

aTieYusof Family berkata...

Rajinnya buat semua tu..sy banyak nya tunjuk kt bazar je masa kerja ni. Sabtu Ahad baru ada peluang nak masak2 bagai...:)

elyna mirsada berkata...

sdpnye ikan tu..nk ckit kak

Masya berkata...

meniaga kat baazar ramadhan ker??? untung sambut timbul ..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam K.Zee..

wah..berprojek.. alhamdulillah.. semoga melimpah ruah rezeki keberkatan ramadhan..
nmpk sedap tu.. :)


cma?? haha.. project membute je kat uma..ngeh ngeh ngeh :p

Mimi Azirah berkata...

sedapnyeee....nsib baik bulan pose...huhuhu

Riedaffya ibrahim berkata...

bestnye projek ramadhan kak zee..sempat membikin di dapur ye

hainom OKje berkata...

Projek mengadap blog je see hehe

mama aryan berkata...

xde projek apapun tahun ni...nak buat kuih pun tak larat dah ni, dok bawak perut yg boyot ni je la..hehehe