Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Sabtu, 21 September 2013

Ber'Canai' di petang hari

As-Salam (^_^)

Semalam pas balik keje terus pi pick-up angah ngan diq niq... selalu aku amik si along balik sekolah dulu baru amik hero berdua tu tapi ermmmm cam bosan plak menunggu dalam kete sensorang tu yang terbalik skit... tu la rutin aku pon... kalo laki takde memang tunggang terbalik la skit..

Lagipon cadang nak gi cuci kete yang dah takde rupa kete... aduhhhh malu wei kalo orang tengok... rupa dah macam keje kat site padahalllllll... hehehe... kesian plak kang tak pepasal sapa yang mengomel pasal kecomotan kete aku dapat dosa...kah kah... 'ape arrr kete pompuan kotor camtu... reti pakai je ke??tak reti basuh?? ' haaa biasa la kan ayat gitu..


Bukan taknak cuci tapi kan arini aku cuci, esok kompem comot balik... terbakarrrr jer rasa hati ni haaa... dah opis tu laluan utama... lori plak banyak dok kuar masuk, mana tak comot... habuk takyah cakap arrr... tebal seinci kadang tuh... kalo hujan lagi parah.. hohoho tu yang cam malas skit... cewahhh alasan ;p

Sementara nunggu kete siap, jom pi pekena roti canai duluuuu... cam malas plak aku masak plus stok lauk pauk pon nan hado... perot dok beronar dari lepas lunch lagi... nak kata sebu pon tak, lebih kepada loya kottt... tengahari tu tapau nasi ngan telor masak kicap ngan gulai lemak siput sedut... adeh tak sedapppppppppp :( so kita bilas balik ngan roti canai... sesambil tu tapau sekali nasi kandar... ahahaha, bernapsu betol kalo bab makan..

Layan la gambar bebudak ni yang kelaparan jugak... yang along memang lapar la sebab kat sekolah tak belajar 2,3 hari tu... ada latihan sukan... yang 2 lagi ni pon sama naik jugak... biasa arr dok ngan pengasuh kan... selalu pon asal balik umah jer mesti menyelongkar carik makan..

 
bengkak plak mata si angah ni... agaknya kena gigit semut kot masa tidur... hahaha... dah macam ketumbit..

 
memula pakai sudu pastu ibu soh pakai tangan... tu yang semacam jer... roti panassss oittt..





 
habis haaa sebijik budak ni makan..

  

 
si angah ni owang dah siap makan baru mintak... order la lagi sebiji sekaliiiiii tak makan... adehhhh geram betol ngan dier... last2 ibu ngan dik niq jugak yang kena perabih..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

6 ulasan:

ummuaidan berkata...

kalau orng pompuan standard bab basuh keta..orng laik kat umah nie punrajin basuhketa dia...
sedap nampak roti canai tuh

IntaNBerliaN berkata...

sedap pulak nmpk roti canai tu.. dh la tgh lapar.. :-)

Lieya Von Jay berkata...

keta saya pon dah lama xbasuh hehehhee.. sedap nampak roti canai tu tiba2 ja craving hehe

QA's ~ mamapapa berkata...

wahhhhhh...bercanai ye...curlassssss istilah tu :)))

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

hihi..cma cukup pantang kalo kete koto..tp klu dah parking kete tu dok mnghadap lori keluar masuk mmg tak la nk basuh hari2.. kuikuikui..
sdpnye..tetibe nk mkn roti canai plak..adessssss

hainom OKje berkata...

Minggu lepas baru pekena roti canai .zee.....