Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 18 September 2013

Aktiviti dikala cuti, Badminton lah yo @ Sungai Buluh

As-Salam (^_^)

Asal cuti jer mesti hero2 ni bising... pepagi lagi dah tanya, takde pegi mana2 ke?? yelah, bosannn gamaknya dok berkurung jer dalam umah... kalo dok teres sedap skit kot... ade jugak aktiviti nak berkeliaran kat luar umah... ni dok atas awan ape jer yang ado :(

Before puasa haritu selalu la ayahnya bawak hero2 ni... selalu pi main basikal or badminton... kalo petang mesti bawak pi mancing... dah puasa stop la kejap... raya pon kena stop jugak sebab sibuk membesarkan perut kannnnn... tu yang tergendala kejap aktiviti dorang... ni baru la nak start balik... katenya nak exercise tapi perot dok tang tu la jugak... makin lama makin muncitttttt ada la... hahahaa

 
cuti hari malaysia lepas, bawak la dorang pi sambung balik apa yang tergendala... walaupon muka dik niq camtu, ehhhh mana boleh tinggal... harus la dier pon nak ikut sekali... tu yang aku cakap, takde makna nak kuarantin-kuarantin nih..

 
aktiviti tuk lelaki jer ni... yang pompuan takde nak ngikut... baik dok umah buat taik mata lagi afdal... hahaha

 
ada tiga benda pasal si angah ni yang aku nak share... tuk dier jugak biler besar nanti... tau kenangan pelik dier waktu hingusan... kehkeh... ntah dari umur bape bulan aku lupa pulak tapi yang pasti,

* dier memang addict giler ngan kunci... tak kesah la apa2 kunci janji kunciiiiiii... pantang nampak mesti nak... kalo ada orang datang umah, pastu pegang kunci kete or ape2 jer kunci, mesti dier mintak... tapi takyah risau sebab dijamin keselamatan kunci tuh... hihihiii... memang tak pernah lagi la hilangkan kunci orang... dik niq pon sama gak skang nih... tido pon kunci kat sebelah woooo..

 
* kedua yang dier addict ialah henpon... ni pon masalah jugak... kalo yang pak sedara or sepupu punya memang selamba jer dier sebat... ko bagi ke tak bagi tetap dier amik... paling paling dasyat, dier berani nak mintak henpon ngan orang lain pon walaupon tak kenal... haaa berhati-hati lah anda kalo nampak budak ni... henpon mesti kena sorok dari pandangan dier... satu jer yang dier tak berani, aku punya henpon... hehehe... asal pegang jer ibu dah jerit oittt... caner tu??

 
* benda yang ketiga dier suka is tuuuuu dia, helmet... fuhhhh itu pon nak... kalo dapat ni memang tak lepas arrr dari tangan... jakun pon yer kot sebab kat umah takde helmet... kihkih... dahtu motor pon takde camaner pulak nak ada helmet kan... pernah dier mintak aku belikan helmet budak2 tuk dier... adehhhh la... malas nak layan... sampai ke sudah la tak beli... kang kalo beli mau kena beli 3 sekaligus..

 
feeling2 tepon makwe la tu..

 
ohhh patutlaaaaa... tepon almira soh datang rupenya... adehhhhh pandai dah skang ni ;p 

Sementara dorang ni takde, ibu buat ler aktiviti sendiri kat umah... pusing2 pon dok celah tu jugak... boleh la kan dari takde ;p .. next next next aku citer..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

9 ulasan:

Maria Firdz berkata...

Mcm2 gaya ada.. :-)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..

hihi.bestnye ade aktiviti mcm ni.. :)
same geng la dgn faiz,,suka henpon!

besar2 nnti kalo anak2 baca mesti sengeh2 jer diorg.. :)
kenangan indah :)

Lieya Von Jay berkata...

aha.. lucu lah dik niq. muka mutih pon pegi main badminton jugak . smgt la ^_^

lieyalatif berkata...

aktiviti yg menarik ni zee...dulu minat gak pegang raket..skrang ni reket pun dah dlm stor tergantung hahahaahah...hubby lieya dulu kaki badmintong...skrang jek dah berkecimpung dgn golf so mmg tak main dah le badminton....

comel plak lieya bace tang addict ngan kunci tu...in sha Allah tu petanda tu besar sok cepat pegangn kunci kete ngan kunci rumah sendiri tu hheeheheh....

zee, mane tahan dok umah kuarantin jek...nak jugak jalan2 kan heheehh takpe2 lieya paham tuh....

Kakzakie berkata...

Tak kisahlah chicken pox ke apa janji dapat main sama. Kata kan hero:)
Tapi main badminton ni memang best Zee. Kakak pun suka. Tempat kakak kalau nak kena booking dulu kalau tak penuh especially weekend.

Masya berkata...

tak sihat pun nak join yer... layankan jer... dr kat rumah merenggek

Nafira usof berkata...

kalo hubby zura punye xtvt adalah futsal. nasib anak2 dia 2 2 pompuan jer. jadiknye kalo nak bawak anak2 kena bawak bini skali. kalo x, semua tinggal.. dia pergi sorang jer. x yakin dia bawa anak2 kalo zura x de. hehehehe

Yumida Huda berkata...

comel je gelagat tepon makwe
budak2 pun main
syoknye

Liza Razak berkata...

dah lama saya x main badminton..seronok tgk gambar diorang ni main badminton