Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 20 September 2013

Kisah tuan tanah di hari senin #160913

As-Salam (^-^)

Dah keseorangan kat umah kan cuti senin lepas sampai blurrr taktau nak buat ape... pi sana sini, bukak tutup peti ais tetiba nampak ovallet... manyak lagi kotttt... kesahnya memang aku beli tuk buat apam tapi sampai kesudah tak jadik apam... yang jadi eskrim orea tu haaa... dah alang2 takde wat menda kan, so projek la aku sensorang pagi tu..

Kuarkan mixer dari stor, kuar timbang, kuar bahan sumer terus buat... agak2 sempat kot before dorang balik..

 
memula ingat nak wat dot dot tapi piping bag pulak takde, so takyah la nak ngengada sangat... asal jadik apam sudah... masuk mulut telan sampai jugak ke perot..

Pas buat apam, kemas2 yang mana bersepah terus bersiap nak ke tesco... pergi ngan tujuan tu nak carik radio... dah berpuluh tahun kot aku dengar radio kat kete jer... takde kepentingan sangat pon tapi ni terpaksaaaaaa beli... nak dengar kat astro, stesen yang aku nak plak takde... redho jer la... carik yang murah2 jer pon... balik2 nak dengar, adehhhhh berdesing... satu ape pon tak dengar... siap letak kat balkoni umah pon takleh jugak... mesti jiran aku heran nih nape sampai keluar dok usung radio... 

last2 terpaksa gi lagi sekali ke tesco... tukar plak brand lain... harap okey la kali ni... nasib baik la tesco ngan umah tak jauh mana... kali ni gi berteman, dorang dah balik dari badminton... heheee... pastu cadang nak gi pasar borong skali cari lauk basah... aku tak berkenan betol ngan lauk kat tesco... no choice sangat :(

 
dapatla yang ni... harga promosi RM99 jer... jadi la kan takat nak dengar kejapan jer... beli ni bersebab sangat.. 

Dapat radio terus terbantut nak ke pasar borong... malasssssssss punya pasal... terus ajak mr.hubby gi carik durian... ahahaha... musim durian kan skarang nih... dari sabtu kot aku dok pusing dekat2 area umah ni mencari durian tapi yilekkkkk... hampeh betol... time tingin la takde... cer kalo tak tingin, jap2 jumpa gerai... tak sampai sekilometer jalan kang jumpa lagi... hurmmmm

 
nasib jumpa gak satu stall nih... pesta durian kampung namanya... nampak berlonggok-longgok ingatkan murah tapi takde nak murah sangat la... banyak yang dah pecah2, nak kena pandai pilih... boleh la kan takat nak melepas ke'tingin'an anak tekak nih... pasni banyak la owang jual durian crepe... walllahhhh ;p

Pas beli terus balik ngapppp... yang hero2 ni takde nak melekatnya kat umah... kenyang perot terus pi mancing plak... tercongok la aku sensorang balik tapi takde nak tercongok sangat la... mana nak prepare makan malam lagi kan... baju pon ada yang tak ber'iron' lagi... dik niq kol 8 terus pengsan, pastu si angah menyusul... pastu sambung ke along... fuhhh lega... dorang sonok arrrr berjimba sampai lebam... nasib baik esoknya senang kejut... kang ada gak yang kena sound pepagi buta ;p

 
Masuk opis dapat ni dari boss, sourvenier dari bali... alhamdulillah... dah mencekik baru perasan takde halal... adehhhhh dan2 tu la rasa tak selesa... pastu aku try google... nasib baik dijamin kehalalan nya... coklat ni memang import dari obersi kan... kat speedmart ade jer berlambak coklat nih tapi tak pernah sesekali pon beli... tu yang agak was2 skit... tapi nak ingatkan jugak kat korang, toblerone ni keluaran dari 5 negara tau... Switzerland, USA, Denmark, Spain and UK... yang pasti Switzerland terjamin halal... yang lenlain jangan dicoba... kang ada yang salahkan aku plak sebab aku kata halal... parahhhh beb... aku pon bukan pro sangat..

Kalo ada lain2 pendapat, sila share sekali yer kat komen... walaupon ada kata halal tapi masih rasa was2 lagi nih ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

10 ulasan:

lieyalatif berkata...

betul tu zee...coklat2 dari overse ni kite kene tgk2 dulu sebelum mkn sbb ade campuran yg meragui..seb baik zee cepat2 cek....

aduh durian! ari tu tingin pun pasal laa pi cari kat JJ...beli yg dahsiap2 packing tu...seb baik sedap isinyer...lepas kempunan hah....

hepi weekend zee & family....have a nice weekend....

syawalsimpsons berkata...

nasib baik cek dolu walaupun dah telan sikit kan...

lia berkata...

pasar borang mana yg zee selalu p? mmg barang basah kat tesco adlh sgt kureng, prefer hero lagi...

ummuaidan berkata...

kalau ikut akak nyer pengetahuan coklat nie halal ..takder masalah..lg satu leh check kandungannya jgk secara detail tuk pastikan bhn2 yg digunakan..

Lieya Von Jay berkata...

sedappp apam tuhhh... ^_^

Ain Noraini berkata...

durian..sedapnya..rasa mcm dah lama tak makan durian ni...
nak carik la hujung minggu ni...

Kakzakie berkata...

Ahli keluarga kakak kan hantu coklat.. setahu kakak toblerone halal Zee.
Dlm fridge kakak sekarang ni pun ada - nak tengoklah balik nanti.

Nafira usof berkata...

zura pon dah lama x makan durian.. sedapnyeeee!
teringin pulak tetiba~

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

hihi..lama cma tak mengapam..gebu btl :)
pergghhh durian.. mana nk cari ni...:p
kes coklat tu cma tak sure la kak..kena tanye pd yg pakar..

pinjam redio :p

Riedaffya ibrahim berkata...

wah..sy suka toblerone ni..pasti kene cek mcm kak zee la dlu..