Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 24 Julai 2013

Citer Ramadhan lagi...

Salam (^-^)

Mood dah okey skit cuma masih dok teringat-tingat lagi kes pagi tadi... masih fresh lagik kan... bukan niat aku tak nak tolong, bila dah berlaku depan mata kan terus sentap... terkejut terkujat sumer pon ade... bila dipikir semula hurmmm kesian pulak... kalo aku hon kuat2 tadi pon okey walaupon tak membantu sangat... pastu aku nak flashback balik nombor kete dah tak boleh... blank terus otak ni pikir walhal before tu aku dah hafal dah... tinggal lagi nombor yang dia tutup tu jer aku tak tau... peringatan jugak untuk kawan2 alam maya aku ni, please be careful okey... walau dok di public yang ramai pon orang jahat ni sentiasa ader... sementara nak raya ni, aku taknak drive sorang lagi dah... mintak mr.hubby tolong antor amik la start esok..

Takmo la panjang citer tu... wat aku seriau jerk... jom citer pasal semalam... korang menu ape??masak ke beli?? wahaaa sibuk jerk kannn... semalam jugal la pecah tradisi makan hasil bazar... kesnya aku malas nak masak... ehhhh takde la sampai malas giler... aku sakit perot benornya... dah kol 5ptg dah baru rasa kesan ubat cirbir yang aku makan... tu yang ada part sambungan sampai pagi tadi benti petronas..

Semalam sampai nak angkut anak balik umah pon malas... kesian si along semalam bukak kat gerai jerk... pas buka baru balik umah... sebabkan dok ulang alik toilet maka aku decide takyah masak... ahahaha senang citer nak cari alasan... pastu kol mr.hubby,request nak makan soto ayam ngan popia goreng..

 
(cilok gambar gugel dari blog Zai)

Tapi kan kecewa tahap gaban pastu... buka2 plastik jer mulut aku dah merungut... mau tak merungut kan, plastik kemain penuh tapi kat dalam ada nasi impit 5 ketoi jer, soohoon goreng kemain lagi berlambak-lambak... pastu ayam pon tulang2 ajo yang ado... perghhhh kuciwa okey... ni yang wat aku menyesal pi tapaw kat bazar ni tapi takpe... mungkin rezeki makcik yang menjual semalam...

Hari ahad tu aku masak yang simple2 ajer... wat ikan kembung masam manis, sayur sawi ngan omelet *yang tak brape jadik*... ahahaha... jarang kat umah ni kalo nak masak ikan sebab hero2 tak berapa suka... kena gaya baru nak makan tapi kalo dah selalu ayam ayam ayam naik loya tekak aku nak telan... sampai tak tau nak masak style ape dah ayam tu... kekeke

 
alhamdulillah... menepati piawaian tekak hero2 aku... licin
skang ni kalo masak ape-ape mesti nak kena taruk bunga kobis... pentinggg sebab ni peberet si angah... kalo dia tau ada sayur ni kan mesti tanya masak ke tak sayur dia... lauk2 dia tak pandang dah.. boleh ratah sayur cam gitu jer... kalo pi pasar beli sayur, mesti dia terkam bunga kobis ni suh belikan sekali..

 
ni tuk ibu ngan ayah

 
omelet aku yang tak jadik... ni sumer sebab nak tiru lieya punya omelet... cepat benar aku terpengaruh biler tengok lieya update makanan... ahaha, lieya tu masak jer apepon sumer nampak sedap... meletop top top gitu... nape putih?? sebab aku pakai 3 biji telur putih ajer... yang kuning dah yilekkk dalam adunan kuih tart aku... hihi

nampak tak mengacam kan biler putih kosong jerk cam gitu... sayur mayur pon tak dok... kalu letak jenuh la pulok hero2 ni nak kutip buang, so baik takyah letak... oppsss lagi satu lupa nak letak cheese... da selamat dalam perot baru tingat... huhu... tapi kannnn

jeng jeng jeng


 
suka benor budak ni makan... belom bukak puasa lagi dia dah rasmikan dulu... hehe

 Arini tak tau lagi nak masak ape ;p





Tetiba kan, dah boleh terbayang-bayang bazar kat putrajaya... yooo cam ada harapan nak gi terjah la lepas ni... teringin plak nak kambing kat situ... mbekkk mbekkk tungguuuuu... i'm coming :))


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

5 ulasan:

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

hihi..meriha juadah berbuka akak.. dlm tak jadi tu , anak2 ttp makan berselera.. :)

cma masak sikit2 je.. dah seminggu lebih melabur ke bazaar..bengkrup i..

ade kambing golek ke kat situ kak? blh terjah jgk ni.. hubby dok bising nk mkn kambing aje kjenyeeee...

syawalsimpsons berkata...

alhamdulillah sue masih lagi masak di umah...tak pegi bazar lagi

elyna mirsada berkata...

ape yg jd kak?

Umi Qi berkata...

Hehe itulah makanan di bazar ramdhan umi Qi pun dah terkena...roti john tp dalamnya hanya ada sos cili dan mayonis...kubis dan daging hanya sikittttttt....fuhhh kemain mahal 5 hinggit...sah x mo pi dah kedai tuh

Zul Fattah berkata...

salam kak, omelet tu kira mcam dah jadi la tu.. nampak sdap ja.. haha.. nk try buat jugak r..