Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 3 September 2013

Dari Puchong ke Tanjung Malim

As-Salam (^-^)

Wah wah wah... ramai benor dok update harga minyak yer... terasa memang la kan... nak nak lagi kalo pendapatan tak tinggi mana cam aku ni ha, tapi terrrrpaksa pasrah jugak... nasib baik la semalam masa balik keje terus pi isi minyak... tak ramai pon time tu... maybe gak sebab najib blom umum lagi, so takde yang nak kisah sangat..

Wokey, aku taknak komen banyak pon pasal tu... cakap pon tarak guna woo... wat rasa ggrrrr ada la... so, moh layan citer open house lagik... hahaha... last kopek kot open house ni... next weekend dah masuk bulan Zulkaedah pon..

Malam ahad tu, abah sampai dari kampung... aku kan dah kenyang pi open house siang tuh so terus lupa daa abah nak datang... pi soping pon barang dapur yang kering jerk sebab nak gi open house lagi esoknya tu... dah sah2 la tak masak kan.... haippp apa punya anak la aku nih, pelupa sungguh... balik plak terus membuta akibat kekenyangan... kahkahkah... nasib la cepat sedar diri... korek2 dalam esbok, tengok ada udang ngan isi ayam jer skit... terus kuarkan then goreng celup tepung jer udang tuh... ayam wat goreng kunyit... pastu zassss kuar pi tapau lagi sup campur... fuhhhh nasib kedai makan keliling jer ngan umah... senang... order jer, pastu hulur duit terus dapat... heheheee... selamatttt..

Ahad tu pepagi lagi nak kena get ready... before gi serbu open house, nak kena mengantor adik daftar kat UPSI dulu... tu la sebab abah datang tuh... janji kol 7pagi nak gerak tapi biasa arrr... tak sah kalo tak lambat... mana sempat aku nak siap hero2 ni before 7 kannn... nak masuk bilik aku pon kena Q... hihi... last2 kol 8.15pagi baru boleh gerak pi Tanjung Malim..

 
sampai sini dah kol 10.00pagi... owang dah ramai... matahari pon dah terik kot masa nih..


 
'tulunnn tulunnn'... ahaha... takut giler si angah nih... siap mintak tolong wei... longkang tuh besar, pastu malas nak pusing jalan jauh tu yang terpaksa gak lalu kot situ..

 
melawat kawasan jap... tengok apa yang menarik mata kannn tapi hurmmm... nasib ko la dik... pepandai la berdikari sendiri... dah besar panjang pon..

 
geram aku ngan si angah nih... ada jer aksi yang dier nak buat... skarang still lagi bertompok sana sini... hari ni pon masih lom gi skool..

 

Hokeyyyy... settle daftar, tengok bilik sumer baru boleh chowww ke open house plak... abah nak terus gerak balik kelantan tapi soh dier singgah gak makan dulu... dier risau wooo kat mak aku yang tengah sarat nunnn... tunggu masa jer nak deliver baby... risau gak tengok abah, cam penat semacam jer... pastu drive pon sensorang jer... nak kasi chance dier rehat skit... balik tu mr.hubby tolong drivekan... aku plak drive kete sendiri... konon sangat nak kasi abah rest tapiiiiii langsung tak dapat rest wei... dah hero bertiga tu pon dok kerumun dalam kete yang sama... ada jer la keje yang dorang buat... kahkahkah... nasib tokbah la, terpaksa melayan cucu :p

 
tengok haaa gelagat angah tuh... kejap pon takleh dok diam... kejap kang melambai-lambai kat belakang..

~ nanti ler sambung citer open house... cam panjang jer entri aku nih... hihihiii ~


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

7 ulasan:

Ain Noraini berkata...

hari ini semua cerita pasal minyak jer zie..termasuk la kakain jugak..

minggu lepas mmg ramai yg buat open housekan..sebab minggu terakhir syawal...

Fiza Rahman berkata...

Pasrah jer lah harga minyak naik.

Za Za berkata...

meriah... tapi yg lalu longkang besar tu scary sgt...hehhehe...

Nafira usof berkata...

anak kakak pon daftar kat UPSI ahad haitu..
sempat gak dorang singgah umah adik kat klang.. pakat2 kumpul kat sana sebelom masing2 gerak ke open house~

nik ros berkata...

wah dah daftar blaja yea
good luck untuk adik


hainom OKje berkata...

Tak pe...tak pe...yang penting tak yah masak itu hari hehe
Masuk UPSi ni dari SPM terus ke zee

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

tahniah adik dah masuk UPSI.. belajar rajin2 tau..
ngeeee..cma kalu bab2 masa ni kadang kalut ckit.. ahaha..

byknye kete...