Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 24 September 2013

# Berkelah Ulu Yam # Along # Angah

As-Salam (^-^)

Semalam malas harini pon sama... masih malasssssss... ntah nape ntah takde mood nak taip panjang2 tapi gambor tetap nak tepek... ni aktiviti si along ngan angah hari ahad... memang patut pon ibu malas sebab dorang berdua jer yang pegi... sakan berkelah kat Ulu Yam... 'AyahMat' la yang ngajak pastu rajin plak melayan... dorang ni memang suka la... pantang dengar nak gi mana2, laju jer nak ikut... ibu ayah takde pon takpe... takde nak kesah..

Nak merapu lebih2 pon tak boleh sebab takde kat tempat kejadian... dik niq kat umah pon sengsara sebab kena tinggal :( biler tanya mana along ngan angah pegi ??? gi tengok antu... eeee akuttt... ahahaaa bulat2 kena tipu dik... takper, next kita plan baekkkkk punyer..





Dorang ni kalo dapat main air, memang mandi betol2 sampai lebam... tak reti sejuk dah... tu pon balik ngadu AyahMat soh mandi sampai puas... sampai ketar2 katanya... gasak la, bukan selalo pon... skang ni lagi susah nak plan gi jenjalan weekend sebab ayah dah keje..



Dulu si angah ni pernah claim nak jadi anak AyahMat ngan CikNik... ahahaha... suka benor dier... kalo gi mana2, asal ada AyahMat and CikNik memang dier membontoti dorang jer... naik kete pon taknak dah ikut naik ngan ibu ayah... 

Kalo time raya kan, biler keluarga nak gi jenjalan raya, memang masing2 bertukar anak... hehehe... anak sendiri taknak naik kete ibu ayah sendiri wooo... nak naik yang pak mak sedara punya... tu yang kekadang lambat skit boleh gerak... memasing nak kena roger confirmkan bebetul dulu anak cukup ke tak... nanti yang A ingat naik yang B... yang B ingat naik yang C... bayangkan sekali bergerak 6 ke 8 family, mau 6 ke 8 kete... hadoiii... kang tak pepasal tertinggal anak... kes naya namanya tu..












 
kalo nakal camgini mesti kes nak rembat owang punya phone... memang pantang betoi nampak phone..

 
Pegi kol 8 pagi, kol 5 petang baru muncul depan gate... hamboiiiiii... malam terus terbongkang kepenatan... dik niq jugak yang steady kat umah :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

20 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

wah...seronoknya..dah lama tak pergi ulu yam nie..

izan mama mia berkata...

hamboi best tgk bermandi manda...

Maria Firdz berkata...

Seronoknya main air,.. ank sy smp mnggigil mndi di ilu yam...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..

hiihi..cma tgk air sungai tu jadi tambah sojukkk..
lamanye tak g picnic..

kemain angah & along ye.. sakan mandi sungai sampai kecut2 jari..
seronok tgk nye.. :)

Kakzakie berkata...

Ini kalau adik niq tengok gambar abang-abang main air mesti menagih kenapa dia tak ada dlm gambar?

hainom OKje berkata...

Mak pak pun apa lagi bolehlah honeymoon kt rumah ye Zee hehe

Nafira usof berkata...

Nape ibu ngan adik Niq tak ikut sekali? hahahaha
boleh joint mandi sungai. bestnyeeeee... lama dah tak mandi sungai nih~

Ain Noraini berkata...

amvoiii, seronok ye mandi manda...
dah kecut2 pun masih nak berendam lagi tuu...

syawalsimpsons berkata...

lamanya tak G ulu yam..last G bulan 4/2008

lia berkata...

da lamaaaa x mandi manda gini... best nyerrr...

Sayangku Zie berkata...

Bestnya mandi air terjun... sejuk...nyaman

Zee Suhaini berkata...

Mmg pon kak..balik jer sumer abg dok bercerita..lain jer muka dier pastu kata nak ikut..nasib bg tgk gambar dier gelak2..

Liza Razak berkata...

sakan betul diorang ni mandi manda :)

Lieya Von Jay berkata...

bes nya tgk budak2 mandi hehe

Umi Qi berkata...

Seronok yer satu family berkelah di Ulu Yam...wahhhhhhhhh kena tggu Qi besar baru leh pi mandi manda...sonok lah...x terkira tgk gambar satu2...rasa mcm Umi QI pun nak terjun sama :)

Masya berkata...

lamanya tak berendam kat air macam ni ..

Cho Zila berkata...

syiokkkk ooooo.... memang anak akakpun gitu kalau dapat berjalan tak kisah ibu ngan ayah takder... janji happy...

Myra Jay berkata...

Bestnyer dapat berendam macam ni, ditambah dengan cuaca panas sekarang ni.. nyaman je rasa ;D

Deqla Manjew berkata...

wahhhh syoknyee... dah lama x berendam kat ulu yam... mmg dkt dah ngan area umah deqla...hihi.. sabtu ni pun ank2 buah ajak pegi mandi...tp kat alang sendayu batu 12 gombak je kot.. sbb nk pegi yg dkt2 je dgn area umah akak kat gombak tu...hihi...

Kak Yon berkata...

berhat2i mandi manda di sungai atau air terjun, di bimbangi penyakit kencing tikus..