Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 3 September 2013

Open House lagi | kenyangkan perot senangkan hati

As-Salam (^_^)

Sambung lagi citer open house ahad lepas... kemain meleret entri tadi kennn satu apa pon takde kena mengena ngan kisah makan makan kenyang perot... hihiii

Dari tanjung malim terus ke umah adik ipar plak kat kem kementah, umah sepupu dorang si Almira lerrr... time sampai tu dalam kol 12lebih camtu arr... owang tak berapa nak ramai lagi... memang senang nak ngappp la kan... perot memang dari tadi dok mintak isi hah... dier ajak pon family member ajer... ada la campur kawan2 skit..

 
antara juadah yang ada, nasi kerabu... biasa la kan,dah namanya ore kelate so menu mesti la menu kelate... ada lagi laksam tapi wat dua versi tuk kuah... satu penang punya kuah, satu lagi kelate punya... ada gak sate..

 

 
santap dulu laksam... nyummssss sedap... time ni okey lagi, pastu aku kena sakit perot... biaserrr perot ni tau... time nak mencekik la dia buat hal... sampai ke petang dok ulang alik ke tandas jer keje aku... nasib baik tak kena before tuh kat tengah jalan... azab wei kalo gitu.. 

Ala, gambar tak banyak la pulak... aku biasa arrr... malu kot nak snap2 bebanyak... mr.hubby pon tak sporting tau... aku dok paksa dier amik... ada la beberapa kerat ni haa hasil tangan dier..

 
ohhh dik niq dah tukar seluar la... pinjam sat seluar almira sebabnya dia dah terrrrbuang kat dalam seluar... ahaha... ni sumer gara2 ibu dier ni hahhh yang dok bertapa lama sangat dalam tandas... aku dengar jer orang dok ketuk pintu tandas tapi tak la expect dier nak terrrr sudah... tak pepasal anak aku kena pakai legging bling bling... kahkahkah... lupa pulok nak bawak seluar spare..

 
 heyyy tak cukop mencekik dari tengahari bawak ke petang, nak balik tu dapat plak tapaw nasik kerabu... memang tak habis la jawabnya... perot sumer pon dah sendat... mana mau sumbat??? so pagi semalam, aku panaskan jer balik then bawal bekal tuk bekpes kat opis... sonang kojo aihhh... superb gak nasik kerabu nih... nak plak makan ngan daging goreng tuh... slurrrpppp..

Oppsss lupa... kat sini gak aku terrrjumpa ngan sowang blogger nih... geng si Nadia ngan Nory ngan Ida... ohhh now baru tahu... rupanya si Mila ni cousin ngan biras aku... aku memang la tak kenal sebab takde kena mengena kan... then sekarang ada kena mengena ke??? takpe2, dah alang2 kenal as a blogger, so ketemu jugak la kan... pastu baru ku sedar, omg omg lupa nak amik gambar together gether... heheheee... sibok sangat la kununnn kenn... mengalahkan tuan rumah... ahahaaa..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

AnneRaini berkata...

dah lamanye xmakan nasi kerabu...nampak mcm sedap tu.

cik dah faridah berkata...

wah beshnya..mkn aje yek..nak2 dpt menu negeri kelate yek...

Kakzakie berkata...

Kakak ni Zee walaupun org Johor tapi kakak suka makanan pantai timur macam laksam, nasi kerabu dan nasi dagang. Kalau dapat ni bestnya.... mata kakak tak berkelip tengok hidangan atas meja tu tau..

nik ros berkata...

seronoknya dapat pi open house kan.mcm2 mknan ada..hehe
sedapnya nasi kerabu tu

Lieya Von Jay berkata...

mmm... sedap nyer nasik kerabu ^_^

izan mama mia berkata...

wah kenyang sungguh laaa

hainom OKje berkata...

Memang le senang hati Zee sepanjang bulan syawal sebab kenyang perut hehe

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

sampai sakit2 pewot mak & anak.. dugaan...
meriahnye menu.. hihi..
kenyang pewot alhamdulillah.. :)

lieyalatif berkata...

meriahnye zee...ade laksam ade nasi kerabu...lieya ni mmg suke makanan kelate ni...kalo lieya kat sane sure tak diet2 dah..makan bermangkuk2 hah....

sonok aktiviti open house ni kan zee..secara tak langsung dpt jumpe org yg dah lame kite tak jumpe...silap2 sedare kite hah heheheeh...

Nafira usof berkata...

sedapnye nasi kerabuuuu..
meleleh air liur tengok. nasi kerabu memang sedap makan ngan daging goreng kunyit kan~ sedappp~

nea lopah berkata...

Jarang2 open house ada nasi kerabu.