Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 8 Julai 2013

Kisah Angah dan Futsal @ Tadika Islam Nur Haziq

Salam (^_^)

Uittt si angah cuti pulok hari ni... mesti bantai tido kat umah nih, bajet cam penat sangat la berlawan futsal semalam... cehhh tapi kalahhhh... huhu, beria la kawan tu nak dapat hadiah... takpe la ngah, next year give ur best okey... ibu ayah pon takde 'luck' semalam :(

 
 Nampak tak budak ni cam semangat gilerrr kannn... punya la sibuk dari ari jumaat lagi nak gi lawan futsal katanya... pagi semalam pon sibuk, katanya kawan dah tunggu pon kat sana, dia jer yang dah lambat... padahal petang tu baru nak start weyyy... budak ni ibu dah kenal sangat dah pe'elnya... kalo semangat berlebihan tu mesti haru jap lagi... futsal kemana dia kemana ;p

Patutnya perlawanan ni dua minggu lepas tapi terpaksa delay sebab jerebu kan aritu... bayangkan 2 minggu dia dok nanti2 nak lawan futsal... dah kat tadika pon hari2 dok berlatih, tetiba tak jadik... huhu kesian... nasib semalam keadaan mengizinkan, menjadi jugak..

 
are u ready angah??? ahaha siap kena eskot lagi... adik tu demam2 pon nak jugak ikut so terpaksa gak ibu ikut... kot2 demam melarat kang susah..

 
tapaw air siap2... panas kot cuaca kat luar... dok dalam gelanggang ni lagi la terasa..

Perlawanan start dalam pukul 3pm lebih kurang... lepas jer register ngan cabut no (kot2 la bertuah kan), lepak2 dulu... time along last year, ibu tak ikut pon... malassss nak bersesak kat sini..

 
okeyyyy dah nak start dah... laung dulu kata2 semangat yer anak2
"Putra Perdana... We Are The Best"

Okey, tibalah saat yang ditunggu-tunggu... ibu ayah excited wei nak tengok anak2 memasing main... tiba time angah dia dah mula buat hal, muka seposen jer dia bagi kat we'olls... hohoho menangis wei masa nak masuk gelanggang... memula sikit jer, ingat dah masuk kang nampak cikgu okey tapi takde maknanyaaaaa... ahaha maybe jugak time mentido dia masa tu plus ngan manja sekali, tu yang perangai baekkkk punyer... huwaaaa malu tau ibu... ayah pon malas nak snap gambor sebab kuciwaaaa..

 
tengok la muka hero penakut ni ha... dok statik je kat situ tak gerak2... teresak-esak dok tahan nangis... jap2 terburai air mata... huuhhh wat malu jerrr... aku punya la risau kot2 kena langgar jer ngan member lain... member dok berlari sana sini kejar bola, dia boleh wat dek jerk... bola dok depan mata pon tak nak disepaknya... punya la aku dok meraung-raung kat luar kenn jadi pom pom girl, hancussss tak jalan... kahkahkah and last panggil suh dok tepi..

 
haaa tengok je la member2 main... mula tu suh dia keluar jer gelanggang tapi tak nak pulok... tak teacher tak bagi kot takpon dia malu nak keluar... ramai orang tengok kennn ;p... dok la kat tepi ni sampai abis game... ni baru first game ni, ada lagi satu game yoo..

Game kedua we'olls pasrah dah... kalo dia taknak main pon takde nak paksa2 masuk gelanggang lagi dah... dalam pada tu, si ibu ni dok la pujuk2 jugok... kengkonon kalo main dapat hadiah basikal... ahaha... siap si along boleh pi bawak pusing2 tengok hadiah lagi walaupon hadiah tu untuk lucky draw ajer... jadi la kan wat umpan pancing... ahaha

 
amik mood dulu..
 
Drag masa tuk game kedua pon lama, sempat lelap mata jap budak ni... pastu baru panas skit leh berlari sana sini... jumpa kawan pulok, hilang skit malu... tapi still dok belah bagi lagi nak main ngan taknak... and last berjayaaaa gak main tuk game kedua... yessss umpan mengena... dia dok usha basikal ngan scooter sebenarnya tu yang terrrpaksa main jugok..

 
yeayyy main jugak kamu si angah... 

Dah sekali main tak puas la pulok kennn... haa tu la, rugi jer terlepas satu game tadi... sayangnya team putra perdana dapat tempat kedua, so takde hadiah... sob sob sob... dok la tanya dia bila boleh amik hadiah... kekeke kena klentong ngan ibu ler, nasib tak ngamuk guling2 jer... paham pon dia bila ibu cakap kumpulannya kalah... we'olls pun sama, dok tertunggu-tunggu kot2 ade luck tapi hampehhh, tak nak naik nombor we'olls... punya la banyak hadiah tuk lucky draw tapi satu pon tak sangkut, itupon banyak no yang naik dah di'skip' sebab dorang dah balik ponnnn tak mengena... huhuhu :(

Tapi takpe, bukan hadiah yang kita cari pon... yang penting kita ENJOYYYYY... bhahaha, walaupon dalam hati ni dok kata, alahaiiiii ruginyaaaa ruginyaaaaa... ;p



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

Nory Zoulkefle berkata...

eh kebetulan sama dengan tadika anak buah nory...
anak buah nory kat tadika islam Nur Haziq cawangan Putra Perdana...anak akak tadika cawangan mana??

Masya berkata...

alahai.. xpelah kalah, nanti usaha lagi...

Nory Zoulkefle berkata...

putara perdana , puchong jugak yer...
mesti anak buah nory kenal anak akak...hehehehe

lia berkata...

rasanyer umah kita ni, dekat2 jugak la.... he3...

saya area george kent tu...

Zee Suhaini berkata...

sama la cawangan putra perdana..umur bape tahun anak buah nory?

Zee Suhaini berkata...

huhu..usaha tangga kejayaan..

Zee Suhaini berkata...

kenal kot..sekapal la dorang..

Zee Suhaini berkata...

ooo lia dok alam idaman yer..
zee dok putra perdana..

Kakzakie berkata...

Betul Zee yg penting mereka enjoy. Hadiah tu no. dua. Zee pun jgn perlekehkan sebab dia dah jadi wakil kira hebat..

lieyalatif berkata...

alamak angah...awat dok diam je tu tgk bola heheheeh...die panik kot zee sbb tgk org ramai sgt...ade gak budak camtu kan....takpe laa, bak kate zee gy penting enjoy...tahun depan ke lepas2 ni punye game ke cube lagi....tapi mesti sedey gak angah tgk basikal jatuh ke tgn org lain kan...muai gak hadiah2 yg ade tu...best tuuu .....

so pom pom girl ilang suare tak heheheeheh...mcm lieya ni pun tgk sukaneka anak je pun dah menjerit tak hingat hahaahaha balik2 umah suare yg serak..sedangkan anak rileks jek main enjoy2 ngan kawan hahaahhahahaah...takpe laa tu semangat namenye kan....

selamat menyambut ramadhan al mubarak buat zee sekeluarga....

mama aryan berkata...

takpe angah tahun depan usaha lg ye..mana tahu dapat hadiah basikal nanti

nadia farahida berkata...

ehhh ehhh jumpa orang sekampung yyeeee. kecik je dunia :)
siap satu tadikaaa. heheee

Nory Zoulkefle berkata...

Anak buah nory 6 tahun..heee...