Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 2 Julai 2013

Dari Floria ke Alamanda

Salam (^-^)

Dari Floria kat presint 2, terus gerak gi Alamanda... memang plan nak cari beras, then opismate bagitau aku hari sabtu tu kat Aeon Big ada promotion untuk 10kg punya, cap ketupat ngan faiza emas... memula ingat nak gi cari lepas balik keje sabtu tu tapi tak jadik... dah rezeki jugak kot, hari ahad tu ada lagi tambahan diskaun 5% untuk semua barangan kat Aeon Big... memang suka la wei... bab2 diskaun ni sape yang tak nak kan???

 
alhamdulillah, settle dah bab beras... dapatlah 8bags... ni bukan untuk we'olls makan yer, mau setahun tak habis kang kalo buat stok... selalu kalo kat umah aku beli yang 5kg jer, cukup la sebulan makan sebab banyak makan hasil tapaw... tu pon kekadang sampai keluar 'bubuk'..

 
Pusing2 cari barang terdengar pulok gwiyomi... yang hero's ni dok gwiyomi dalam troli... sekali ajak mr.hubby gi tengok kat booth ayamas, ada roadshow rupenya... dah dia suh budak menari gwiyomi, dan2 tau hero's aku malu... tadi kemain lagi dalam troli kennn... so tengok je la kengkawan lain wat gwiyomi, sambil tu dok menguyah ayamas punya food product..

 
Lepas gwiyomi budak2, dia suh orang dewasa pulok join... adehhh... aku ngan akak tu jer yang dok dekat so terpaksa rela jer melibatkan diri... malu takyah cakap la, tebal giler kot rasa muka aku ni, nasib baik orang tak ramai sangat lagi masa tu... masa ni memang tak tahu pon ape nak kena buat... kang suruh wat gwiyomi versi dewasa dah kompem2 tak ler aku nak buat..


rupanya nak cucuk benang dalam jarum... hohoho yang mr.hubby dari taknak join dah sukarela join sekali... kacang ler kononnya kannn... lubang jarum halus giler okey... yang aku ni dah rabun, bermata empat pon belom tentu nampak... dapat pulok benang yang terbelah kat hujung... last2 aku give up, terus kalah sebab tak masuk2 pon benang tu dalam lubang... huhuhu

 
Finally akak yang baju pink tu menang... anak2 dia pon menang jugok sebab buat gwiyomi before tu... mr.hubby dapat second place and yang lasttt sekali aku ler...  poooodahhh padahal kat umah selalu jer cucuk benang, jahit baju bajan yang koyak..

Keluar Aeon Big singgah kedai VCD jap carik Bikers Kental... kalo nak harap gi tengok kat panggung memang takkannnn berlaku... baik aku surrender awal2... kang citer ke mana, anak2 kemana... balik umah layan VCD sambil baring2 lagi best, sesambil tu kunyah jajan.. ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

8 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

nak masukkan benang dekat dalam lubang jarum yang halus memang akak sendiri makan masa pun zee...al-maklumlah pakai mata palsu kat dalam kan? hu hu hu...

Siti Rohaida Yusof berkata...

masih terkial-kial jugak nak masukkan benang dalam lubang jarum tu..

Falsya berkata...

mau terteleng2 kepala nak masukkan benang dlm jarum tuh..hehehe..

Kakzakie berkata...

Kalau gabra memanglah jadi kalut Zee. Tengoklah en abe Zee tu walau tak pernah menjahit tapi dia tak kalut ut dapat tempat ke dua. oklah juga:)

Masya berkata...

kdg mmg mcm tulah .. bkn x biaa buat hahahaha

aTieYusof Family berkata...

sy pun sama...kekadang terkial2 juga nak masukkan benang dl jarum ..hehe:)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

byknye borong beras... hihi.. murah btll AEON buat sales ye..
hihi..takde rezeki nk menang.. :)

hainom OKje berkata...

Wah sempat lagi masuk contest bagai yeh... Kira puas berjalan le hari tu yeh!