Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 26 September 2013

Rutin lepas kerja setiap petang

As-Salam (^-^)

Aktiviti tetiap hari lepas balik keje, pick up si along balik sekolah... kadang ayahnya yang amik, kadang aku la yang kena amik... so far okey... lebih selesa amik sendiri dari guna khidmat transport/bas sekolah sebabnya pernah jadi kes dulu masa dia sekolah tadika... pastu rasa cam fobia tu yang decide hantar amik sendiri selagi termampu... huhuu..

Kalo hari senin hingga rabu, balik kol 6.40pm... so masa panjang... gi pickup hero yang lagi 2 tu dari babysitter... ada geng nak nyembang skit..

 
wajibbbb mengepow ibu tau dorang ni..

 
penuh mulut dok kunyah jambu... pandai dah request nak jambu semenjak duamenjak ni... selalo poww kopok lekor ngan air jer..

 
sesambil dok mengunyah, layan la tengok gelagat bebudak kat nurseri depan sekolah... nampak cam best jugak antar anak kat nurseri tu... dik niq pon dok kata yang dier nak sekolah kat situ... tapiii memandangkan banyak sangat kes kematian kanak2 skrg ni yang dijaga pihak nurseri, memang tak la nak antar... takat nak sekolah tu ok la kot..

Cadangnya tahun depan nak antar tadika skali ngan angah... kalo ikut umur sebenar baru 3 taun si kecik tu tapi kalo ikut tahun dah 4 la... beberapa hari je lagi nak cukup 3 taun ni... nasib tak pandai lagi request hadiah besday... kalo tak mau dah mintak... si along lagi la, selalu dok tanya biler besday dier... ada la tu yang dier nak mintak... adoiiiiii anak2 jaman sekarang..

 
nampak jer cool dok suap adik tapikan walawei memasing punya peel taknak kalah... dok suap pon sambil menyakat... yang adik plak suka memekik.... hurmm berdesing telinga ni haaa... nasib tak jatuh tegolek taik telinga..

Kalo ari khamis ngan jumaat, memang tak sempat nak amik dorang ni... nunggu la sensorang sebab kol 6.10 si along balik... lambat kang tau jer la, nak dapat parking kemain lagi susah... aku memang rimas skit nak bersesak..

Bab tengahari memang ayahnya yang handle... amik dari sekolah sesi pagi, balik mandi makan sumer then antar plak sekolah sesi petang... tak kuasa la pulak ibu nak berlari sana sini... ibu just antar pagi, amik petang... kira adil la kan?? heheee :)
 

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

16 ulasan:

Deqla Manjew berkata...

gigi dah kuat kot tu yg nak mkn jambu dah....;)

nea lopah berkata...

Pengorbanan seorang ibu, berakhir tugas di opis bukan bermakna tugasnya selesai.... sambung tanggungjawab pada anak-anak pula.

cik dah faridah berkata...

ragam anak gitula...kadang kita plk rimas bila dorg main asik memekik jer..

ummuaidan berkata...

Oklah tuh bergilir antar amek anak..kalau ade kesempatan kan drp byr kat bas..

izan mama mia berkata...

mmg terbaik ambik sendiri anak di sekolah...laaa ni mcm mcm kes dok ada...risau btol

syawalsimpsons berkata...

seronoknya makan petang2 yee

Kakzakie berkata...

Kira jadual Zee dan suami dah tersusun rutinnya senang. Anak-anak pun mesti bila susun macam tu dia faham. Tunggu mereka besar jadual dah lain Zee..

adrianna syaz berkata...

Mintak jambu sikit...

adrianna syaz berkata...

Mintk sikit jambu.hehe

Farah Waheda Wahid berkata...

ala pau ibu jer pun kan? bukan pau orang lain...he he he...

Nafira usof berkata...

adil2.. itu baru nama kerjasama yer~
untung lah zee boleh amik sendirik anak balik sekolah. zura mmg x sempat.
pagi jer sempat hantar. tengah hari dia balik dgn van sekolah dia. :)

Lieya Von Jay berkata...

haha... letih kan melayan karenah bebudak . abg dah tentu kuat buli adik ni.

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.Zee..

huhu..tak lama lg mesti cma merasa anta anak2 sekolah mcm ni..
jambu! smaela dgn anak2 asal balik dr kja je nk mkn jambu.. sedapnyeee

hainom OKje berkata...

Kalau ada pilihan, mmg bagus pun kita yg ambik dan htrkan Zee....duit pun selamat hehe bolehlah dapat makan kopok leko ngan air sekali, kalau pakcik van yg ambik telan air liur je le hehe...

Umi Qi berkata...

Bagus ada ibu dan ayah ambil berat ttg anak2...pandai kunyah jambu ye dia...bgus mkn buah byk2...nanti kulit cantik :)

aTieYusof Family berkata...

hihihi dah pandai mintak jambu hero tu...tahan gigi ye...
antar & ambil sendiri lg selamat kan...:)